... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
bedo
Autor témy

e39 530d rady pred nakupom pliiz

Piatok, 20. Júna 2008, 17:52

Caute,

chystam sa kupit buduci vikend moje prve bmw, rozhodol som sa pre e39 530d, r.v. 2001+, cena do 12.000, km cca 150-170k, tu je url co je cca vo vybere: http://tinyurl.com/5ukn8m (tie s 200.000 uz ee)

Prosim vas o cenne rady - forum mam ako tak precitane, ale mechanik teda nie som, kupovat to pojdem s kolegom/kamosom z nemecka.

Ok, takze moje otazky:
1. dojebabrane turbo - pisete,ze biely dym resp. piska. Hm, jazdil som z bmw len 118d tyzden, fakt si nespominam, ale ine auta s turbami bezne piskaju aj nove (astra, volvo c30, golf - vsetko nove z pozicovne) Vie mi niekto povedat, co to potom znamena, ze turbo piska?!?
2. vstreky - kupil som si obd2 kabel, mam carsoft 6.5 - predajca na ebay pisal daco,ze sa to da pouzit na testovanie vstrekov. Je teda pravda, ze ked pustim carsoft diagnostiku, vypise mi to warnig ak su vstreky v prdeli?
3. celkovo diagnostika - pozna niekto ten carsoft? Co to vsetko otestuje? Vie to napr. checknut tlaky v turbe? (a co ja viem kde este) a da to warning, ze je zle? alebo len napise cislo a ako nemechanikovi mi je to napipik...:))
4. diesel vs benzin - pozeram,ze nazory su rozne, pisete, ze nad 30k rocne sa diesel zacina oplacat...Nechapem preco ale rocne??? To ako ked najazdim 30k za 2 roky tak sa uz neoplaca? Ved poistka na 3l je rovnaka(myslim).

Diky vopred za cenne rady, dufam,ze o tyzden budem hrdy majitel baworaka :)

Ďuri320

Piatok, 20. Júna 2008, 18:16

je to rozdiel....či benzín alebo diesel...ak nejazdíš denne povedzme min 100 km tak ten diesel je na údržbu náročnejší už len ak ti odíde nejaký vstrek, potom ti to presiahne aj spotrebu čo si ušetril. čo viem tak kamarát mal 530D auto ako lusk dynamické pekné v pakete polokoža...žralo povedzme 6,6-8,6 ak beriem kombinovanú...teraz má 540iA keby nemal aj LPG tak už by ju asi predal...no ďalšie by chcel podla všetkého 530i jazdí denne a 3,0 i je ideálny motor či už na spotrebu alebo údržbu...a ešte by asi išiel do automatu teraz ho má tiež a nevie si to vynachváliť 8) ak by si chcel tak by ti vedel poradiť aj s tým carsoftom..robí diagnostiky ...ďalej cez SS 8)

Diablo

Piatok, 20. Júna 2008, 18:30

carsoft ti vypíše len chyby, live data tam chýbajú, tým pádom vstreky nezmeriaš a plniacy tlak nezistíš
ola ola emtroáááá

ONdr3j
Auto: 528iA
Kraj: Banskobystrický

Piatok, 20. Júna 2008, 23:56

ak som OT tak sorry :) taketo rozhodovanie ma caka do 2 mes ale neda mi jedna vec (no viac veci ale teraz len jedna)
ako je mozne ze auto s roku 3/07 s 19500 km stoji len 8600 eur (pri 30sk/1euro je to 258 000) ? moze mi to niekto vysvetlit kde je pes zakopany? nevidim ze by bolo nejak burane ani som sa nedocital ze by bolo nieco s nim, tak kde je chyba? dik za odpoved
pre priklad som pouzil toto auto

a este raz sorry ze sa ti trepem do temy, ak chcete mozte aj SS odpovedat a toto zmazat
EX E39 528iA, r.v.99

vyborny servis na BMW, konkretne Bayern Partner, neresnicka 12, zvolen (areal peugeot alebo co to je za znacku), web

bedo
Autor témy

Sobota, 21. Júna 2008, 00:05

ONdr3j napísal:
ako je mozne ze auto s roku 3/07 s 19500 km stoji len 8600 eur (pri 30sk/1euro je to 265 000) ? moze mi to niekto vysvetlit kde je pes zakopany?

mno mne to tiez raz nedalo (i ked ocividne je to oj*b), napisal som mejl na nieco podobne, bola to nejaka firma predavajuca len bmw a odpisali, ze ich hackli hackeri....hm. Neviem, no neveril by som tomu inzeratu ani kusok.

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Re: e39 530d rady pred nakupom pliiz

Sobota, 21. Júna 2008, 00:26

bedo napísal:
Caute,

chystam sa kupit buduci vikend moje prve bmw, rozhodol som sa pre e39 530d, r.v. 2001+, cena do 12.000, km cca 150-170k, tu je url co je cca vo vybere: http://tinyurl.com/5ukn8m (tie s 200.000 uz ee)

Prosim vas o cenne rady - forum mam ako tak precitane, ale mechanik teda nie som, kupovat to pojdem s kolegom/kamosom z nemecka.

Ok, takze moje otazky:
1. dojebabrane turbo - pisete,ze biely dym resp. piska. Hm, jazdil som z bmw len 118d tyzden, fakt si nespominam, ale ine auta s turbami bezne piskaju aj nove (astra, volvo c30, golf - vsetko nove z pozicovne) Vie mi niekto povedat, co to potom znamena, ze turbo piska?!?
2. vstreky - kupil som si obd2 kabel, mam carsoft 6.5 - predajca na ebay pisal daco,ze sa to da pouzit na testovanie vstrekov. Je teda pravda, ze ked pustim carsoft diagnostiku, vypise mi to warnig ak su vstreky v prdeli?
3. celkovo diagnostika - pozna niekto ten carsoft? Co to vsetko otestuje? Vie to napr. checknut tlaky v turbe? (a co ja viem kde este) a da to warning, ze je zle? alebo len napise cislo a ako nemechanikovi mi je to napipik...:))
4. diesel vs benzin - pozeram,ze nazory su rozne, pisete, ze nad 30k rocne sa diesel zacina oplacat...Nechapem preco ale rocne??? To ako ked najazdim 30k za 2 roky tak sa uz neoplaca? Ved poistka na 3l je rovnaka(myslim).

Diky vopred za cenne rady, dufam,ze o tyzden budem hrdy majitel baworaka :)

Dam ti dobru radu, a to bude zrejme aj ta posledna vec zadarmo, co na 530d dostanes. Ak hladas auto cez mobile.de, tak nikdy nekukaj tie najlacnejsie masinky. Zisti si v dannom roku vyroby najnizsiu a najvysiu cenu a chod stredom. Uz vyse dvoch rokoch byvam v NL, asi 1km od hranice nemecka a poviem ti, ze tieto bazare ktore su v mojom okoli v DE (AACHEN, KOLN, DUISBURG, DUSSELDORF atd...) mam preskumane, tak isto aj dost casto kupujem casopis s inzeratmi od bazarov z tejto oblasti (AUTO RHEINLAND). Ja sam som kupil v holandsku 530d s 120tkm (to bolo pred rokom a pol, je to rv 11/2002). Ak si myslis ze take auto zozenies z roku 2000 s 120tkm, tak si na velkom omyle... Tomu co vidis na mobile.de by som prilis neveril, nakolko tak lacne auta ake su v tvojom linku, som tu este nestretol ani nahodou, teda, neviem ani odkial tie inzeraty su. Momentalne tu dobra 530d v dobrej vybave, trebarz z roku 2002 vychadza minimalne na tych 13000eur, a to mas este dobru kupu. Je zaujimave, ze tieto auta su s tymi istymi km a rv dokonca drahsie nez na slovensku... ziadny nemec nie je natolko hlupy, aby ti take bawo dal pod cenu..... To vsetko ti pisem len preto, aby si si dal velky pozor ak pojdes auto kupovat do de. To co je najlacnejsie, bud neexistuje, alebo je to totalny shit...... A preto je aj vela auto na mobile.de urcenych jedine na export - v DE by sa to uz v takom stave nepredalo, ale po miernej uprave km bez ohladu na tech. stav to s radostou pridu kupit cesi, slovaci, rumini, bulhari, alebo co najskor -poliaci.... A potom sa na slovensku siria hlasky, ze pri 150tkm odchadzaju u BMW vstrekovace apd..... Nic to, vela stastia pri kupe, ak by si chcel nejaky hilfe pri vybere, tak sa ozvi cez SS.

ONdr3j
Auto: 528iA
Kraj: Banskobystrický

Sobota, 21. Júna 2008, 23:09

bedo napísal:
mno mne to tiez raz nedalo (i ked ocividne je to oj*b), napisal som mejl na nieco podobne, bola to nejaka firma predavajuca len bmw a odpisali, ze ich hackli hackeri....hm. Neviem, no neveril by som tomu inzeratu ani kusok.

no zda sa mi to podozrive aj ked by to bola pravda (cize auto v 100% stave) tak za 260000 to je ina supa, uz aj keby sa ti nepacil tak ho donesies a predas za trebars milion (neviem aku ma normalne cenu ale menej ako milion to nebude) a potom si kupis auto ake chces :)
EX E39 528iA, r.v.99

vyborny servis na BMW, konkretne Bayern Partner, neresnicka 12, zvolen (areal peugeot alebo co to je za znacku), web

TO-BOBO1
Kraj: Nitriansky

Utorok, 24. Júna 2008, 22:39

mne teraz ponukali z LIZU E60 530d sedan r.v.2004 so 440000km .... tak ze 200000 je vajca pre BMW

bedo
Autor témy

Utorok, 1. Júla 2008, 07:58

caute,

tak, uz som hrdy majitel bmw;)
zopar foto: http://www.garda.sk/~bedo/foto/BMW/index.html

Je to 530d, r.v. 01/2002, do uzivania 03/2002, 120.000km, tempomat, el. sedacky, volant, stresne okno, webasto, navi, sitzheizung, cd menic (teda malo by to byt s nim, len predchadzajuci majitel ten cd menic asi vytiahol a predal...zmrd), nema rainsensor, xenony, PDC...v skratke asi tak, neskor pridam clanok...jo, 12500eur.

Mam ale hned otazku:)) - kedze tam nie je cd changer, musim daco kupit. Inac, neviem ani, co vsetko z toho cd changeru ostalo...spoznal som len nalepku na tapacire z vonka pod Navi, co je v kufril:)) Nuz, co hovorite na toto: http://www.europeanautosource.com/produ ... ts_id=1625
Je to fakt funkcne? Alebo daky o*eb...A ako zistim, ci mam DSP, ked tam nie je changer?

diky:)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 239 neregistrovaných