Inac ja som ani motor nearetoval. Staci ak zaradit 1 ked budes nastavovat a motorom nepretocis. A aj na nastavenie rozvodov ti staci obycajne ocelove pravitko :-) vacsiu srandu zazijes pri skladani toho rozvodoveho sukolia. Odporucam uplnne vsetko pri rozoberani fotit!
https://www.youtube.com/watch?v=wRnqy-7dT28 cproč dotyčnej člověk když sundáva horní vačku sni pootočí z toho aby byl na prvním válci natočená vačky k sobě jak to bylo v návodu a když pak kouknu při instalaci řetězu a ozubených kolech tak už to má natočený ...to je kvůli pnutí od ventilů aby se mu to lépe povolovalo ?
Bude dalsia prasknuta vacka? Za chvilu budu M52 na predaj ale bez vaciek.. Pozor na to, pri zatahovani tej vacky treba ist opatrne rovnomerne a pretoc si motor 30-60° po HU. Potom nechat 15-30 minut sadnut zdvihatka natocit motor nazad na 0 a mozes pracovat dalej.
Dalsia? Uz sa to dakomu stalo? Mne pride, zetie vacky su dost pevne... Keby nieco tak mam v garazi vacky, domceky, zdvihatka, ventily a vsetky picovinky okolo toho kedze druhu hlavu som kupil nastrojenu.
Ak niekto zatiahne na fest najprv jeden koniec a potom zatahuje za radom namiesto toho aby zatahoval postupne prve, posledne, druhe, predposledne az nakoniec stred... ja som ich skladal 2x a neotocil som motorom kvoli tomu.
Praskne to preto ze vacka je pretocena inak a zatlaci ventilmi do piestu.. preto je lepsie si pootocit motor do servisnej polohy a mozes pekne utahovat bez rizika poskodenia ventilu ci vacky.