... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

david6
Autor témy
Kraj: Trenčiansky

klima kompresor-spojka,kladka

Pondelok, 31. Augusta 2015, 12:27

Zdravim Vas, chcel by som sa spytat, ide o auto BMW E90 320D 120KW, manual, rocnik 2007, uz dlhsiu dobu pocujem štrkotavy zvuk od motora, ked ide auto na volnobehu a v nizsich otackach pri pridavani, pri vyssich otackach to nepocut a v aute pocut cvrlikavy zvuk, ked mam zapnutu klimu.
Potreboval by som vediet, ci mi odchadza cely klima kompresor, alebo len ta spojka,kladka alebo ako by som to nazval, na ktorej je remen natiahnuty a keby to bola len ta (spojka,kladka), mal som zhodeny remen a mala trocha vôlu, tak či sa da zohnat samostatne nova a vymenit, popripade čo by ste mi odporučili robiť. Dakujem

dibarbora
Kraj: Žilinský

Re: klima kompresor-spojka,kladka

Pondelok, 31. Augusta 2015, 16:59

zhodit remene a DOKLADNE skontrolovat vsetky kladky (alternator, napinaciu kladku, vratnu a vsetko ostatne). Zapnutim klimatizacie zatazis prevod velkym vykonom priamo- klimakompresor, nepriamo alternator zvysenym odberom. Pod zatazou ti tam moze cvrlikat cokolvek aj samotny remen ak je vybehany.Pozriet treba aj ci mas vsetky kladky v zakryte, staci ohnuty napinak so sikmo beziacim remenom a uz mas potencionalny zdroj hluku.

michalko.s
Auto: BMW e90 320D

Utorok, 1. Septembra 2015, 07:21

Nazdar mam ten isty problem, je to vylagrovane lozisko elektomagnetickej spojky aspom takmi to povedal mechanik. Na forach som inych znaciek som cital ze sa da zhodit cela ta elektromagneticka remenica a vymenit na nej lozisko. No na BMW som zatial nenasiel nikoho to by to robil kazdy chce iba vymenit cely klima kompresor. Nechce sa mi menit koli lozisku cely kompresor, no mozno budem musiet.

david6
Autor témy

Utorok, 1. Septembra 2015, 09:39

michalko.s napísal:
Nazdar mam ten isty problem, je to vylagrovane lozisko elektomagnetickej spojky aspom takmi to povedal mechanik. Na forach som inych znaciek som cital ze sa da zhodit cela ta elektromagneticka remenica a vymenit na nej lozisko. No na BMW som zatial nenasiel nikoho to by to robil kazdy chce iba vymenit cely klima kompresor. Nechce sa mi menit koli lozisku cely kompresor, no mozno budem musiet.

Dneska to davam jednemu mechanikovi robit, ide to vyskusať zhodit a skusit tam dat novu spojku, az sa bude dat zohnat, to by ma najviac zaujmalo, či sa to da niekde splašiť ako novy diel, už to par krat skusal, ale nie na BMW, potom dam vediet ako som dopadol, az to nevinde, dalsia moznost bude repas, alebo kupa noveho kompresora, alebo este nejaky pouzity zohnat z druheho BMW, co mi pride troska risk, môže to ale aj nemusi fungovať.

mišan
Auto: RR 4.2 supercharged
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 3. Septembra 2015, 10:07

daj vediet ako si dopadol mam ten isty problem na mojej e90

david6
Autor témy

Štvrtok, 3. Septembra 2015, 15:24

Takze zatial je to v stadiu riesenia, z klima kompresoru sme skocili na velku remenicu, mechanik mi povedal,ze ma velku vôlu a na 90% ked sa vymeni, tak prestane to strkotanie, tak po vikende budem vediet viac, lebo na ten kompresor mi povedal, ze to bude najlepsie len cely novy vud repas, alebo z nejakeho vrakoviska funkcny, ale je viacero tipov, kto by sa trafil jaaaj, kod kompresora by sa dalo zistit len vtedy, ked by sa zhodil, lebo je zle ulozeny,tym padom by sa musela cela klima vypustit a to sa nam nejako nechce,takze asi tolko k tomu. O:)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní