Dúfam, že nebude autorke témy vadiť, keď ju trochu "hijacknem".
Mám rovnaký motor aj ročník ako autorka témy a posledný týždeň pociťujem výrazný pokles výkonu, proste auto absolútne nezrýchľuje a podľa všetkých príznakov bude príčinou na 99% DPF filter. Tie príznaky sú absolútne zhodné s tými, ktoré popisoval calibra tu -
bmw5-e60-e61-f10-f11-f07-gt/e60-530d-strata-vykonu-t56983.html. Žiadne chyby na iDrive, pravdepodobne núdzový režim, takmer úplná strata ťahu.
V najbližších dňoch pôjdem určite na diagnostiku, i keď by ma zaujímalo, či to môže byť spôsobené tým, že posledné 2 týždne som nešiel žiadnu dlhšiu trasu, ale všetko to bolo len po meste. Takmer každý víkend však jazdím trasu Brno - Nitra (i keď posledné 2 týždne som ju neabsolvoval), čo je vyše 200 km po diaľnici, takže som si myslel, že za takúto vzdialenosť si auto filter dokáže samozregenerovať, ale tie symptómy ukazujú opak. Naozaj je to s občasnou jazdou po meste v prípade dieslov také kritické?
Ak diagnostika potvrdí, že je to skutočne spôsobené DPF-kom, tak ho skúsim cez víkend vyčistiť wapkou podľa tohto videa -
https://www.youtube.com/watch?v=H5JRmwiBd7g. Ak by to náhodou nepomohlo, tak asi repas, príp. kúpa nového, ale snáď to nebude nutné