... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

reklamne predmety bmwklub.sk

Rensko
Autor témy
Auto: BMW e36 325tds
Kraj: Žilinský

325tds menšia GO motora

Nedeľa, 12. Júla 2015, 11:24

Čaute klubáci. V najbližších mesiacoch plánujem investovať do svojej 325 isté financie kedže auto som tento rok začal využívať naozaj na plno,jazdim za prácou po Európe za prácou a najbližsie dva roky tomu inak nebude. Rozpočet mam nejakých 1000 - 1300 eur. Na aute bola pred nedávnom vymenená vodná pumpa,váha vzduchu,nový chladič,a samozrejme brzdy olej filtre pravidelne. Takže teda prosím o radu ktorým smerom pokračovať. Podotýkam auto ani teraz nieje žiadna rakva na kolesách,a na nove lepšie nemám peniaze,takže myslím že investícia nebude zbytočná ako si niektorý z Vás možno budete myslieť.

Ešte otázka. Aký máte názor na repas dielov? (čerpadlo,turbo) :-k

Užívateľov profilový obrázok
ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS
Kraj: Bratislavský

Re: 325tds menšia GO motora

Nedeľa, 12. Júla 2015, 20:40

daj si zmerať kompresiu aby si vedel v akom stave to je
ak do toho chceš dávať peniaze, tak nové vstreky, čerpadlo si daj preventívne komplet pretesniť a celé to nastaviť, to máš tak pár stoviek dokopy,
ak nemáš v IC olej, turbo tlačí koľko má, nehvízda a neničíš to tak to je také otázne či dávať preventívne repas, niekedy nedopadne dobre bude horšie tlačiť ako pôvodné . ..
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

sineDko
Kraj: Zahraničie

Nedeľa, 12. Júla 2015, 20:44

par stoviek za vstreky a pretesnenie? to si dal trocha moc sak to je tds :mrgreen:

Rensko
Autor témy
Auto: BMW e36 325tds
Kraj: Žilinský

Pondelok, 13. Júla 2015, 08:37

ViktorDDD napísal:
daj si zmerať kompresiu aby si vedel v akom stave to je
ak do toho chceš dávať peniaze, tak nové vstreky, čerpadlo si daj preventívne komplet pretesniť a celé to nastaviť, to máš tak pár stoviek dokopy,
ak nemáš v IC olej, turbo tlačí koľko má, nehvízda a neničíš to tak to je také otázne či dávať preventívne repas, niekedy nedopadne dobre bude horšie tlačiť ako pôvodné . ..

ďakujem Viktor... včera som napísal klubákovi STARYNOVY nakoľko je z Kubína ako ja,a ako tak prechádzam fórum a vidím že už mu čosi prešlo cez ruky.. takže snáď mi s tým niečo spraví..a ty si z autom,vlastne s motorom spokojný?
počuj ešte otázka... na výmenu oleja v diferáku v prevodovke a v riadení je za potreby nejaké špeciálne náradie a extrémne skúsenosti? :-k Chcel by som si to urobiť sám a trochu sa všeličomu ohľadom BMW priučiť na tomto čo mám teraz.. [-o<

Užívateľov profilový obrázok
ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 13. Júla 2015, 08:45

sineDko napísal:
par stoviek za vstreky a pretesnenie? to si dal trocha moc sak to je tds :mrgreen:

nedal som, 6x špička okolo 30€/kus neviem momentálne za koľko presne letia, a k tomu keď sa dojebe snímač na riadiacom tak aj ten nový a hneď si cez 300€ . . .
pretesnenie a nastavenie čerpadla tiež nebudú robiť zadara, takže áno, je to pár stoviek, na nejakom pobastlenom šrote by som nechcel lietať po európe takže ak to má byť poriadne spravené tak to aj niečo stojí, ovšem pár stovák nie je horibilná čiastka . . . :wink:

Renesko: stary si s tým poradí toho sa neboj :wink: či som spokojný? ako sa to vezme, motor tam bol dosť podojený tak som ho musel vymeniť ale našiel som kus v super stave tak odvtedy viacmenej len olej, filtre a drobnosti . . . , takže áno ak nerátam tú výmenu motora tak okrem toho všetko OK :wink:

v diferáku a v prevodovke žiadne špeci náradie len potrebné kľúče k tomu a materiál (olej)
čo sa riadenia týka, tam s tým skúsenosti nemám
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný