... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

reklamne predmety bmwklub.sk

Fenistil
Autor témy
Kraj: Bratislavský

E36 325i m50b25tu zle štarty vyriešené!!

Piatok, 8. Mája 2015, 17:12

Zdravím vás, takže od zúfalstva som sa rozhodol poradiť tu na klube. Auto je swap z m43 na m50b25tu po nahodeni a zapojení všetkých vecí prišiel prvý štart a motor točil točil točil a až na nejaké 3 tocenie ktoré bolo dlhé naštartoval a takto sa to vlieklo po každé čo som išiel s autom niekam. Proste neskutočne dlhé štarty a raz si to povedalo že nenastartuje a vymlatil som baterku. Ok poďme pátrať, prvá vec - čidla, oboje, kľuka aj vačka. Prvá bola kľuka. Po nahodeni som išiel štartovať chytilo to na prvé tocenie ale dlhšie. Po opakovanom skúšaní znova to isté. V ten týždeň som kúpil aj čidlo vačky, po výmene zas taký scenár ako pri klukovke. Okej poďme ďalej, skontrolovať elektriku, tá je v pohode žiadne sekance ani slabé kontakty, nič, v poriadku. Ďalšia možnosť, rozvody, skontrolovane nejsu posunuté ani nič. Najprv som sa zľakol že sú skocene (podľa šípok na vyfukovej vačke a druhého ozubeneho kola na druhú vačku) no zevraj to tak má byť a ten rozdiel vzniká pri doštelovani vanosu. Vzadu na vačkach sú tie kocky na konci vaciek v rovnobeznej polohe čiže tým pádom sú rozvody OK. Keď sa mi podarilo naštartovať tak motor išiel bez problémov, proste ako by tomu nič nebolo. Čerpadlo ide pri startovani cítiť benzín od prechlastania a sviečky idú tiež, dokonca som ich aj menil.
Prosím poraďte lebo ja už som z toho zúfalý a naozaj si neviem rady.
Ďakujem :/
Naposledy upravil/-a Fenistil v Streda, 10. Júna 2015, 20:44, upravené celkom 1 krát.
ObrázokObrázok

BMW E36 318I M-paket Reborn

Opravy a diagnostika BMW - Senec, okolie

Užívateľov profilový obrázok
fafa111
Auto: E36 320i coupe
Kraj: Prešovský

Re: E36 325i m50b25tu zle štarty

Piatok, 8. Mája 2015, 18:25

Diagnostika? Zacni odpajat cidla, ked to nechce nastartovat.

Sisi istý ze existuje motor M50B25TU?

Fenistil
Autor témy

Piatok, 8. Mája 2015, 18:35

Diagnostika nič neukázala. Je to 2.5 s vanosom rok 93.
ObrázokObrázok

Arnold
Auto: E91 F48
Kraj: Košický

Piatok, 8. Mája 2015, 19:23

M50TUB25 existuje. Auto má normálny výkon?

Ak sviečky pália ako majú a palivo je vporiadku tak je problém s časovaním.

Ešte ma napadlo, keď zapneš kľúčik do druhej polohy tak cvakajú relátka ako majú?

Fenistil
Autor témy

Piatok, 8. Mája 2015, 19:26

Neriešim to označenie jasné že existuje ale to je OT. Čiže k problému, časovanie som myslel aj ja no ako som hore uviedol tak rozvody sú Okej aj vanos. Dostal som ďalšie rady a to napríklad čidlo otáčok alebo čidlo teploty motora. :)
ObrázokObrázok

Fenistil
Autor témy

Piatok, 8. Mája 2015, 19:29

Áno relatka cvakaju pri startovani aj pri polohe 2. Auto má normálny výkon iba keď pridávam strašne pomaly (fakt po milimetroch) tak občas sklbne a ide ďalej normálne
ObrázokObrázok

Dendo
Auto: E30 325i

Utorok, 12. Mája 2015, 14:16

na skusku by som premeral/odpojil/prehodil cidlo polohy skrtiacej klapky ci sa nieco zmeni, a potom skusit odpojit vahu vzduchu, a to cidlo teploty moze tiez robit blbosti. Ideal dat to na diagnostiku. Este ma napada lambdasonda ale neviem ci moze sposobovat tento problem. Sanie je tesne?
Dorifto, repairo, dorifto. The way of the sideways samurai!
E30 M52B25DET
Obrázok

Fenistil
Autor témy

Utorok, 12. Mája 2015, 14:27

Sanie je tesné, dnes mi príde nová rj a dúfam že to pomôže. Diagnostika bola taká nejaká pomylena pretože som skúsil odpojiť cievku či ju zaregistruje a ani ju nevyhodilo že je odpojena. Môžem potom skúsiť aj tu klapku a váhu. No uvidím skôr som sa priklanal k tomu že nehodí iskru vtedy keď má a pretob potom cítim benzín až z výfuku. Čiže zrejme rj bude zlá. Inak všetko pomenene aj čidlo teploty aj palivové čerpadlo.
ObrázokObrázok

Fenistil
Autor témy

Re: E36 325i m50b25tu zle štarty vyriešené!!

Streda, 10. Júna 2015, 20:49

Takže problém asi po mesiaci a pol vyriešený
Stačilo sa riadiť podľa tohto návodu

http://www.bimmerfest.com/forums/archiv ... 36505.html

V skratke, týka sa to tých ktorý swapuju ale aj tých ktorým len proste odišlo ews a nechcú ho riešiť.
Čiže celá finta je v tom že rj s červeným štítkom nepotrebuje ews ale v prípade ak ho auto má tak stačí na konektore na ews za kastlikom prepojiť piny 1 a 3 dokopy a pin 4 úplne precvaknut. To je celé, dúfam že niekomu to pomôže lebo ja som to našiel na poslednú chvíľu :D ale Dik za pomoc a nápady
ObrázokObrázok

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní