... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Re: Značky brzdových komponentov

Piatok, 30. Januára 2015, 08:21

Bolo by fajn sa vec sa pozriet chladnejsou hlavou a netrepat hluposti o hornych a dolnych, alebo JPP systemoch. Nehadam sa ze ate su ine ako prvovyroba bmw - jasne ze su ine.
Info je len skusenost od cloveka ktory brzdy na bmw meni denno-denne a pripadne riesi aj reklamacie a toto je jeho skusenost a nic viac. On zato nemoze ze nemal este na nich reklamaciu..... :) tiez sa mozno tomu sam cuduje... Predstav si, jemu verim viac ako tebe ci simikovi , takze pre mna mozes byt prave ty s nim JPP .... Bez urazky - len vraciam pozicane. Ziadnu znacku tu neobhajujem ani nehanim, len uvadzam fakty zalozene na skusenostiach. Som dostatocne solventny aby som si kupil akekolvek brzdy, toto urcite nebolo kvoli setreniu, len ako test. Poviem ti jedno, aj ked chcem kupit napriklad v potravinach zavarane uhorky alebo sunku, vzdy beriem to najdrahsie co maju (aj ked neviem ci o kvalite to bude platit tiez). To iste plati o brzdach. Tym som chcel povedat ze rozne ine znacky a pseudoznacky trw, ate, zimmerman, bosch, atd atd mozu byt to iste a o nic lepsie ako noname, len dvakrat drahsie. O prvovyrobe som sa nevyjadroval, aj ja verim ze prvovyroba je vzdy najlepsia a lisi sa od ostatnych. Ked sa nieco dojebe tak dam vediet. S tym odlievanim v DE ti to kto potvrdil? Mozno mas pravdu, lebo nedavno vraj otvorila tovaren v DE aj firma BOSCH a vraj tam odlievaju kotuce. Ale to nemuselo platit predtym.
Btw - ked uz si zacal s tym chodenim po servisoch tak mas svatu pravdu lebo presne takto som chodieval:
- raz s kotucami prvovyroba bmw
- raz s kotucami od zimmermann
Bolo to este s e39
- mozno v kratkom case pojdem aj s tymi cinskymi, uvidime - snad nie. Ak hej tak dam vediet...
Teraz ide auto na servis, tak mozno ich dam vymenit za original bmw, este sa rozhodnem. Mozno rozdiel nepocitim, tak aspon placebo efekt...

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Piatok, 30. Januára 2015, 09:04

Mato neviem aky je tvoj styl jazdenia,ale mna zaujima iba jedno info...ako sa auto sprava ked brzdis z 200km/h napr na 50km/h razantnejsie?Brzdi dobre?Alebo ked brzdy prehrejes?Zaujima ma to len pre info....Jasne ze kazdy tu podavame svoje skusenosti,ty ako zakaznik,ja ako servisak,Martin ako predajca a o tom to je...Vzdy sa pre zakaznika hlada cena pomer/vykon aby sa kotuce nereklamovali....Ja si nedovolim dat napr zakaznikovi na 750-760Li ine ako original kotuce,ked viem ze lietaju z autami a nemozem si dovolit ziadnu reklamaciu napr....Pre kamarata ktoreho s tym oboznamim ze sa to moze stat je na nom co si vyberie...:-)
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

airbone

Piatok, 30. Januára 2015, 09:40

Praveze brzdili ok zatial za vsetkych okolnosti aj pri vyssich rychlostiach. (z 210kmh) bez nejakeho problemu. Ale samozrejme nemam chut testovat tieto veci v hranicnych a medznych situaciach a to ani s origo kotucami, lebo auto vyuzivam ako dopravny prostriedok v normalnej prevadzke...
Ja neobhajujem cinske kotuce len tvrdim ze ich kvalita nemusi byt ina od ate, zimmerman, lebo oj tieto sa robia tak isto v cine.... ako 80% vsetkych ostatnych....
Neporovnavam ich s bmw kotucami. Celou pointou toho vsetkeho bolo povedat ze napr z 20tich predanych sad ate boli povedzme 3-4 reklamacie a z tych kotucov "brake disc" zatial ani jedna...
To je len fakt, nie moj nazor.

vladoslavo
Autor témy
Auto: E61, 525 d, LCI
Kraj: Bratislavský

Piatok, 30. Januára 2015, 09:49

Pani a kolko stoja origos kotuce BMW a daju sa kupit aj inde ako priamo cez BMW?

LOFTY
Auto: BMW530xd
Kraj: Banskobystrický

Sobota, 7. Februára 2015, 13:40

Neviem čo stojí origo, ale ja som dal takúto full sadu, aby ma niečo neprekvapilo pri výmene a spokojnosť!!!!
[album][/album]

vladoslavo napísal:
Pani a kolko stoja origos kotuce BMW a daju sa kupit aj inde ako priamo cez BMW?
Prílohy
Sada dielov brzdy BMW E60.jpg

airbone

Sobota, 7. Februára 2015, 14:58

origo kotuc cca 240eur/ks a dosky tiez okolo 200e (pre moje auto 545i)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní