Ahojte,
Chcem sa opytat, ako vlastne funguje stmievanie vnutorneho + vonkajsich spatnych zrkadiel a ci pri tych mojich je nejaky problem.
Ja tomu rozumiem tak, ze ked je tma, sero (proste svetelny senzor zapne stretavacky) a auto ktore ide za mnou ma osvetluje (to zachyti sonzor v strede hore na vnutornom spataku, tak sa automaticky podla intenzity svetla stmavia).
Dnes som si vsak vsimol, ze pocas bieleho slnecneho dna, ked su zapnute iba AE ako denne svietenie, tak mam pocas jazdy na urcitu intenzitu zatmavene soferove vonkajsie spatne zrkadlo.
Vnutorne a spolujazdcove su nezatmavene.
S istotou viem povedat, ze mi to predtym nerobilo a pocas pekneho dna ked som mal denne svietenie som nemal zatmavene ziadne spatne.
Auto nevyhadzuje ziadnu chybu. Je mozne nejakym sposobom tie spataky/stmievanie spatakov resetovat?
Vyzera to tak ze zrkadlo samo o sebe je v poriadku ked sa po vypnuti motora, alebo pri zaradenom R odtmavi.
Pocas jazdy sa vsak mierne stmavi, aj ked nema na to dovod.
Dakujem za rady
//edit:bol som sa s tym trochu pozabavat v aute a toto su moje poznatky:
- ked som prisiel k autu, ziadne spatne zrkadlo nebolo stmavene
- po nastartovani som mal pocit ze sa soferove zrkadlo mierne stmavilo, ale mozno sa mi to iba zdalo
- ked som mal nastartovane (a mal som zaradene P), tak som zakryl zadny svetelny senzor a na senzor na strednom spatnom zrkadle som zasvietil led baterkou
-- okamzite sa vsetky tri spatne zrkadla stmavili naplno (pekne plynulo)
- po zhasnuti led baterky sa spolujazdcove a vnutorne spatne zrkadla pekne plynulo rovnakou rychlostou odtmavili, zatial co soferove sa odtmavovalo urcite pomalsie a neodtmavilo sa uplne, ostalo mierne zatmavene
Takze, kde moze byt chyba? preco ide do soferovho informacia, ze ma byt stmavene, resp ako keby stale nieco osvetlovalo vnutorny senzor, ale ostatne spatne nie su stmavene.
Mam ho skusit rozobrat a odpojit a zapojit konektor soferovho spatneho? Moze to pomoct?