... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

obchodna sekcia

Acky123
Autor témy
Auto: BMW E91 320d
Kraj: Žilinský

výmena motora 318i

Streda, 16. Septembra 2015, 07:40

ahojte, neviem či to tu už náhodov nebolo ak áno navedte ma, chcem sa opýtať bolo by možné vymeniť motor z 87kw na pofacelift 105kw? aké zmeny by to obnášalo, a či by sa to oplatilo,... lebo mam taky pocit že budem musiet menit motor tak reku či sa už neoplatí ten silnejší, (papá olej, vybehané piesty) :? :?

Užívateľov profilový obrázok
jurkyLE
Auto: Volvo XC90 + BMW X5
Kraj: Zahraničie

Re: výmena motora 318i

Streda, 16. Septembra 2015, 07:59

ten co mas je 8 ventil a ten co chces je 16 ventil...kazdopadne bude potrebne vymenit kablovacku, RJ a dalsie sprostosti, asi aj budiky atd. atd. A hlavne je to nelegalna zastavba, cize problem môze nastat pri STK, pri EK, pri cestnej kontrole ( hlavne v zahranici ), pri havarii a nakoniec aj pri predaji auta v buducnosti, radsej tam daj motgor taky, ako ma byt.
Ex Mercedes CL500
Daily Fabia RS
Mercedes SLK 320

Užívateľov profilový obrázok
kubo323ci
Auto: e46 323ci

Streda, 16. Septembra 2015, 08:44

Neviem ci by sa tykalo o nelegalnu zastavbu kedze ten motor je obsahovo rovnaky akurat ma vyssi vykon. Cize aj v ramci poistky by sa nic nemalo menit a taktiez keby dal druhe vacky vyfuk sanie skratka upravil povodny motor a zvysil sa mu vykon tak by to bolo rovnake. Jedine co by mohlo niekomu niekedy vadit by bol kod motora to je vsetko. A keby clovek strasne chcel tak pouzije povodny blok cize aj kod motora by mu ostal a tym padom by sa do toho nikdy nikto neobuval. A neviem co by to musela byt za nechoda aby riesili experti az natolko motor ze by skumali jeho vykon. Budiky nemusis menit. Iba rj motora a rj imobilizeru. A moznoze aj cast motorovej kablovacky. Inak paci sa mi ako tu kazdy riesi to ako je vymena motora nelegalna a ze pri nehode to budu riesit a bla bla bla sracky kolo toho. Pomaly kazda honda co je na slovensku a je to rok vyroby 90-2000 tak nema povodny motor a nikoho to nikdy netankovalo ani pri stk ani pri ek a ani pri nehodach. Jasne ked da chalan s povodnej 1,8 swap na V8 tak je to jasne ze to budu riesit ale taketo kktiny nikoho nezauimaju ze niekto ma namiesto 1,8 motor s 1,8is

Acky123
Autor témy

Pondelok, 12. Októbra 2015, 20:25

lebo asi to naozaj bude potrebné kúpiť druhý motor, a tých 105kw je teda viac ako 87kw , a výkon asi je cítit, alebo sa mýlim ? :? je teda moc zložitá prerábka? tie r.j. budú asi drahé čo?

Acky123
Autor témy

Pondelok, 12. Októbra 2015, 20:51

alebo takto, čosi som počítal tak som sa rozhodol ze pojde pôvodný typ motora, :D takže, jedna varianta je vymenit motor a druha GO, asi sa skôr oplati výmena že?

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 9 neregistrovaných