... všetko o BMW ...
Hugino napísal:Neviem, čo od 523i čakáš. Ja som 523i jazdil, na normálne vozenie to bolo vhodné, žiaden trhač asfaltu to nebol a dala sa s tým urobiť pekná spotreba, ale inak nič.
rasto524 napísal:tachometer dostava udaje cez snimace abs...teraz si nespomeniem z ktoreho kolesa konkretne.
k palivu: auto zdochne pri 15 litroch??? plavaky su dva kedze nadrz je delena...a v nadrzi je precerpavanie z lavej do pravej strany ktore funguje na baze ejectora...cize palivo ktore sa ti vracia cez pretlakovy ventil spet do nadrze pricerpava cez ejektor palivo z lavej strany a to potom putuje do pravej casti nadrze kde sa nachadza cerpadlo..dost komplikovane
marek171 napísal:Zdravím páni, nechcel som zakladať novú tému, ale konkrétnu odpoved na moje problémy som nenašiel a kedže je ich viactak som ju založil a hádam mi pomôžete s odstránením závad.
No takže prvý a hlavný problém je slabý vykon motora, ten motor mi pride strašne lenivý dá sa povedať v celom spektre otáčok, čo by to mohlo sposobovať a čo mi radíte pozrieť? Mám v plane pozrieť sviečky, vzduch filter, pripadne palivový filter, čo mám ešte pozrieť alebo vymeniť?Dalším problémom je nefunkčný tachometer, neukazuje rýchlosť a ani nepripisuje km, kde hladať problém v budíkoch, čidle, prípadne vo vedení? A kde ma vlastne toto auto čidlo, v prevodovke alebo diferáku? Taktiež neukazuje správne palivomer, asi plavák, plavak mam aj druhy takže ho skúsim prehodiť len by som chcel vedieť či to netrpí na neajakú známu chybu ze to ukazuje blbosti
Je tych chý ešte dosť, no toto je taký základ čo by som chcel oodstrániť. Za každu radu budem povdačný
.
Hugino napísal:Tak keď si jazdil predtým 535i, tak sa nedivNezabúdaj, to auto má svoju váhu a ten motor to ako tak zvláda, ale trhač to nebude...
BrunoSoprano napísal:pretesniť vanosy,vymeniť váhu vzduchu a palivové čerpadlo,ak už netlačí aspon3až4bary, tak tiež ho treba vymeniť aby išlo dobre do otáčok a pôjde to celkom slušne. Inak sú tu chalani čo vedia tento motor bezproblémov spraviť zo 170PS na cca 190-195, tak isto ako 525i,teoreticky by tomalo ísť tak podobne ,lebo 523i je necelých 2500cm iba má nejaký uškrtený soft a ešte niečo iné ako 525i....
jararak napísal:ako prve by sa hodila diagnostika, ta ti mozno da odpoved, btw aky mas motor? singel alebo double vanos?
mozes mat odijdene cidlo vacky-vaciek/kluky preto mas ten slaby vykon, ako dlho ti to startuje?
vanos, moze byt chytnuty, alebo mas v prdeli solenoid, preto to nic nerobi
ze ti neukazuje rychlost, mozes mat odijdene budiky, popripade pokazeny steker na budikoch, skus buchnut po palubovke, popripade si vyber budiky von a pohladkaj kontakty ci sa to nezlepsi
predtym nez zacnes menit plavaky, zmeraj aky mas odpor na nich, ak bude menej ako1, tak by bolo fajn.