... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
PetoK napísal:Jarko, vo vsetkom suhlasim ale preco by ju nemalo dobijat ? Nech tam da akukolvek bat,samozrejme nie zlu, altik ju bude normalne dobijat, otazne je ale ako dlho kvoli obmedzenemu vykonu... to ze alt nestiha su famy "internetovych odbornikov"...
jaro napísal:
drnder napísal:Ono prakticky keď bude jazdiť len po meste veľmi krátke trasy tak máš pravdu, lenže krátke trasy mu malú baterku vybijú úplne, že z nej nenaštartuje vôbec. Osobne by som do auta dal najväčšiu možnú baterku aká by mi tam vošla, ale zas 180Ah sa mi zdá už fakt moc. Myslím že 100Ah - 120Ah musí stačiť každému osobnému automobilu vrátane dodávok.
zle som to napisal,dobijat ju bude ale ovela dlhšie ako menšiu baterku ktora tam je original,takže ak jazdi na kratšie trate tak predpokladam že baterka bude pernamentne nedobita
Ejdy napísal:Takze ludkovia aby som vas opravil:
1. Podla zakladatela temy mu to v zime startuje az na druhy krat, co znamena ze pravdepodobne bude mat uz zle zhavice. Teda podla popisu predpokladam ze ma 318d, keby bola baterka v riti tak na ten druhy krat by uz vobec nepretocila motor alebo s velkym odporom teda tazsie....
2. Davat 180Ah baterku do osobaku je nezmisel jak s priestoroveho hladiska kedze zabere polku kufra jak velka nadrz na LPG a plus bude doticny musiet dorobit dlhsie kable na bateriu...
A alternator ano sice v tomto modeli dava 150A ale kazdy vieme ze bataerka ma vlastny odpor a pri beznom jazdeni si nezobere viac ako cca 3-2A ked funguje na 80%kapacity takze sa v aute nikdy nedobije na 100%.
A preto je blbost ako tu niekto pisal ze sa dobije za hodinu lebo cim je baterka viac nabita tym ma vacsi odpor a tym mensi prud si berie.
A keby sa nahodou ta 180Ah baterka vybila tak s nou alternator bude mat obrovsky problem lebo vtedy si bude brat obrovske prudi a bud sa alternator spali alebo bude pracovat s vysokym odporom a zatazi motor tak ze bud zhasne alebo sa enormne zvysi spotreba...
Funguje to rovnako ako vidite na klasickych autonabijackach s ampermetrom ked na nu pripojite vybitu bateriu tak odobera velke ampere ale postupne cim je bateria viac nabita a stupa jej odpor tak prud klesa.
Je take nepisane pravidlo ze samozrejme mozete pouzit aj silnejsiu bateriu ako dava orig. vyrobca ale v ramci noriem teda co sa zmesti do priestoru na bateriu a hlavne vtedy ak dorabate nejake elektrospotrebice do auta(vyhrev sedaciek, vykone stereo, navi...). Ale treba si tiez uvedomit ze cim silnejsiu bateriu davate tym by ste mali jazdit aj dlhsie trasy aby sa stihala dobijat.