... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

ing.milantoth
Autor témy
Auto: e60 520d LCI
Kraj: Košický

Oprava jednotky CCC Professional

Utorok, 3. Marca 2015, 09:46

Ahojte,

podelim sa o moju skusenost a problemy s CCC.

Odisiel mi laser v DVD mechanike a namiesto toho zeby som skocil napr. za Airbonom do PO
som to nechal v KE vymenit jednemu kvazi sikovnemu elektrikarovi.
Menilo sa to na viac krat kedze raz uz isla navigacia, ale neslo cd a tak dookola.

Stale sa radio odpajalo pod prudom!!!! co bola najvacsia chyba.

Nakoniec sa radio iba restartovalo dookola, nabehol iba obraz BMW a zase zhaslo.

Bol som s tym na diagnostiku v servise BMW na Priemyselnej a dostal som odpoved ze
nevedia korektne spravit diagnostiku, ze treba nahrat novy software do celého auta za 70,- euro.
Samozrejme by sa mi zmazal chip za XXX penazi a pri otazke ci uz potom navigacia pojde mi povedali ze bud ano alebo nie.
Pozreli mi aj prednu napravu ze treba vymenit tycky riadenia a za tieto info som zaplatil 45,-euro.

Tak som sa rozhodol auto od nich zobrat prec a vymontovanu jednotku som poslal do Polska na opravu,
konkretne: http://www.nawigacjakrakow.pl

p. Dariusz mi na vsetky moje otazky ochotne odpovedal. Nakoniec som platil za opravu velmi prijatelnu sumu.

Jednotku mi nakodoval na moje VIN ako sme sa dohodli. Namontoval som ju do auta a zrazu... vsetko ide :)))))
este mi aj dal aj mapy BMW 2015 na DVD takze maximalna spokojnost.

Vrelo odporucam vsetkym, co maju problem s jednotkami CCC.

Cele to trvalo 14dni, kedze 6 dni to islo tam a 6dni spet.

Dufam, ze niekomu s tym pomozem :D :D :D

http://www.nawigacjakrakow.pl

Užívateľov profilový obrázok
upir156
Kraj: Trnavský

Re: Oprava jednotky CCC Professional

Utorok, 3. Marca 2015, 11:35

Ako už keď si nacal takúto tému, si mohol hneď napísať aj tu prijatelnu sumu.

jararak
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Utorok, 3. Marca 2015, 12:18

Ak by si zbehol do Presova, mal by si to mozno na pockanie, bez straty cipu a opravene.
Citron sa zase vyznamenal ako vidim, ze ma este za co sa najest, sa divim.
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Streda, 4. Marca 2015, 01:50

Ty mas model LCI, takze mas asi CCC uz faceliftove ktore ma vpredu na paneli tlacidla 1-8. Tie maju vnutri dost odlisny hardware ako predfaceliftove CCC (aj ked processor je ten isty a bezi na nom uplne rovnaky sw). Velakrat tato faceliftova ccc jednotka klakne prave kvoli vadnej cd alebo dvd mechanike, poskodi sa v nej software a stale sa restartuje lebo v nej neprebehne self-test na zaciatku - ale v mnohych pripadoch sa da preprogramovat a potom zasa slape ok. (ale nie vzdy sa to da). V niektorych pripadoch sa po preprogramovani jednotka rozbehne, ale prestanu fungovat niektore tlacidla na prednom paneli (tak ich radsej vyskusaj ked si to este nerobil). TO preprogramovanie je len softwarovy zasah, takze cena moze byt prijatelna. Horsie by to bolo, keby tym sposobom nereagovala a bolo by nutne ju opravit hardwarovym sposobom. Ale aj tak je to jednoduchsie ako u predfaceliftovych CCC, ktore kapu jedna radost a tam je mozna u 90% pripadov oprava len hardwarovou cestou, co je znacne rozsiahla praca v pripade tychto modulov. Tam uz ceny nie su take privetive pre slovensku penazenku :(

Este pridam par postrehov ak by niekto riesil obdobny problem.

Ked odide mechanika DVD, je najlepsie ju celu vymenit za novu - nie je az taka draha. Su uz novsie modely Lite-On DVD M5 (namiesto starsej DVD M3.5) ktore su aj rychlejsie, aj tichsie a aj sa menej kazia. Svojho casu sa dali objednat aj priamo z BMW za prijatelnu cenu (do 100eur maximalne) a jej vymena je jednoducha zalezitost pre kohokolvek co je schopny drzat v ruke maly skrutkovac a pripojit/odpojjit dva ZIF konektory.

Ovela horsie to je s CD mechanikou. Je tam obstarozny typ Philips CDM M6 4.7/41 (alebo u predface ccc dokonca CDM M3 4.8/4) ktore sa seru este castejsie, a nie len laser, ale aj mechanicka cast. Tieto cd mechaniky sa uz dlho nevyrabaju a velmi tazko sa zhanaju za prijatelnu cenu, ak vobec. (bmw za nu chce abnormalne prachy, az sa bojim napisat kolko aby niekoho nejeblo)
Existuje mnozstvo na prvy pohlad lacnych mechanik ale maju odlisne oznacenia - stale CDM M6, lenze za tym su ine cisla napr 4.5/42 , 4.6/xx atd atd pouzivane v inych radiach ako Mercedes, Porsche atd atd...... Taka mechanika fungovat nebude, lebo ma iny software. Da sa pouzit mechanicka cast s laserom, ale dosku s plosakom na nu je nutne prehodit z povodnej mechaniky z CCC. Kurvy firmy co vyrabali mechaniky to vzdy takto riesili aby sa nedali lahko prehadzovat z roznych typov a znaciek autoradii......
Niekedy vsak zvykne odist aj samotna doska.... vacsinou tam odide jeden z dvoch driverov, ako je na obrazku.

Pridam par obrazkov, aby som neostal nic dlzny....

cdm m6-4.7-41.JPG
CDM M6 4.7/41 facelift CCC
cdm m6-4.7-41.JPG (60.5 KiB) 4592 zobrazení

cdm-m3-4.8-4.JPG
CDM M3 4.8/4 predface CCC
cdm-m3-4.8-4.JPG (60.36 KiB) 4592 zobrazení

dvd M3.5.JPG
DVD M3.5 CCC
dvd M3.5.JPG (53.15 KiB) 4592 zobrazení

dvd m3.5-back.JPG
DVD M3.5 CCC zozadu
dvd m3.5-back.JPG (52.97 KiB) 4592 zobrazení

dvd m5.JPG
DVD M5 - nova pre CCC
dvd m5.JPG (39.39 KiB) 4592 zobrazení

dvd m5 - back.JPG
DVD M5 - nova pre CCC zozadu
dvd m5 - back.JPG (50.97 KiB) 4592 zobrazení

dvd m5-lot.JPG
Keby niekto chcel novu DVD M5 - par kusov sa u mna vzdy najde skladom :)))
dvd m5-lot.JPG (67.65 KiB) 4592 zobrazení

mostly fault IC.jpg
mostly fault IC.jpg (117.49 KiB) 4592 zobrazení

ing.milantoth
Autor témy
Auto: e60 520d LCI
Kraj: Košický

Streda, 4. Marca 2015, 10:53

Dakujem za detailny príspevok a uvedenie do problematiky =D>

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 20 neregistrovaných