... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
Voloda 325
Autor témy
Auto: BMW325td
Kraj: Prešovský

E39 523i Odišla spojka

Streda, 30. Septembra 2015, 20:10

Zdravím páni.Teraz asi pred hodinou som odchádzal z RK. Všetko bolo v poriadku po jazde cez mesto ako som vychádzal na dialnicu a prehadzoval na 5 mi začala najskôr blikať a potom už ostal svietiť výkričnik v zátvorke. Motor bežal normálne, teplota v pohode. No ked som podradil, pedál spojky bol do trištvte meký a potom zabral. Skúsil som viac krát a spojka zaberala stále nižšie. Tak som sa na to radšej vykašlal a šiel na 5ke až do PP. No ako som už naštastie zchádzal z dialnice pred PP a musel podradiť tak už sa nedala zaradiť žiadna rýchlosť. Chlapi, je to spojka to je jasné, no čo všetko by to mohlo byť? Teda čo mohlo odísť?

Janik528i
Auto: BMW e 39 528i
Kraj: Prešovský

Re: E39 523i Odišla spojka

Streda, 30. Septembra 2015, 21:46

No ak ti začal svietiť ten vykričník v zátvorke ako si napísal :D , tak mohlo sa stať že sa ti začala strácať brzdová kvapalina, ak teda brzdy idú v pohode tak môže byť poškodený samotný spojkový valček pri prevodovke resp ovládací valček resp hadička alebo si mal menej kvapaliny v nádržke a dostal sa ti vzduch až do ovládacieho valčeka. Samotná spojka je možno v poriadku, skôr tie indície poukazujú na ovládanie spojky, či už únik kvapaliny alebo zavzdušnenie. To je môj názor.

starynovy
Kraj: Zahraničie

Re: E39 523i Odišla spojka

Štvrtok, 1. Októbra 2015, 08:06

Tiez si myslim ze odisiel spojkovy valcek. Jednoducha vymena a odporucam OE diel.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní