ctjb tak toto by mi nenapadlo ze by sa niekedy mohlo stat.. toto je jednoznacne chyba materialu. btw, aj si sa vyrubal alebo si to zvladol?
Mal som stastie v nestasti, 50 km/h cez dedinu, v pravotocivej zakrute, nic v protismere, utrhlo sa to na pravej strane,koleso sa zpriecilo, trosku to poskakovalo, no bolo tam akurat parkovisko, tak som to hned odstavil. Chvilku predtym som isiel po dialnici, tam by to bolo mozno aj s kotrmelcami.
Cakal by som rychlejsie opotrebenie (t.z. vacsia vola v gulovych capoch), avsak nie taketo nieco. Vyzera to, ze pri tejto suciastke bola prilis mala vola a rameno tlacilo celou vahou na tuto hovno-tyc.
apeloval som na to, ze si pisal ako dovod prasknutia bola priliz mala vola a rameno ti to vlastne tlacilo vahou.. ta tyc musi drzat velke tahove aj tlakove sily, nakolko je to jedina vec, ktora drzi kola v smere
ja len stale nerozumiem, kde ti rameno spravi radialny tlak na tu tyc
bola to proste vada nekvalitneho materialu. za malo penazi malo muziky, ale to, ze by takto utrhlo je priam zivotu nebezpecna vec. videl som uz takto "ustrihnuty" aj cisto novy tlmic.
ten klb tam sa hybe do vsetkych smerov cize aj hore aj dole...az take sily tam niesu...iba ak do stran ked to drzi koleso aby nezatocilo... jednoznacne to musela byt chyba materialu alebo si s tym kdesi riadne tresol alebo bol ten klb zaseknuty :)