... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

Hanibal6969
Autor témy
Auto: e90 320d
Kraj: Zahraničie

Zatopene ECU

Sobota, 9. Mája 2015, 01:16

Caute , som tu pretoze potrebujem od vas ,skusenejsich radu...
pred par dnami mi zacala moja 320d strajkovat,prvy den som nastartoval no po 3sec auto zhaslo,viac sa mi ho nastartovat uz nepodarilo...neskor prisiel kamarat napojili sme auto na kable a na 4 pokus auto nastartovalo,fajn myslel som ze bateria je v prdeli...jazdil som cely den no na dalsie rano opat auto nenastartovalo,zas prisiel kamos ,kable,start ,siel som do obchodu po novu bateriu ,vymenili sme ju , nastartoval som na prvy pokus bez problemov ,myslel som si ze je po probleme,tak som vypol motor ,siel vypit kavu (20min) a opat som nasadol do auta ,no a auto nestartovalo znova :D a uz nepomohli ani kable... nevedel som co je stym tak som to odniesol k mechanikovy , vecer mi vola s nie velmy prijemnou spravou "tvoj PC sa topil v 5L vody" ,nejakym sposobom sa mi tam dostala voda a drenazna diera bola upchata tak to tam cele vytopilo...
dnes mi opat volal ze mame dalsi problem a to ten ze nemoze najst nikde take iste ECU ako mam ja... ( DDE7798180 )
Moja otazka znie , musi to byt take iste ECU ? nasiel som na ebay ine cisla ecu ale taktiez su na e90 320d predavaju sa spolu s klucami... dalsieho chrobaka mi dal nejaky pan z anglicka ,vraj to vie spravit za 600 £ , a nieco take ze nemozem pouzit ani take ECU ktore sa bude zhodovat s mojimi cislami ,pretoze nebude to fungovat kedze by nesedeli KM a neviem co este , proste som z toho jelen a neviem co mam robit ,viete mi nejak poradit ? aky je spravny postup ,co treba spravit ? pisem to tu preto lebo som v cudzine a nemam tu nikoho (mechanika) komu mozem doverovat... :/
Dakujem :)

Užívateľov profilový obrázok
airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Re: Zatopene ECU

Nedeľa, 10. Mája 2015, 11:33

Riesenie je velmi jednoduche - kup novu dde jednotku pre svoje auto v bmw a nechaj si ju tam aj nakodovat vo vozidle.
Vobec a absolutne neries ebay a ani pouzite jednotky s klucmi apd - takto sa problem neriesi a tak isto sa vyhnes mnozstvu dalsich problemov..... Ziadna pouzita jednotka aj keby bola takeho isteho cisla, sama o sebe fungovat nebude a budes ju kupovat zbytocne.

PetoK
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 10. Mája 2015, 12:33

Presne tak.

Hanibal6969
Autor témy

Nedeľa, 10. Mája 2015, 13:09

Dakujem za radu :D lenze to auto ma stalo 3400£ nove ECU v bmw servise plus kodovanie cca 2000£ ,myslite ze sa to oplati ? Ja nie :D mechanik mi vravel ze skopiruje moje data z ecu na druhe pouzite ecu a ze to bude fungovat ,tak som zvedavy :)

upir156
Kraj: Trnavský

Nedeľa, 10. Mája 2015, 15:00

Sak samozrejme že sa to oplatí. Sak auto zadara, tak tých 2k nejako prežijes.

airbone
Auto: F25 X3

Streda, 13. Mája 2015, 10:22

neviem co za cenu ti povedali, ale nova RJ stoji tusim okolo 700eur a nakodovanie nie je problem, proste sa pripoji a auto sa necha prebehnut cez ista-p a jednotka sa prisposobi. 2000GBP sa mi zda nejaky blud.
S tym vyklonovanim jednotky ako pises, sa to tiez da. Zvladnu to firmy co robia chiptuning a maju potrebne vybavenie. Flash a eprom sa skopiruje zo starej jednotky a potom sa to naflashuje do tej nahradnej. No musis zohnat kompatibilne cislo, bud take iste ako mas, alebo retrospektivne kompatibilne.

Pozrel som ti v katalogu - tieto cisla by tam mali pasovat vsetky.
Cim vysie to cislo v zozname, tym novsie. Ak zozenies starsie, je mozne ze budes musiet spravit update softwaru. Potom sa cislo jednotky prepise na to najnovsie co je navrhu s este neukoncenou platnostou.
Prílohy
dde.jpg

Lewelboss
Auto: M550d
Kraj: Banskobystrický

Streda, 13. Mája 2015, 10:58

...tak tak.
pokial je to 120kw, resp M47N2, tie pouzivaju Bosch EDC16 riadiace jednotky a tie mozno naklonovat.
Existuje zariadenie ktore vie vycitat obsah vsetkych potrebnych internych aj externych pamäti v riadiacej jednotke a teda ak jeho nie je uplne mrtva, da sa to z nej dostat a obsah vycitanych pamäti preverit, ci su v poriadku. Nasledne zohnat rovnaky typ RJ (napr EDC16C35) a prepisat..
F10 M5
E46 330CD
E82 120D
F10 M550D
ex E60 535d Manual

Ride or DIE !

DDCpowerUP CHIPTUNING, Meranie vykonu...

Hanibal6969
Autor témy

Streda, 13. Mája 2015, 13:45

Dakujem...
Nieje to blud,naozaj tolko to stoji,1200£ ecu nove a nakodovanie 800£ su to nenazrane svine v tych tunajsich bmw servisoch...
Skusim sa poobzerat este po tychto cislach...
No dnes som volal do jedneho specializovaneho servisu ktory sa venuje takym veciam ako je oprava poskodenych ecu a cenovka bude 45£ za volaky test ktory im povie ci sa to da opravit alebo nie (viem,uz len cakam ze im zaplatim 45 a povedia ze sa to neda opravit :DD) a ak sa to da tak 300£ ak nie tak nove ecu 700£...stale lepsie ako 1200+800 heh...
Dakuejm este raz za rady...

valer750

Streda, 13. Mája 2015, 19:06

Tvoja RJ stoji na slovensku v BMW 716€ bez DPH!!!
Ano da sa kupit aj pouzita, a samozrejme sa da aj sparovat so zvyskom auta, ale ci ti to urobia, neviem. Siel by som cestou ako napisal airbone a petok...kupit ofiko v BMW a a dat to tam nakodovat....
Prílohy
DDE.jpg
Celým menom Valér Postihač, keby nieco:)
E91 325dA
E34 540/6

Hanibal6969
Autor témy

Streda, 13. Mája 2015, 19:25

Tak tu maju asi vysokohorsku prirazku :) nie v ziadnom pripade nevleziem do bmw servisu,najdrahsia varianta je premna 700£ za nakodovane ECU priamo na moje auto plug and play :) ak nebude ine riesenie tak objednam toto,ale urcite nie 1200 za tu istu vec koli tomu ze je to z bmw...
Zajtra idem kontaktovat firmu ECU doctor ,venuju sa poskodenym jednotkam ,bud mi povedia ze sa to da opravit alebo ze je to neopravitelne...

Tu je asi chyba... :)
Prílohy
image.jpg

Hanibal6969
Autor témy

Štvrtok, 14. Mája 2015, 01:13

Airbone prave som vygooglil toto http://m.ebay.co.uk/itm/161702942135?_t ... mwBanner=1
Cislo na tom ecu sa zhoduje s tabulkou ktoru si mi ty poslal, takze podla teba sa bude dat spravit kopia na toto ECU ? Aj ked je to z automatu a 2006 rocnik ?

Alebo : http://www.ebay.co.uk/itm/2006-BMW-3-SE ... 4897.l4275

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní