... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

obchodna sekcia

cheesE
Autor témy
Auto: E60 530i
Kraj: Trnavský

530i E60 M54B30 zvuk motora

Piatok, 23. Januára 2015, 18:39

Zdravím pánové,
mám taký maličký problém s divným zvukom, jedná sa o E60 530i M54B30 a ide o zvuk pri otáčkach mierne nad voľnobehom od cca 900 až do hádam 2000 kedy sa to už stráca vo zvuku všetkého ostatného. Je to periodický zvuk akéhosi šúchania alebo ako by som to opísal. Priložím zvukovú nahrávku, snáď to tam budete dosť jasne a zreteľne počuť. Aby som ešte vysvetlil situáciu, tak:

Vanos pretesnený
Vymenené všetky vodiace/napinacie kladky + remene (origo)
Vymenená spojka+zotrvačník (LuK)
Vymenený napínak reťaze na spodnom rozvode (Na hornom este nie)
Skontrolovaná reťaz na olejovom čerpadle, maticu na ozubenom koliesku čerpadla som si nechal zavariť
Vymenená remenica (nie je origo) + priložené fotky remenice, v akom stave je asi momentálne.

Zvýraznené sú moje odhady ale ešte predtým ako dám za ďalšiu remenicu dalsie peniaze a zhodím veko ventilov, tak by som si možno chcel len prečítať nejakú múdru radu alebo myslienku od niekoho z vás kto mal možno podobný problém alebo sa aspoň s niečim podobným stretol. Diagnostika, samozrejme bez problémov.
Po zhodení oboch remeňov tento zvuk pretrváva.
Skúste dať aspoň postreh, čo si o tom myslíte. Mal som to v zopár servisoch ale každý nad tým krútil hlavou s odpoveďou: Neviem. Nerieš, funguje? Funguje!
Tento zvuk sa začal ukazovať pred pár tisíc kilometrami (mozno 10? Zrejme to začalo to po výmene remenice ale je dosť možné, že som to vtedy začal ešte len evidovať ) a domnievam sa, že sa to začína trošku zosilňovať čo mi trošku naháňa strach.
V kabíne je to počuť za jazdy najlepšie okolo 1800-2000 otáčkach.
Tento zvuk je veľmi ťažko lokalizovať, pretože akonáhle otvoríte kapotu, je počuť niekde odspodu ale ťažko povedať kde presne.

https://www.sendspace.com/file/61y4zb
Tu je zvuková náhravka.

https://www.sendspace.com/file/6pveyx
https://www.sendspace.com/file/tb0wdb
Remenica
Povedal by som, že tá tesniaca guma alebo čo to je z nej lezie von?

Ď za každý postreh.

Užívateľov profilový obrázok
PeqpeK
Auto: povacsine BMW
Kraj: Bratislavský

Re: 530i E60 M54B30 zvuk motora

Pondelok, 9. Februára 2015, 13:53

ahoj, nahravka mi nejde prehrat, skus ju zavesit na youtube a hodit link

zo skusenosti s dieslami ti mozem povedat, ze davat tam neoriginal remenicu sa nevyplaca, robi to rozne zvuky, vibruje, atd...

vlado2107
Auto: E36 320i E60 530i
Kraj: Prešovský

Pondelok, 9. Februára 2015, 18:29

Remenica alebo zotrvačník
BMW E36 320i

cheesE
Autor témy
Auto: E60 530i
Kraj: Trnavský

Streda, 18. Februára 2015, 10:43

Remenica vymenená za originál, nová skrutka, nová podložka = žiadna zmena.

Kompletná výmena spojky, zotrvačníka + pomocný spojkový valec menené v priebehu minulého roka. Následná kontrola bola pred cca mesiacom a tam je všetko v naprostom poriadku.

Nahrávku hodím do iného formátu a uploadnem

Užívateľov profilový obrázok
aquadigio
Kraj: Nitriansky

Utorok, 10. Marca 2015, 22:23

Olejove čerpadlo?

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných