... všetko o BMW ...
asfethan napísal:Nahodou cez stredne slovensko, alebo do BA nechodis? Keby si mal cestu, mozem ti dat vyskusat moje aby si porovnal. Tu na fore sa vsobecne odporuca Shell Helix Ultra 5W30, alebo 5W40. Mnozstvo myslim 6,5l. Ohladom dielov, skus pohladat tu na fore, mozno ti niekto odporuci aj priamo do temy. Tie hadice okolo separatoru budes musiet riesit priamo z BMW. Nestoja vela, obe myslim okolo 30€. Urcite sa na ne nevykasli.
lukass37 napísal:s tym plavakom by som este pockal, najprv oprav budiky alebo cidlo nech ti spravne ukazuje rychlost, podobnu chybu som mal na aute inej znacky, nesiel tachometer a palivomer skakal hore dole, robi to preto ze auto si mysli ze stojis kedze tachometer sa nehybe a preto ti palivomer reaguje prehnane hlavne pri zakrutach ked sa palivo v nadrzi rozhupe, tiez som menil plavak a nepomohlo az ked naskocil tachometer vsetko bolo ok, neviem ci to je aj v tvojom pripade tak, ale môzes si usetrit kus roboty
marek171 napísal:
Dik za raduAkurat moj palivomer ukazuje stale tu istu hodnotu, a je jedno ci v nadrži nič nieje alebo je tam 20 litrov proste stale ukazuje medzi stvrtkou a polkou
Mal som už obe plavaky von, vyzeraju ok, na jednom boli nič moc kontakty na kabloch, opravil som to a bez zmeny. No viac ma zarazilo to, že som včera v skrytom menu spustil ten test budikov a reagoval aj tachometer, aj ekonomer, aj palivomer nefungovali akurat kontrolky ako airbag, asc, abs a este zopar nejakých a nefunguje ani ten displej kde sa zobrazuje otvorenie dverí a žiarovky
kde teda hladať chybu? v snimačoch abs alebo kde? Prečo ptm nefunguju tie ostatne blbosti co som popisal?
lukass37 napísal:mozno len vypalene/chybajuce ziarovky? a poistky si uz kontroloval tie v odkladacej skrinke? ja ked som kupoval auto tak som ich pozeral jak prve lebo par veci tiez nefungovalo tak aby to nebola len poistka, a -40 mas nefunkcne/odtrhnute cidlo pod spolujazdcovym podblatnikom
rasto524 napísal:
podla mna majitel pred tebou znefunkcnil kontrolky abs a asc kedze mu to muselo svietit hodne dlho a chcel ta "ojebat" pri predaji ze vsetko funguje alebo uz "ojebali" jeho a tak to kupil.(na tvojom mieste by som si zhanal funkcne budiky lebo ak do toho fusoval nejaky majster tak ta oprava vyjde viac)...kazdopadne kedze ti tachometer reagoval tak to bude cidlo abs preco ti neukazuje rychlost......neviem ako to je pri asc ale pri dsc to ma na starosti lave zadne cidlo abs, tak ho skus pozriet pripadne aj premerat ci ukazuje nejake hodnoty ale myslim ze na 99% bude zle no pre istotu ho najskor skontroluj
marek171 napísal:
No je to možné, ale skor ojebali už asi jehoJasné budiky pojdu druhé lebo tieto su z anglickej a jebal do nich už niekto aj tak vid prispevok vyššie. No tachometer reagoval, ved hodim aj video z testu. Na zadných čidlach boli štiknute káble, to som spravil a aj tak nič. Vieš poradiť ako ho premerať?