... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

bmwtt.sk

PawelBMW
Autor témy
Auto: E39 Tour. 2.0i 125kw
Kraj: Žilinský

Zlé sviečky?

Štvrtok, 11. Júna 2015, 08:49

Zdravím borci. Mám problém a budem rád ak mi niekto rozumne poradí..
Nedávno som kúpil E39 520i 125kw... Autíčko ide, teda išlo do nedávna celkom pekne na svoje km. Samozrejme hneď po kúpe som sa pustil do výmeny základných vecí : olej, filtre, výmena chladiacej, sviečky... No a práve pri tých sviečkach nastal problém. Boli tam BRISK premium P4 iridium. Nemal som s nimi žiaden problém, auto akcelerovalo pekne. Nič netrhalo, neškubalo... No ale hovorím si, že predsa len neviem koľko je na nich našlahané tak radšej vymením nech mám kľudné nervy. Tak som podľa ETK zistil, že buď BOSCH alebo NGK. No tak som šupol FGR7DQP Bosch a pohoda... Po dvoch dňoch som spozoroval, že občas, hlavne keď sa zohreje motor mi pri prudšej akcelerácii autom akoby škubne... Taká oneskorená rekcia auta na zošliapnutie plynu...Nerobí to to stále a ani často, ale môže to byť počiatočné štádium niečoho a nechcem zbytočne čakať na zhoršenie :? Asi najčastejšie to robí na 3 prevodovom stupni keď pridám a najmä v nižších otáčkach tak do 2800 cca. Otázka znie: mohli to zapríčiniť tie sviečky? Ako som spomenul predtým auto išlo perfektne ako hodiny. Aj v servise, keď chlapík menil sviečky tak sa mu tie Bosch moc nepozdávali a že on by si ich do auta nedal :-k Rozdiel je aj v tom že tie Brisk boli 1-kontaktne a Bosch 4-kontaktne... Takže nejaké odporúčania?

Užívateľov profilový obrázok
fafa111
Auto: E36 320i coupe
Kraj: Prešovský

Re: Zlé sviečky?

Štvrtok, 11. Júna 2015, 18:09

Vylucovacou metodou zistis ci je to svieckami. Skus sviecky NGK.

RICH1000
Auto: E38 740i
Kraj: Bratislavský

Re: Zlé sviečky?

Štvrtok, 11. Júna 2015, 19:11

Ja by som tam skúsil nahodit tie stare sviecky, ak auto zas pojde normalne tak je to jasne.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných