Pondelok, 1. Júna 2015, 18:33
Nazdar hosi, potreboval by som poradit, pretoze uz mi dochadzaju napady. Mam E39 525 TDS ´99 automat. Problem je v tom, ze ked po dlhsom stati nastartujem auto pekne chyti na brnk, rozbehnem sa a asi po kilometri mi zacne trhat motorom v rozmedzi od 1500 do 2000 otacok. Mozem mackat plyn ako chcem, nechce reagovat, ako keby nemalo naftu. Akonahle sa dostane za 2000 otacok, ide uz plynulo. Toto sa deje kym sa auto poriadne nezohreje. Akonahle sa zohreje, ide ako vino, a ide tak uz cely den. Napichol som to na diag, vypisalo vahu vzduchu, vymenil som ju za novu, diag uz ju nevypisuje, avsak problem pretrvava. Obcas vypise EGR ventil, ale tomu neverim, ze by to mohol byt on. Vymenil som palivovy filter a vyskusal som odpojit hadicu privodu nafty do filtra a zapnut kluc, cerpadlo v nadrzi pekne tlacilo naftu. Auto startuje pekne, ci je studene, ci teple. Motor ide hladucko, zohriaty je tichy ako benzinak. Vymenil som podtlakove hadicky....uz mi fakt dochadzaju napady, cim to moze byt...
P.S. este som zabudol napisat, ze niekedy sa to nestane vobec...ze proste 2 dni po sebe to nespravi...mam taky pocit ako keby to bolo ovplyvnene vonkajsou teplotou, ked je teplejsia noc, tak to nerobi...