... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
Davidian
Autor témy
Auto: 320D, e46, 09/2001
Kraj: Nitriansky

Dunivé hučanie pri rýchlosti 80 - 110 km/h

Piatok, 12. Júna 2015, 06:58

Zdravím Vás,

Už asi dva týždne mám problém s dunivým hučaním pri rýchlosti 80 - 110 km/h. Hučanie je v tejto rýchlosti dosť intenzívne pri smere jazdy rovno a jeho intenzita sa mierne zvýši pri zatočení vľavo. Pri zatočení vpravo hučanie prestane. Pri rýchlosti 120 km/h má toto hučanie už len tretinovú intenzitu, ale stále ho počuť.

Skontroloval som tlak v pneumatikách a bol v poriadku, či sa neprehrieva na obidvoch stranách náboj a tiež to bolo v norme. V neutrále keď klesnú otáčky je dunenie rovnaké. Už ma to dosť znervózňuje a neviem do akej miery je to nebezpečné, tak by som Vás poprosil o radu čo skontrolovať, alebo čo urobiť aby som zistil koreňovú príčinu.

Roman

FENON
Auto: E46 320dT STAHLGRAU
Kraj: Žilinský

Re: Dunivé hučanie pri rýchlosti 80 - 110 km/h

Piatok, 12. Júna 2015, 09:12

Hučí niektoré ložisko na pravej strane vozidla :)
///

sandrito
Auto: BMW e61 530d LCi
Kraj: Prešovský

Piatok, 12. Júna 2015, 09:56

100% loziskoooo...
Ex:Fiat Punto
Ex:Suzuki Swift
EX:Pugeot 208
VW Passat R6 SFI 4motion
BMW e46 320d
BMW e61 530xd
http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-au ... 96153.html" onclick="window.open(this.href);return false;

palci540
Auto: BMW E61 530D A/T LCI
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 12. Júna 2015, 16:48

môže to robiť aj pneumatika. Ja som mal ten istý problém, hučalo mi niečo len do jednej strany, keď som vymenil predne kolesa za zadne, tak hucanie prestalo. ten zvuk sa prejavoval presne ako poškodené ložisko, ale nebolo to ono. A to isté tu písal v nejakej téme jeden klubák a tak isto to bola guma. tak skús prehodiť kolesa alebo iné gumy.

Peťkooo
Auto: F31 LCI
Kraj: Bratislavský

Sobota, 13. Júna 2015, 14:13

Na E61 530d mam rovnaky problem, uplne to sedi (aj to zatacanie vlavo/vpravo) s popisom Davidiana. Viac by som asi veril tomu lozisku, pretoze kebyze to robili pneumatiky tak by to robili hned od momentu co boli obute nie? mne to robi asi mesiac, no pneumatiky mam tie iste uz dlhsie, akurat boli dofukane.
E63 650i LCI Sport pack carbonschwarz
F31 318d LCI Sport Line alpinweiss
E61 530d mysticblau

Auto racing began 5 minutes after the second car was built. - Henry Ford

Davidian
Autor témy
Auto: 320D, e46, 09/2001
Kraj: Nitriansky

Sobota, 13. Júna 2015, 15:54

Zdravím Vás,

Tak po dnešku je vec vyriešená. Bolo to ložisko na pravej strane prednej nápravy. Môj mechanik, ktorý je skutočne veľmi zručný a spoľahlivý hodil podozrenie tiež na to ložisko hneď ako sa na aute previezol. Počas výmeny som samozrejme zo zvedavosti sledoval celý postup výmeny. Samotné správanie náboja vôbec nenasvedčovalo nejakému poškodeniu, ani opotrebeniu. Koleso na náboji nemalo vôľu, náboj sa neprehrieval, otáčavý pohyb náboja bez záťaže bol hladký a tichý. Po zhodení starého ložiska som si prezrel všetky jeho časti, a tiež by som ešte stále nedával vinu tomu ložisku. No po nahodení kolesa na nový náboj s ložiskom sa ukázalo čo dokáže urobiť váha vozidla. Pri novom ložisku hučanie úplne zmizlo.

Neviem do akej miery to bolo nebezpečné, možno by sa časom ložisko rozsypalo, možno nie ale samotný hluk lezie dosť na nervy keď už je človek zvyknutý na tichý chod motora a s tým spojený komfort. Takže v mojom prípade to bolo ložisko.

Zostávam s pozdravom.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní