... všetko o BMW ...

Moderátori: k33p, Hugino, jkk

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
mitocross
Auto: X5 40d 2013 MCB
Kraj: Nitriansky

Re: BMW reklamacia

Utorok, 19. Mája 2015, 07:46

Prajeme. Dakujeme. :smile:
... too old to be alternative, too alternative to be old ...
PRINCÍP FUNGOVANIA DPF: https://youtu.be/DMA3MsgjRy4
PREČO SÚ V SANÍ KLAPKY A PREČO SÚ DÔLEŽITÉ:
https://www.auto.cz/klapky-v-sani-proc- ... otor-96035

mexican
Auto: modré géčko
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 21. Mája 2015, 14:17

To na čo sa pýtal zadavateľ vlákna sa volá že to je tzv. kulancia. Znamená to toľko že po zohľadnení poruchy, veku auta, najazdených km sa výrobca môže rozhodnúť že časť nákladov (prípadne všetko) zoberie na seba.

Neviem, či ste o takmo niečom nikdy nepočuli alebo len chcete niekoho poslať dopiče.

Mne sa napr. na bielej plečke stalo, že po skončení štandardnej záruky, ale stále ešte v rámci predĺženej záruky sa niečo dojebkalo na aute. Vtedy malo auto cca. 2 roky a 3 mesiace a najazdených cca. 70 tisíc.
Keď som sa po oprave pýtal, koľko by to stálo keby som nemal predĺženú záruku, tak mi bolo povedané, že asi 3300 EUR, ale pri zohľadnení veku auta a najazdených km by ma to stálo asi iba 500 EUR a zbytok by išiel na kulanciu.
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

Užívateľov profilový obrázok
futy
Auto: C180w205
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 21. Mája 2015, 20:07

ja som takto "kulancioval" fir.fabiu 4,5r cca 60tkm. Mala vydreté vodítka (častá závada 3hrncov)a bola nutná výmena_oprava hlavy, oprava cca 1300,-€. Keďže bolo servisované len v autorizáku, poslalo sa to do M. Boleslavi, schválili a platil som 250,-€. Robia takto na kulanciu aj niektoré 2,0TFSi pri nadmernej spotrebe oleja, ale pri kulanciách je fakt nutná servisná história iba v autoriz. servisoch, nie v iných aj napriek blokovej výnimke pri výbere servisu. Takto to robí koncern. Treba to skúsiť.
BMW 523i F10- som bez vrtule
Audi A4B8 TFSi- sa minulo už
VW BORA 1,6 16V- ex

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 7 neregistrovaných