... všetko o BMW ...

Moderátori: k33p, Hugino, jkk

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
Hugino
Auto: E61&E70
Kraj: Bratislavský

Re: BMW reklamacia

Sobota, 16. Mája 2015, 09:26

Pozri sa nato z hľadiska BMW - príde ti list od nejakého majiteľa IKS5 s tým, že sa mu pokazil diferenciál a on sa dožaduje opravy/výmeny zadarmo len tak, aj keď auto je po záruke, čiže padla zodpovednosť zo strany predajcu. Sorry, ale vysmial by som sa mu do ksichtu, či si myslí, že BMW je charita a keď nemá na servis, tak načo si kupoval BMW. Toť vše :wink:
E70 X5 4.8i
E61 530d LCi
Ex E39 540iA Touring " Alles unter acht zylinder ist sozial..."

auto111
Kraj: Trnavský

Sobota, 16. Mája 2015, 14:42

Hugino: tvoje tvrdenie ma hacik, preco potom BMW vymiena airbagy zadarmo v autach daaavno po zaruke (E46) ?

Gabo10
Auto: E39 530iA
Kraj: Banskobystrický

Sobota, 16. Mája 2015, 14:56

Pretože to bola zvolávačka :wink: i to nie na všetky autá.A na tento problém zvolávačka nieje
Ľudia, ktorí tvrdia, že sa nedá, nemajú zavadzať ľuďom, ktorí veria, že sa dá.....
[E39 530iA] Daily car
[E39 530D] socialne presúvadlo EX

ice.blade

Sobota, 16. Mája 2015, 15:17

na airbagy bola zvolavacia akcia nakolko po detonaci patrony roztrha bag a castice ktore na pasaziera vymrsti mozu mat skarede nasledky... zdravie je pre bmw alebo vyrobcu bagov urcite prednejsie tak zabezpecia napravu

auto111

Sobota, 16. Mája 2015, 19:50

Take veci sa riesia nezriedka v ramci kulancie a nejde len o bezpecnostne sucasti a aj u inych znaciek (Skoda ?) menili tiez po zaruke nejake dlhodobo problemove motoricke casti (vstreky ?).

Dogg88
Auto: n/a
Kraj: Žilinský

Sobota, 16. Mája 2015, 20:00

Netreba si pliest zvolavacku a reklamaciu, ide o dve rozlisne veci.
S reklamaciou ides do servisu ked sa ti nieco pokazi. Na zvolavacku ta zavola servis ked vyrobca zisti ze v tvojom aute je nieco zavadne / zle vyrobene / namontovane.
Zvolavacka nema suvis s reklamaciou ani zarukou.
Klub tvoria ľudia, nie autá...

Hugino
Auto: E61&E70

Sobota, 16. Mája 2015, 21:08

Napr. so mnou vyjebali v servise tak, že rupla mi na aute vodná pumpa (auto bolo ešte v záruke), tak ju vymenili. Ale ani nie do roka rupla zase, (autu končila záruka, ale ešte 2 mesiace myslím bola) tak som v zúrivosti nabehol do servisu, či im nejebe, že jaké poľské pičoviny kupujú a nech to okamžite vymenia.....odjebali ma s tým, že na menené diely je záruka len 1/2 roka, čiže plná platba za opravu, aj keď záruka na auto ešte bola.....
E70 X5 4.8i
E61 530d LCi
Ex E39 540iA Touring " Alles unter acht zylinder ist sozial..."

ice.blade

Sobota, 16. Mája 2015, 22:11

to by si este vyhadal :) ty kupujes auto ako celok na ktory predajca drzi zaruku... komponenty mozu vymienat za hociake, ak im donesies auto s vadnou vodnou pumpou kludne mozu zobrat z hociakeho auta inu ktoru ti namontuju a tym padom je reklamacia uzavreta, to ze on ju da reklamovat dodavatelovi a u neho dostane novu ty neovlpivnis... vlastne ty ani nevies co mas v aute pokial su v autorizaku suflikanti :D

btw ak ti dali do auta novy diel mimo zaruky na automobil mas na ten diel pokial bol fakturovany 2 roky zaruku ktora sa nevstahuje na bezne opotrebenie a ine zvasty ktore su vacsinou uvedene v obchodnych podmienkach, ak to bol servisny diel respektive fakturovane ako praca tak je zaruka 3 mesiace ale zvacsa davaju pol roka...

dalsia kapitola reklamacii je ak nieje zakaznik fyzicka osoba :D uz som videl kadekoho ohanat sa obchodnym zakonnikom

a potom je este rozdiel medzi reklamaciou a zarucnou opravou :D

auto111

Nedeľa, 17. Mája 2015, 06:01

ice.blade: mas v tom trosku chaos (bez urazky).

Hlavne sa mylis v tom, ze vymenu dielov mozu fakturovat ako servisnu pracu - nie nemozu a na kazdy diel je zaruka 2 roky. Na samotnu opravu je zaruka 6 mesiacov (nie 3 mesiace).

Igmaus
Auto: G20 330dx
Kraj: Trenčiansky

Nedeľa, 17. Mája 2015, 11:13

Preco myslis ze bmw poskytuje predlzenu zaruku za poplatok? Keby to fungovalo podla toho ako to ty chces riesit by tie predlzene zaruky boli uplne na nic... Ked si dal za auto 100 000 co ti branilo v tom si kupit tu zaruku ktora stoji par tisic € a nemusel by si toto riesit?

Dogg88
Auto: n/a

Nedeľa, 17. Mája 2015, 17:31

Alebo kupit Kiu so 7 rocnou zarukou a este by si usetril :mrgreen:
Klub tvoria ľudia, nie autá...

madxface
Auto: f34, e91

Nedeľa, 17. Mája 2015, 21:38

Voloda5 napísal:
Bolo kúpené v roku 2012, teraz malo 3 roky, a ma spomínaných 80tis km, zaruka bola 2 roky. Ja som.niekde pocul, ze sa to da riešiť nejakým dopisom na take vyssie oddelenie bmw asi priamo do mnichova.. Nieco podobne sa pokusam zistit, ze kam.alebo ako to riešiť teda..kedze auto je ako nove a nic nanom poriadne nenajazdilo a uz sa pokazila taka draha suciastka.

1. Ak to nie je uvedené inak, zákonná záruka je 24 mesiacov :!: Po skončení záruky podľa zákona nemáš právo na nič, akurát tak na pozáručný servis, ktorý si platíš v plnej výške

2. Mohol si si kúpiť rozšírený servisný balík BMW Repair Inclusive až na 6 rokov (http://www.bmw.sk/sk/sk/owners/service/ ... index.html) :!:

3. Kontakt s Mníchovom sa robí cez garančného technika (nie príjimacieho), musí sa však jednať o "známy" (pre bmw) problém daného komponentu, aj keď nebola na to ešte vypísaná technická akcia / zvolávačka. Netreba zabúdať na kompletnú servisnú históriu :!:
Obrázok

marosss

Pondelok, 18. Mája 2015, 14:44

Voloda5 napísal:
Ked to fungovalo niekomu druhemu, preco by nemalo mne, ked o niecom neviete, neznamena to, ze nie su aj dalsie moznosti. Preto sa tu pytam, lebo viem, ze to uz niekto tak robil.

Ja si myslím,že za pokus to by stálo, nejaký taký list napísať, nemáš čo stratiť. Ja bych možno napísal aj samotnému výrobcovi daného komponentu, ktorý ten diel vyrába pre BMW. (asi by som skúsil oddelenie Qualitätsicherung)

(Aj keď z iného súdka, reklamoval som na dome ktorý mi stavala firma určite veci, ktoré sa prejavili až po záruke, a z obavy zo zlej recenzie na internete, firma rýchlo reagovala a chyby napravila.)

Určite treba skúsiť

nadro
Auto: BMW E46 320 touring

Pondelok, 18. Mája 2015, 20:35

(Aj keď z iného súdka, reklamoval som na dome ktorý mi stavala firma určite veci, ktoré sa prejavili až po záruke, a z obavy zo zlej recenzie na internete, firma rýchlo reagovala a chyby napravila.)

Určite treba skúsiť[/quote]

A po akej dobe to bolo?
Dano 0905/571254
pribehy-nasich-aut/krakow-a-nova-rozpera-t57331-600.html
v ponuke rozširovacie podložky na všetky typy BMW

Voloda5
Autor témy
Auto: BMW X5
Kraj: Nitriansky

Pondelok, 18. Mája 2015, 20:50

Dakujem za konečne normalne komenty, kde sa da aj o niecom diskutovať, co je asi cielom fóra, a nie ze neda sa a.posmechy a pod., poslal som.list do mnichova, znamemu v audi.to vyslo a plus mam, ze poznam.cloveka, ktory sice nerobí v head office, ale vie to tak nejak pretlacit...budem Vas informovať o odozve ak si prajete.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných