Zdravim,
Bol som pozerat toto:
http://bmw-rad-5.autobazar.eu/535-d-at-id6001388.htmlBola to moja prva obhliadka modelu LCI, a mam par otazok.
Auto je vizualne velmi pekne, ale to co ma trapi je, ze stoji uz cca rok, cize sa nanom nejazdi(registrujem ho, ze bolo na predaj u sukromnika pred rokom cca, potom v bazare par tyzdnov v MI, a teraz tuna v bazare v KE. Cez kamosa som zistil, on totizto pozna pana ktory to vlastnil v MI a na svk ho doviezol, ze v zime s tym autom vobec nejazdil). Ma len letne gumy, aj s tymi by som sa po dazdi uz trocha bal, pretoze dezen nieje najlepsi, predne maju boky hladke v style formula, v strede este cca 4mm.
Teraz spat k tomu ze nejazdi. Po nastartovani vysvietilo par vystraznych znameni v idrive:
1, Aktivne riadenie vypsialo hlasku ktora bola celkom dlha, no za ten cas co svietila som si stihol vsimnut koniec ze az potom mozete pokracovat v jazde, co pisalo predtym si nepamatam, v podstate zhaslo to potom, co chlapik vytocil plny rejd dolava, doprava, zopakoval tento kolotoc asi 3-4 krat, a zhaslo.
2, potom vysvietila nejaka ziarovka vo svetle, ale to problem nebude, no zasvietila tam aj hlaska ohladom baterky, predpokladam klasicka vec kedy bazarnik dobil baterku a supol ju do auta, no nenakodoval, moze to byt tak?
Auto jazdilo super, prevodovka pekne radila, v jazde som necitil ziadne rusive alebo zle podnety, motor si pekne priadol, motor suchy, vsetky kovove casti a hadicky ako u noveho auta, ziadne piskajuce remene, vyfuk cisty, startovalo na brnk, akurat riadenie islo aj v malych rychlostiach pri parkovani tazko, aledostal som info z jedneho zdroja ze aktivne tak ma ist(neviem porovnat, toto bol prvy kus ktory som soferoval a mal tuto vymozenost). Inak vsetko fungovalo jak ma.
Ujovia bazarnici boli zaujimavy, prvy, ten asi skusenejsi, mi povedal ze zadne svetla si mozem zmenit za facelift ked chcem, povedal som mu ze nemusim lebo uz su, a ze cele auto je facelift

no nic to, nie kazdy sme studovany ..(aj ked nechapem co tam robi cely den, mohol by sa aspon trosku zaujimat o to co predava, postudovat trochu).... Ten druhy ujo bazarnik somnou bol na predvadzacku, a ako typicky bazarnik, o aute nevedel nic, len ze to ma servisnu knizku a pre dobru dusu by si po kupe vymenil olej v prevodovke, inac top stav bez investicii, ze to mali cely den niekde vo fiat servise a nenasli ziadnu chybu, ani diagnostiky nic neukazali, vsetko tip top. Servisnu knizku som si vypytal, no posledny zaznam v nej bol pri cca 127.tis km v nemecku, zevraj zostatok az dodnes je v kluci. Zo zaciaktu mi ani nechcel dat soferovat, lebo ze tak drahe auta ludom len tak nedavaju, ked som mu ale argumentoval, ze ci si to auto mozem posoferovat az ked si ho kupim, tak sme sa vymenili a siel som ja.
Super, pribeh uz poznate, teraz hlavne gro. Na zaciatok uvediem dovod mojej obavy. Brat si minuleho roku kupil Passata, ktory tiez stal v bazare par mesiacov, pri kupe vsetko cool, tuhe napravy, paradne brzdy, start bezproblemovy, motor suschy. Zobral. Po par hodinach prislo vytriezvenie, ked mu takmer zhoreli brzdy a rozpadli sa, zacala cez popraskane hadicky tiect nafta(pri kupe boli pjekneee), rozprdeli sa tlmice, rozprdelo sa egrko, po par prestartovani prestali ist zhavice, silentbloky na ramenach a stabilizacnych tyckach zprachniveli atd atd. Proste veci ktore pravdepodobne rozozral cas, a ich koniec cakal na jazdenie. Teraz nerieste ze porovnavam ludovy voz a brambor. Moja otazka je, co si myslite o kupe takehoto auta, ja si myslim ze sa to moze pekne zvrtnut, a po par odjazdenych kilometroch sa mozu pokakat veci ktore na normalne jazdenom vozidle su v pohode pretoze funguju pravidelne.
Dalej by som sa chcel spytat, co by ste po kupe na tom aute dali preventivne vymenit, ja pocitam ze by som sa pustil do: klapiek(neviem ci sa odstranovali v tychto rokoch vyroby aby ich nevcuclo, cital som ze sa nemusia, ale tie vybehane prepustaju sajrajt ktory zasiera motor zvonku), olej v prevodovke+filter, v motore + filtre vsetky aj kabinovy, obe termostaty, mozno baterku, vycistit egr popripade sanie.
A este jedna vec ktora mi nieje ozrejmena: Cez idrive som v servisnych informaciach nasiel len kedy ma byt najblizsia inspekcia, predne brzdy zadne brzdy, olej a to asi bolo vsetko, maximalne este jedna vec, ale prevkapilo ma to, pretoze ked osm bol obzerat predfl, a bolo ich dost, v servisnych info som nasiel udaje ako je natom dpf, mikrofilter atd. . To som tu nenasiel. Je to v LCI uz inak? Alebo to niekto zamerne schoval, je to trochu hlupa otazka, ale pytam sa od srdca.
Za vase konstruktivne a slusne odpovede vopred dakujem, ked to nepomoze mne, moze niekomu inemu, mozno aj niekomu z vas