... všetko o BMW ...

Moderátori: Hugino, jararak

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
jararak
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Re: Problémy BMW e39 523i, pomoc a rady

Pondelok, 25. Mája 2015, 16:24

mas aspon pri 4000rpm taky akoby skok, akoby zabralo turbo alebo absolutne nic?

snimac vacky, solenoid vyzera byt realnejsi - solenoid je ta trubka na pravej strane od tej vanosovej bozule

Obrázok
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

asfethan
Kraj: Zahraničie

Utorok, 26. Mája 2015, 01:07

Ako ti radili uz pani ktori sa k veci vedia vyjadrit, treba pretesnit VANOS, urcite mas najazd >200tkm. Vanos by som ja osobne ale riesil az nakoniec ako ceresnicku na torte, co vlastne aj tak riesim. Jeho oprava, resp. vymena tesneni nie je draha a ani narocna (a kludne pocka). Ak mas ale prostriedky aby si to zriesil vsetko naraz tak len smelo do toho.

Co ti urcite odporucam a mne to velmi pomohlo je poriesit separator oleja (vymenit) a k nemu idu myslim dve hadice. Pozri v akom su stave, ale uz ked budes mat ten separator vonku, rovno ich vymen, lebo aj keby este drzali, ich rozpad je neodvratitelny pokial neboli este menene. A kazdy ti dosvedci ze to je riadne !@#$ robota menit separator.

Za tretie, skontroluj hadice na odvetranie sania a podobne srandy. V podstate vymen kazdu staru gumenu hadicu ktora ide do sania, alebo ktorou by mohol motor chytat falosny vzduch. Pokial predpokladame ze momentalne ten falosny vzduch tam je, po vyrieseni tychto zavad pocitis radikalnu zmenu v pruznosti motora a ochotu nechat sa lahsie tocit.

Sviecky (NGK BRE6QUEP), filtre a prevadzkove kvapaliny to je asi samozrejmost.

Komenty ze 170 koni ma uz dnes kazda kosacka mozes veselo ignorovat, 523i ked je v dobrom a udrziavanom stave s manualnou prevodovkou vie byt dostatocne pruzne vozitko. Samzorejme porovnavat s V8 sa to neda, ale to sam urcite vies.

Este k tomu tachometru, podobnu zavadu mam i ja teraz, lenze mne raz ide a raz nie. Moze to byt bud lave zadne cidlo, alebo sa ti odporucala RJ ABS. Zajdi k niekomu na poriadnu diagnostiku. Mozes taktiez pozriet posledne tri cisla z kodu dielu RJ ABS a pokial su "001" tak mas vseobecne "oblubeneho a spolahliveho milacika".. Da sa to riesit
napr. repasom. Samozrejme tato teoria s ABS plati za predpokladu ze ti na palubovke svieti ABS a trakcna.. Pripadne ako bolo spomenute, mozu byt na chybe aj budiky.. Ale to by sa mohlo dat otestovat tym skrytym menu nie? (jararak? otazka asi na teba...) Tam je jedna z poloziek ze test vsetkych indikatorov...

EBOLA
Auto: E46 325xiT, mini 1,6
Kraj: Banskobystrický

Utorok, 26. Mája 2015, 08:10

Suhlas so vsetky.

Na kontrolu svetielok a ruciciek je test c.2 v skrytom menu. Ovsem to nemusi odhalit vadny kabel pred budikmi.

marek171
Autor témy
Auto: E70, F10
Kraj: Prešovský

Utorok, 26. Mája 2015, 08:43

Vdaka chlapci všetkým za reakcie a rady, ani som nečakal ze sa to tu tak rozbehne. No vidím že ludia tu na klube si vedia byť nápomocný ;) No k veci, tiež si myslím že by ten motor mal hýbať tým autom lepšie :D Zakladné veci ako filtre, sviečky, naplne pomením to je jasne a rovno sa teda pýtam, kolko mot. oleja a aký použiť a takisto akú chladiacu kvapalinu použit? #-o Jararak vies co ani ti neviem povedať čo to robí pri 4roch tisícoch, preveziem sa a dám vedieť moje pocity. Asfethan, dik za rady. Vanos bude musieť asi trošku počkať. Hadice pozriem a ten separator by som poriešil ked hovorité že by sa zislo. Viete mi poradiť odkial veci ako separator a dielo okolo vanosu a podobne nakupovať? Ze sa nedá porovnať s v8 mi je jasne, ale tiež to podla mna nemože jazdiť ako nejaká 100konova 1.6ka :D No k budikom, jamový test nepomáha :D Vzadu na abs snimačoch boli poodcvakovane káble, to som včera opravil no aj tak nič, čislo dielu kuknem, ci nahodou aj ja nemám tu spolahlivu :D A co sa týka tych kontroliek, nesvieti abs ani trakčná, dalej nefunguje ten displej kde sa zobrazu vypalene ziarovky, neukazuje ekonomer, palivomer ukazuje bludy, počitadlo km nefunguje, vonkajšiu teplotu to ukazuje stále tu istú a zlú -40, Funguje len teplomer a otáčkomer a nejaké zakladne kontrolky a ako mazanie, smerovky a pod. Do toho skrytého menu by som sa mal dostať podržaním tlačidla na nulovanie km ci? Ak hej, skusal som vobec to nereaguje. Budíky ako som hovoril su z anglickej. Chcem hlavne spojazdniť tie budíky a tie plaváky alebo v čom je chyba nech sa s tým da jazdiť, motor budem riešiť popri tom ale ked Vás možem poprosiť zamerajme sa teraz hlavne na tie budíky a spravne ukazovanie paliva lebo bez toho sa jazdiť skoro nedá :D A ked bude toto fungovať poriešime motor, ten zatial dostane zakladny servis. ;) Budíky pomozu aj pri odsránení závad motora :D kedze takto neviem ani zrýchlenie ani nič.

Inak pani este otazocka ohladom diag, nechce sa mi stale platit za diag. a tych chýb bude určite viac. Mám doma bmw 20pin redukciu a modrý VAG kabel s prepínačom. Napichnem to tým? Ak ano aký program? Vzdialenejši kamarat mal program nejaku inpu či ako sa to volalo a celkom to fungovalo.

A ešte jedna otazočka pani, pasovali by do mojej 39ky budíky z benzinovej 2,8mičky, zamozrejme tiež e39?

asfethan
Kraj: Zahraničie

Utorok, 26. Mája 2015, 11:09

Nahodou cez stredne slovensko, alebo do BA nechodis? Keby si mal cestu, mozem ti dat vyskusat moje aby si porovnal. Tu na fore sa vsobecne odporuca Shell Helix Ultra 5W30, alebo 5W40. Mnozstvo myslim 6,5l. Ohladom dielov, skus pohladat tu na fore, mozno ti niekto odporuci aj priamo do temy. Tie hadice okolo separatoru budes musiet riesit priamo z BMW. Nestoja vela, obe myslim okolo 30€. Urcite sa na ne nevykasli.

marek171
Autor témy

Utorok, 26. Mája 2015, 14:26

asfethan napísal:
Nahodou cez stredne slovensko, alebo do BA nechodis? Keby si mal cestu, mozem ti dat vyskusat moje aby si porovnal. Tu na fore sa vsobecne odporuca Shell Helix Ultra 5W30, alebo 5W40. Mnozstvo myslim 6,5l. Ohladom dielov, skus pohladat tu na fore, mozno ti niekto odporuci aj priamo do temy. Tie hadice okolo separatoru budes musiet riesit priamo z BMW. Nestoja vela, obe myslim okolo 30€. Urcite sa na ne nevykasli.

Cez stred ani zapad aktualne bohužial nechodim :( No možem mať budiky z 2.8mičky a potrebujem vedieť či pasuju a ukazujú dobre na 2.3jke. Ok dik, skusim pohladať. Inak pani, bol som s apreviezť a už mi to az tak slabe neprišlo okolo tých 3-4tisíc to celkom slušne slo :D Nebude ten výkonový deficit tým že som do toho presadol z diesla s turbom a mám pocit ze je to od spodu mrtve? :D V otačkach od cca tých 3tisic sa to celkom slušne zbiera :D Musim dať dokopy ten tacháč a uvidime, motor dostane zatial zakladny servis. A co sa budikov týka, mal som ich von popozeral kontakty, stekre, všetko sa zda byť ok a nič. Takže čo radite? A este co sa tych plavakov týka, ako je to s tým odporom co som nameral?

lukass37
Auto: BMW 523i 170ps
Kraj: Košický

Sobota, 30. Mája 2015, 06:18

s tym plavakom by som este pockal, najprv oprav budiky alebo cidlo nech ti spravne ukazuje rychlost, podobnu chybu som mal na aute inej znacky, nesiel tachometer a palivomer skakal hore dole, robi to preto ze auto si mysli ze stojis kedze tachometer sa nehybe a preto ti palivomer reaguje prehnane hlavne pri zakrutach ked sa palivo v nadrzi rozhupe, tiez som menil plavak a nepomohlo az ked naskocil tachometer vsetko bolo ok, neviem ci to je aj v tvojom pripade tak, ale môzes si usetrit kus roboty

marek171
Autor témy

Sobota, 30. Mája 2015, 10:14

lukass37 napísal:
s tym plavakom by som este pockal, najprv oprav budiky alebo cidlo nech ti spravne ukazuje rychlost, podobnu chybu som mal na aute inej znacky, nesiel tachometer a palivomer skakal hore dole, robi to preto ze auto si mysli ze stojis kedze tachometer sa nehybe a preto ti palivomer reaguje prehnane hlavne pri zakrutach ked sa palivo v nadrzi rozhupe, tiez som menil plavak a nepomohlo az ked naskocil tachometer vsetko bolo ok, neviem ci to je aj v tvojom pripade tak, ale môzes si usetrit kus roboty

Dik za radu :wink: Akurat moj palivomer ukazuje stale tu istu hodnotu, a je jedno ci v nadrži nič nieje alebo je tam 20 litrov proste stale ukazuje medzi stvrtkou a polkou :D Mal som už obe plavaky von, vyzeraju ok, na jednom boli nič moc kontakty na kabloch, opravil som to a bez zmeny. No viac ma zarazilo to, že som včera v skrytom menu spustil ten test budikov a reagoval aj tachometer, aj ekonomer, aj palivomer nefungovali akurat kontrolky ako airbag, asc, abs a este zopar nejakých a nefunguje ani ten displej kde sa zobrazuje otvorenie dverí a žiarovky :D kde teda hladať chybu? v snimačoch abs alebo kde? Prečo ptm nefunguju tie ostatne blbosti co som popisal? :D

lukass37

Sobota, 30. Mája 2015, 13:15

mozno len vypalene/chybajuce ziarovky? a poistky si uz kontroloval tie v odkladacej skrinke? ja ked som kupoval auto tak som ich pozeral jak prve lebo par veci tiez nefungovalo tak aby to nebola len poistka, a -40 mas nefunkcne/odtrhnute cidlo pod spolujazdcovym podblatnikom

rasto524
Auto: bmw e39 530i
Kraj: Žilinský

Sobota, 30. Mája 2015, 16:37

marek171 napísal:

Dik za radu :wink: Akurat moj palivomer ukazuje stale tu istu hodnotu, a je jedno ci v nadrži nič nieje alebo je tam 20 litrov proste stale ukazuje medzi stvrtkou a polkou :D Mal som už obe plavaky von, vyzeraju ok, na jednom boli nič moc kontakty na kabloch, opravil som to a bez zmeny. No viac ma zarazilo to, že som včera v skrytom menu spustil ten test budikov a reagoval aj tachometer, aj ekonomer, aj palivomer nefungovali akurat kontrolky ako airbag, asc, abs a este zopar nejakých a nefunguje ani ten displej kde sa zobrazuje otvorenie dverí a žiarovky :D kde teda hladať chybu? v snimačoch abs alebo kde? Prečo ptm nefunguju tie ostatne blbosti co som popisal? :D

podla mna majitel pred tebou znefunkcnil kontrolky abs a asc kedze mu to muselo svietit hodne dlho a chcel ta "ojebat" pri predaji ze vsetko funguje alebo uz "ojebali" jeho a tak to kupil.(na tvojom mieste by som si zhanal funkcne budiky lebo ak do toho fusoval nejaky majster tak ta oprava vyjde viac)...kazdopadne kedze ti tachometer reagoval tak to bude cidlo abs preco ti neukazuje rychlost......neviem ako to je pri asc ale pri dsc to ma na starosti lave zadne cidlo abs, tak ho skus pozriet pripadne aj premerat ci ukazuje nejake hodnoty ale myslim ze na 99% bude zle no pre istotu ho najskor skontroluj
bmw e39 530i "01

marek171
Autor témy

Nedeľa, 31. Mája 2015, 17:34

lukass37 napísal:
mozno len vypalene/chybajuce ziarovky? a poistky si uz kontroloval tie v odkladacej skrinke? ja ked som kupoval auto tak som ich pozeral jak prve lebo par veci tiez nefungovalo tak aby to nebola len poistka, a -40 mas nefunkcne/odtrhnute cidlo pod spolujazdcovym podblatnikom

No možno, chcel som tie budiky otvorit a mrknuť na to, no plastové križiky co treba pootačat su ob*ebane skro všetky, takže mi to nešlo, niekto do toho už je*al :D Jasné, positky som kontroloval ako prvé, ci pred spolujazdcom alebo v kufri, všetky su ok. A kde konkretne je to čidlo, lebo som mal ten podblatnik dole a nech som hladal ako som chcel ziadne cidlo ani kabel som nenašiel.
Naposledy upravil/-a marek171 v Nedeľa, 31. Mája 2015, 17:42, upravené celkom 1 krát.

marek171
Autor témy

Nedeľa, 31. Mája 2015, 17:38

rasto524 napísal:

podla mna majitel pred tebou znefunkcnil kontrolky abs a asc kedze mu to muselo svietit hodne dlho a chcel ta "ojebat" pri predaji ze vsetko funguje alebo uz "ojebali" jeho a tak to kupil.(na tvojom mieste by som si zhanal funkcne budiky lebo ak do toho fusoval nejaky majster tak ta oprava vyjde viac)...kazdopadne kedze ti tachometer reagoval tak to bude cidlo abs preco ti neukazuje rychlost......neviem ako to je pri asc ale pri dsc to ma na starosti lave zadne cidlo abs, tak ho skus pozriet pripadne aj premerat ci ukazuje nejake hodnoty ale myslim ze na 99% bude zle no pre istotu ho najskor skontroluj

No je to možné, ale skor ojebali už asi jeho :D Jasné budiky pojdu druhé lebo tieto su z anglickej a jebal do nich už niekto aj tak vid prispevok vyššie. No tachometer reagoval, ved hodim aj video z testu. Na zadných čidlach boli štiknute káble, to som spravil a aj tak nič. Vieš poradiť ako ho premerať? ;)

marek171
Autor témy

Nedeľa, 31. Mája 2015, 17:50

lukass37

Nedeľa, 31. Mája 2015, 21:03

tak cidlo ma byt pod pravym podblatnikom,(spolujazdcova strana) asi bude odtrhnute, treba dat dole naraznik a hladat kabel, inak budiky môzu byt funkcne, len nedostavaju informacie od cidla, treba to skontrolovat/vymenit

rasto524
Auto: bmw e39 530i
Kraj: Žilinský

Streda, 3. Júna 2015, 15:45

marek171 napísal:

No je to možné, ale skor ojebali už asi jeho :D Jasné budiky pojdu druhé lebo tieto su z anglickej a jebal do nich už niekto aj tak vid prispevok vyššie. No tachometer reagoval, ved hodim aj video z testu. Na zadných čidlach boli štiknute káble, to som spravil a aj tak nič. Vieš poradiť ako ho premerať? ;)

pozri toto: http://www.bimmerforums.com/forum/showthread.php?1400629-Saga-of-DSC-BRAKE-ABS-Resolution-Experts-Please-Chime-In!-2nd-ABS-Module-In-Car
bmw e39 530i "01

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 1 neregistrovaný