... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

obchodna sekcia

9ado9
Autor témy
Kraj: Trnavský

Po zaslepeni sania nejde turbo 330d 150kw automat- Vyriesene

Štvrtok, 9. Apríla 2015, 17:11

Zdravim Vas!

Pozrel som si vsetky existujuce podobne temy ale nikde nic nebolo ohladom mojho problemu. Jedna sa o to ze po dlhsom citani tem som sa rozhodol odpojit/odstranit zaslepky sania. Hned som vymenil aj zhavice len ked som uz auto dal dokopy mi absolutne nehuci ani nefunguje turbo! Znovu som vsetko dal dole a vsimol som si ze jedna hadicka sa jemne rozthla. Tak som si vymenil vsetky 3 hadicky podtlakove na nove, vsetko som nahodil a do .... mi stale nejde to turbo a pise mi v inpe--- ladedruckfuehler---- chybovy kod p0237...
Na sani su 2 cidla ktore som este raz odmontoval a vycistil cize ten MAP a MAF senzor ci co a takisto mi vobec nejde turbo. Predtym mi turbo fungovalo na 100% boha a teraz je to 3.0sdi.... :@ :(
Vsetky podtlakove hadice som si skontrolovat, aj vymenil ale ani za boha neviem dojst na chybu... :(
Poprosil by som niekoho ak ma nejaky navrh popripade aj niekedy taketo nieco riesil by som bol rad za ochotu mi pomoct... :(
popripade ak by som niekomu mohol zavolat a opytat sa ho este ohladom par veci...

Za Vasu ochotu mi pomoct Vam vopred dakujem

S pozdravom
Ado
Naposledy upravil/-a 9ado9 v Pondelok, 20. Apríla 2015, 14:51, upravené celkom 1 krát.

starML
Kraj: Zahraničie

Re: Pri zaslepeni sania nejde turbo 330d 150kw automat

Štvrtok, 9. Apríla 2015, 17:47

9ado9 napísal:
Tak som si vymenil vsetky 3 hadicky podtlakove na nove....
Zkontroluj dvě věci:
- jestli ty hadičky jsou skutečně podtlakové, tj. mají vnitřní opletení, aby se ta hadička při podtlaku nezbortila (nescucla), protože to potom brání tomu vakuu postup ke "spotřebiči".
- jestli jsi zaslepil i tu hadičku, která vede k tomu ovládání klapek na sání, aby tudy vakuum nemohlo unikat.

Jestli máš podtlakový systém těsný zjistíš tak, že si jednu hadičku při běžícím motoru odpojíš (např. u toho turba) a prstem musíš cítit sání. Nakonec odpověz na otázku, jak Ti funguje posilovač brzd, ten taky potřebuje podtlak. Potom půjdeme dále.... :D
Audi A3 30 gtron automat CNG
Octavia 1,5 TSI automat CNG Ex
Octavia 1,4 TSI manual CNG Ex
E60 530iA Ex
E39 530dA Ex

9ado9
Autor témy

Piatok, 10. Apríla 2015, 11:04

Dakujem Vam ale...!
Ked som si vcera vymenil hadicky vsetky 3 potom pospajal vsetko (2 cidla) a zlozil motor bez pel filtra tak mi auto nenastartuje....
Raz mi auto naskocilo a vsetko ok a ked som ho chcel znovu nastartovat uz neslo.
Iba " cuka" starter... Dal baterku na nabijacku a skusali sme ho cez dalsie auto nastartovat cez kable ale vobec nejde iba cuka starter a blikaju svetla... Starter ako keby dostal menej prudu, tak sme mu dali este z inej baterky stavu a navyse minus a starter sa neotoci cele ci co(take nieco mi hovoril mechanik ktory to skusil)...
Podotykam ze vsetky sroby sme dotahovali aj na startery navyse aj skontrolovali kable a nic... Auto iba cuka ked ho startujem a blikaju svetla...
Takze najprv by som chcel vyriesit tuto zahadu a potom sa venovat zas veciam aby mi konecne zase slo turbo... :-(
Kvoli zaslepkam v saniach a zhavicom mi teraz ani auto uz nejde... Dpc :-(
Dakujem za kazdu Vasu radu a pomoc

PetoK
Kraj: Žilinský

Piatok, 10. Apríla 2015, 12:21

Treba riadne nabit bat a nepouzivat kable z tesca.

9ado9
Autor témy

Piatok, 10. Apríla 2015, 13:14

Dakujem baterka sa riadne nabija a kable mam z metra :-D

Užívateľov profilový obrázok
jararak
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 12. Apríla 2015, 17:05

Zapojil si konektor na zadku sania?
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

9ado9
Autor témy

Nedeľa, 12. Apríla 2015, 18:47

Vsetky senzory cize 2 na sani aj som ich vypucoval wdckom a nic... :-( budem potrebovat niekoho aby sa mi nato pozrel

F!0d0r

Nedeľa, 12. Apríla 2015, 19:25

WD nieje mazivo na kontakty....(kontox a ine...) mne turbo neslo ked som mal odpojeny snimac uplne vzadu na palivovej rampe

starML

Nedeľa, 12. Apríla 2015, 20:05

9ado9 napísal:
--- ladedruckfuehler---- chybovy kod p0237...
SAE Code P0237
DTC Code 16621
Description Turbocharger Boost Sensor (A) Circuit Low Input
B2014 Ladedruckfühler
X2014 Bauteilstecker (3-polig, schwarz), Ladedruckfühler
Obrázok

Tento trojpólový konektor máš určitě zapojený? Při sundavání sání se na něj často zapomene a dojde k jeho utržení. Při zpětné montáži u sání není moc vidět a opětovně dochází k opomenutí jej zapojit. Je to snímač plnícího tlaku, který Ti vypisuje INPA - Ladedruckfuehler.
Audi A3 30 gtron automat CNG
Octavia 1,5 TSI automat CNG Ex
Octavia 1,4 TSI manual CNG Ex
E60 530iA Ex
E39 530dA Ex

9ado9
Autor témy

Pondelok, 20. Apríla 2015, 13:20

Takze som uz musel ist k bmw TT simik a on mi na to hned dosiel... Presne co ste mi pisali tak ten senzor co je za saniami ma 3polovy konektor a tam sa mi podarilo jeden odrhnut... Takze sa tam dalo novy konektor a vsetko uz fici jak sa patri! :-)
Dakujem vsetkym ktori mi napisali a pomohli! A dobra rada pre Vas skuste byt opatrnejsi pri odmontovani sani aby sa Vam take nieco nestalo :-D

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 14 neregistrovaných