... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

mmracing.sk

ero9999
Autor témy
Auto: bmw 330d touring
Kraj: Trenčiansky

potrebujem radu ohladne polyuretanov na zadnu napravu

Utorok, 26. Mája 2015, 18:10

Zdravim vas.mam taky problem.nedavno sa menili silenty na komplet aute za polyuretan cerveny strongflex.ale po namontovani sa stalo auto nestabilne v zakrutak.pri prudsom otoceni volantom mi ustreli zadna cast.a pri tiahlej zakrute mi zacne vyblikavat stabilizacia.poprosim toho kto to robil popripade foto alebo ak sa moze nato pozriet.dakujem

Bando
Auto: E53
Kraj: Bratislavský

Re: potrebujem radu ohladne polyuretanov na zadnu napravu

Streda, 27. Mája 2015, 18:08

Na geometrii si bol?

ero9999
Autor témy

Streda, 27. Mája 2015, 18:36

Ta sa robila hned po nahodeni.

Bando

Streda, 27. Mája 2015, 20:57

Ja som menil silenty začiatkom roka zhodou okolností tiež na 330d tour a popravde som si od toho sľuboval viac. Tiež som menil za červené Strongflexy (komplet nápravnica aj ramená). Mám pocit akoby auto na zadku viac plávalo, nedá sa však povedať že by robilo to čo tvoje ale zadok je rozhodne gumenejší ako na pôvodných. Je možné že staré už boli vekom trochu tvrdšie (cca 260 000km) a podržali ten zadok viac. Tiež rozmýšlam čo stým ale zhadzovať a vymieňať za sériu sa už nechce. V každom prípade kto uvažuje nad výmenou hlavne na touringu a sľubuje si od toho nejaký progres by som ja osobne išiel radšej do žltých alebo do Powerflexov. Nie som žiadny závodník a auto používam predovšetkým na vozenie rodiny ale nekupoval som si bavo aby malo jazdné vlastnosti octavky.

ero9999
Autor témy

Streda, 27. Mája 2015, 22:15

Presne mi citas myslienky.auto pouzivam tiez pre rodinu ale viem si obcas trocha vyhodit z kopytka.ak ma zadok ostat ak9 ty vravis gumovy tak to je nechcem.v tom pripade oojdem do originalov aspon v hornych a dolnych ramenaach.tie totiz vyzerali pevnejsie v tom obale.na napravnici asi necham polyuretan.powerflexi je aky rozdielnoproti tymto?

Bando

Štvrtok, 28. Mája 2015, 13:23

Aký je rozdiel medzi strongflexom a powerflexom neviem, neskúšal som.
Do mesiaca po výmene som vymenil silenty horného hliníkového A-ramena pri náboji za originál, nakoľko originálny silentblok je v podstate guľový čap, takže dovoľuje pohyb ramena iba v jednom smere, PU sa hýbe vo všetkých. Trošku to stuhlo ale stále je to nedostatočné. Ešte mám doma odložené dva silenty spodných ramien čo sú pri nápravnici len nemám čas to vymeniť.
Inak tlmiče boli menené v 2011 za origo BMW a struny sú tiež OK, tak už neviem kde hľadať chybu.
Ešte by ma zaujímal názor niekoho kto to menil na coupaku alebo limuzíne, predsa len kombík má na zadku viac kíl ale zase na druhej strane lepšie rozloženie hmotnosti.

ero9999
Autor témy

Štvrtok, 28. Mája 2015, 14:41

Ja som tiez asi zmiereny s tym ze zadok pojde asi komplet do originalov skusim nechat polyuretan len na napravnici tie 4velke potom uvidim co dalej.dufam ze tie nebude treba menit

Bando

Pondelok, 15. Júna 2015, 16:46

Riešil si to už? Ja idem asi objednať komplet origo lebo ma to nesmierne sere.

Užívateľov profilový obrázok
fox1k
Auto: BMW
Kraj: Žilinský

Pondelok, 15. Júna 2015, 18:57

toto vám chalani moc nezávidím, toto by som od PU nečakal :shock:

Bando

Pondelok, 15. Júna 2015, 19:28

Tak to som nečakal ani ja. Asi som mal vysoké očakávania a to som si ešte hovoril že keď auto používam pre rodinu pôjdem do červených aby to nebolo moc tvrdé ale už by som asi ani do žltých nešiel. Málo muziky za dosť peňazí.

ero9999
Autor témy

Pondelok, 15. Júna 2015, 19:46

Nech su aj ruzove... viem ze som urobil chybu.len co som si zbytocne rozdrbal dobru zadnu napravu.bola to velka chyba a zbytocna investicia

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných