Sobota, 28. Marca 2015, 19:50
Čaute, minulý týždeň som menil olej a filtre, pred výmenou oleja som použil aj preplach motora. Auto mi po výmene ide nejako divne a nechápem prečo, lebo nerozumiem čo to mohlo spôsobiť, keď to nemá takmer nič spoločné s výmenou oleja.
RJ mi aj vypisuje nejakú chybu, je to niečo s tlakom alebo preplňovaním. Keď sa mi podarí napojiť pc na diagnostiku, tak dám sem presný kód chyby, len momentálne som bez pc.
Chyba sa prejavuje takto: vždy akonáhle naštartujem, a je jedno či bol motor pred naštartovaním úplne studený, alebo som ho len vypol a hneď štartoval, tak auto vôbec nemá ťah. Motor ide ako bez turba, ale vždy po určitej chvíli sám od seba motor začne ťahať riadne, trvá to max. 5 minút a potom už ide stále dobre, až dovtedy, kým zasa nevypnem motor. Mám taký pocit, že v podstate ani sa nemusí auto hýbať, len keby som počkal tú chvíľu po naštartovaní, tak už pôjde dobre.
Zo začiatku som si myslel, že nefunguje naklápanie lopatiek turba, že bude niekde nejaká podtlaková hadička odpojená, a že všetky plyny idú rovno do výfuku. Ale nechápem, že prečo, vždy po rovnakej chvíli sa motor spamätá a ide tak ako má.
Keď som skúšal tú chybu z RJ vymazať a šiel som sa previesť, tak bol od začiatku riadny ťah, ale na druhý deň zasa to isté. Od vtedy prešiel týždeň a stále to robí, nemal som čas napájať na PC, tak neviem, či je tam ešte tá chyba.