... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK
PeqpeK napísal:1) ja zadavam hlasovo adresu, ale da sa aj cislo vytocit, skor ale pouzivam zoznam, vyskusam na CCC niekedy
2) su mapy ktore maju tzv speedcams :) nemam to otestovane ci je dostat tuto verziu aj pre SK, online hlasenia funguju cez TMC, bohuzial nie na SK
3) ten, co to robil podla mna ani nevie, kde nejake SK je a je mu to ukradnute :)
co z toho vyplyva? ze zijeme v zlej krajine, treba opustit ficoland
hessy napísal:no neviem. Ja mam navi garmin v renaulte a to pracujem ako sofer po EU a v celej EU som mal za 5rokov problem najst adresu len raz a aj to kvoli novej ceste. Dalej ked vojdem do tunela pod gracom cca 20KM stale mi ukazuje kam mam ist. Kazda lepsia navi ma aj offline rezim do ktorej sa prepne pri srate signalu v tunely. Dalsiu vec mam aj traffic info a vcelku uspesne mi hlasy zacpy samozrejme okrem slovakistanu lebo tu to nemameNavi stala 220e mam ju uz 2,5roka v kuse a ako hovorim nemam s nou ziaden problem ako hovorite a to jazdim celu EU
airbone napísal:....A co sa tyka radarov - tak tato vec sa do fabrickykch navigacii nedava kvoli tomu, ze v niektorych krajinach (napriklad v nemecku) je to zakazane (pouzivat databazu radarov). Preto je pochopitelne ze oficialne mapy a navigacie taku funkciu nepodporuju.
...
bruno75 napísal:
Nepotesi byt na nespravnej strane tej hranice...
Rozmyslal som nad tym, ze SK dam na Central-European DVD miesto Svajcu alebo Belgicka (tam moc autom nechodim), ale
a) nechcelo sa mi s tym velmi hrat, lebo kazdy rok si hovorim, ze ved nabuduce uz budem mat CIC / NBT
b) v strukture DVD nebolo uplne jednoduche "vyextrahovat" data tykajuce sa SK (nie je tov jednom adresari) a stale som sa bal, ze zabudnem nejaky maly subor, ktory mi umrtvi celu navigaciu
len pre zaujimavost, po ver. 2009 bola cela navi pre Europu na 1 DVD, potom si nejaky mudrc povedal, ze to rozdelia (doteraz som nepochopil preco, kedze mi nepripada, ze od ver. 2010/2011 pribudlo nejake velke mnozstvo novych dat..) a musime sa trapit takto,
skor ma serie, preco navigacii trva nacitanie DVD 5 min a preco to nedokaze "on-the-fly" pocas jazdy, ale vyzaduje zastavit a vypnut motor
M3driver napísal:toto predsa nie je nutne, staci kombinacia tusim eject 2x + power (vsetko spolu by malo restartovat navi)
bruno75 napísal:Tak toto mi prosim vysvetli podrobnejsie.
Co ako myslis tym "power"? Startovacie tlacidlo? Doteraz som bol v tom, ze opisana kombinacia akurat vypluje DVD a vypne motor... alebo je to inak?
PeqpeK napísal:vypinac radia teda skor mute resp vypinacie tlacidlo radia resp volume
bruno75 napísal:O.K. vdaka, uz som pochopil...
a to sa taketo ficurky dozvedam teraz, ked uz je auto na konci zivotneho cyklu u mna...
miso_525d napísal:....jedine co tomu u mna ako-tak konkuruje su google maps online navi na telefone.