... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, SmartBastard

mmracing.sk

maros79
Autor témy
Kraj: Nitriansky

riadiaca jednotka sedadiel e 53

Utorok, 11. Augusta 2015, 17:47

Zdravím chcel som sa len opýtať či by sa dala opraviť riadiaca jednotka na ovládanie sedadiel na e 53 rv 2003 Ak nie vedel by niekto poradiť kde ju zoženiem ?? Lebo na nete som hľadal dosť ale nič som nenašiel Dakujem

Užívateľov profilový obrázok
airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Re: riadiaca jednotka sedadiel e 53

Nedeľa, 23. Augusta 2015, 01:51

Teoreticky sa da opravit, ale prakticky ti to nikto tu na SK (a asi ani inde) neopravi... Jednoducho sa to neoplati nikomu riesit - vysoke naklady a zakaznikov na opravu by urcite nebolo habadej... aj ked tato jednotka odchadza, neda sa povedat zeby to bolo na uplne kazdom vozidle ktore ju ma. Je tam procak motorola 68HC711 ktory sa jednoducho "opotrebuje" a odide do vecnych lovist. Procak nie je problem kupit, ale je prazdny a musi sa naprogramovat. No a to by si musel mat dalsiu taku RJ funkcnu, odkial by si ho vybral a precital.... Samozrejme dalsie naklady su mat programator a prislusnu paticu atd atd. Takze neoplati sa velmi do opravy ist ani tym co opravuju elektroniku, lebo slovak by chcel takuto opravu za 20-30eur a to jednoducho nejde :)
Nova jednotka neviem co stoji, ale tipujem nieco okolo 250eur. Bud kupis novu od bmw, alebo kupis pouzitu - len ju treba zohnat z nejakej buracky, vrakoviska, ebay, allegro, autofra atd....
Netreba nic kodovat, len ju prehodit namiesto starej a vsetko by malo znovu fungovat.

PetoK
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 23. Augusta 2015, 09:15

V com je problem??? Novu kupis v BMW...

airbone

Nedeľa, 23. Augusta 2015, 14:00

Problem bude ze asi cena 250-300eur sa mu zda vysoka :) Poznajuc slovensku naturu, najlepsie by bolo keby nejaky ujo opravil za 20e, alebo predal za 40e pouzitu vratane montaze:) ale to je uz tak so vsetkymi autami a roznymi riadiacimi jednotkami. Su drahe a s tym nikto nic nenarobi. V pripade tejto to este nie je taka tragedia. Rovnake to je s inymi znackami aut.....

maros79
Autor témy
Kraj: Nitriansky

Pondelok, 24. Augusta 2015, 16:13

To viem ze kúpim v bmw.Aj nové auto tam kúpim .A keď niekomu nieje veľa dat 3 stovky tak ten mi asi neporadi.Ale aj tak Dďakujem.

airbone

Streda, 26. Augusta 2015, 19:10

maros79 napísal:
To viem ze kúpim v bmw.Aj nové auto tam kúpim .A keď niekomu nieje veľa dat 3 stovky tak ten mi asi neporadi.Ale aj tak Dďakujem.

Je to vela, no bohuzial na tieto, ale aj ine auta taketo jednotky tolko stoja. Takze ked to nikto neopravuje (ako som ti aj vysvetlil dovody), tak inu moznost nemas, len kupit novu jednotku. Pripadne zhanat pouzitu a potom sa modlit aby fungovala co najdlhsie.
Tu na klube jeden chalan "davtex" rozpredava spustu novych dielov z BMW s velkou zlavou, asi nejaka likvidacia skladu. Takuto jednotku v zozname nema, ale ten nema kompletny, takze mu skus napisat ci taku jednotku cirou nahodou nema.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný