... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
kajeno
Autor témy
Auto: BMW 320d Touring e91
Kraj: Bratislavský

e91 320d Neprijemne vibracie vozu na volnobehu

Utorok, 3. Februára 2015, 09:57

Zdravim vas!

chcel by som vas poziadat o pomoc, pripadne o radu, ako odstranit nasledujuci neduh mojho auticka (e91 320d touring). (mozno to tu uz niekto riesil a bude ma vediet odporucit na ine vlakno).

Problem:
Po zahriati auta, cize po kontinualnej jazde po dialnici, sa v kludovom stave vozu a na neutrali objavuju vibracie, ktore v neprevidelnych periodach zatrasu celym autom. Je to jemny, ale citelny otras, ktory je sprevadzany jemnym poklesom otacok. Toto pozorujem len pri zohriatom motore.

Stretli ste sa s tym uz niekto? Vedeli by ste mi pls poradit, co moze byt za tym a ako to odstranit?

Tento problem ma, popri inych (zlozite radenie 1. a R stupna a podradovanie, hluk od prednej napravy), stve uplne najviac.

Budem vdacny za kazdu pomoc

Dik a cus,
kajeno

bizonik
Auto: BMW E46 330ci
Kraj: Banskobystrický

Re: e91 320d Neprijemne vibracie vozu na volnobehu

Utorok, 3. Februára 2015, 10:02

odporucam skontrolovat korekcie vstrekov cez diagnostiku, mne robilo nieco podobne jeden ich mal hodne vysoke a nepravidelne na volnobehu sklbalo s celym autom. Dal som tam potom dva krat za sebou STP cistit vstrekov a zatial pomohlo, korekcie sa celkom vyrazne upravili, ale uz mam pripraveny nahradny vstrek.

K tomu radeniu mam podobny problem hlavne 1tka, mierne pomohla vymena oleja v prevodovke, ale ziadne zazraky neocakavaj :)
BMW E46 330ci
Toyota Auris Touring HSD
BMW E91 318D EX
BMW E39 530Da EX
BMW E46 320D Touring EX
Alfa Romeo 146 1.6TS EX

gsicbr
Auto: e91 320d
Kraj: Zahraničie

Utorok, 3. Februára 2015, 11:00

bmw3-e90-e91-e92-e93/e91-320d-nepravidelny-chod-za-studena-a-pri-tepl-nad-74st-t74941.html
Vůbec nevíme čím to je, ale stejný problém se řešil i na BMW club ČR. Je to jenom při mrazech a je nás spousta. Jak se oteplí, tak to přestane. Mě to dělá pod -2°C, kolegovi pod +4, a spoustě dalším jinak. Řazení 1st. je taky bolest spousty z nás.

Kortys
Auto: E91, E46, E53

Utorok, 3. Februára 2015, 11:13

Toto téma jsem založil já, ale zároveň do dnes nevyřešil. Jediné co mi asi trochu pomohlo, zaslepení vířivých klapek.

gsicbr

Utorok, 3. Februára 2015, 11:17

jj ahoj. Já jsem to taky nevyřešil. Od té doby co jsme si volali jsem se na to vy...

kajeno
Autor témy

Utorok, 3. Februára 2015, 15:12

Tak dakujem vsetkym, co sa k tomu vyjadrili.
Dnes som hovoril so znamym, co mal podobny problem na 530dA, no ale u neho to bol vadny dvojhmotovy zotrvacnik. Neviem, ci je to problem aj u mna ... predpokladam, ze asi nebude, kedze ja mam prevodovku manualnu. Citam si aj vlakno na bmwklub.cz a pisete tam o nejakom skrytom menu. Viete mi povedat, ako sa do toho menu dostanem?

dik a cus
kajeno

potmehuth
Kraj: Nitriansky

Utorok, 3. Februára 2015, 21:28

preco s tym nejdes k mechanikovi? diagnostika, ak nic neukaze, tak mechanicka kontrola. moze to byz aj zotrvak. ako ti ide rozbeh?
Daj si to pozriet, od pc ti nikto nepovie presny problem.

Do menu sa dostanes dlhym podrzanim cudlika na budikoch, nastavis hodnotu 19 opakovanym stlacanim, zadas sucet posledny 5 znakov z VIN a navolis ake skryte menu chces. Pre teplotu vody je to napriklad cislo 7 v podmenu.

gsicbr

Štvrtok, 5. Februára 2015, 10:27

skryté menu e90/91/92
https://www.youtube.com/watch?v=gdxpqr3qimA
Jinak na tu dvouhmotu bych to neviděl, a jestli jsi pročítal celé vlákno jak sem posílal, tak všichni jsme byli na diagnostice a nic tam nebylo.

potmehuth
Kraj: Nitriansky

Štvrtok, 5. Februára 2015, 12:38

cital som cele....diagnostiku nemyslim len pozriet, ci su chybove hlasenia, ale detailne pozriet kazdy parameter live. Neviem, kto a kde bol na akej diagnostike. Nie je diagnostika ako diagnostika.....resp. ten, co ju robi.

kajeno
Autor témy

Štvrtok, 5. Februára 2015, 13:11

potmehuth napísal:
cital som cele....diagnostiku nemyslim len pozriet, ci su chybove hlasenia, ale detailne pozriet kazdy parameter live. Neviem, kto a kde bol na akej diagnostike. Nie je diagnostika ako diagnostika.....resp. ten, co ju robi.

... je mi jasne, ze vycitanie chyb. hlasok nie je diagnostika.
Toto som sa snazil vysvetlit aj v Auto Motive. Poziadal som ich o hlbkovu kontrolu vozu s tym, ze mam podozrenie na motor a prevodovku. Neviem, ci mi nerozumeli, alebo nechceli rozumiet, no ponukali mi spociatku iba obhliadku, ktorej vystupom by bolo "Ano pane, zistili sme, ze sa Vam tazko radi 1. stupen a ze Vam na volnobehu skacu otacky". Zitenie ako, ze "Ano, vzduch je dychatelny". Vypytali si za to 75 Euro. Este som sa ich snazil presvedcit, ze by som chcel iny druh sluzby. Skor analyzu zameranu konkretne na motor a prevodovku, kde by sa skontrolovalo vsetko do posledneho srobu. Suhlasil som aj s vyssou cenou a aj tym, ze nebudem pri aute ... Uz aj to vyzeralo, ze sme sa dostali na rovnaku vlnovu dlzku, ale napokon to zabili v emailovej komunikacii, kde mi opat ponukli a nacenili tu zakladnu obhliadku.
Takze som z toho sklamany. Bol som tam osobne na odporucanie znameho, asi pol hodinu som tam hustil do sefa a konatela pobocky a napokon aj tak neuspech.
Uplne opacny pripad sa stal, kde byvam (Nemecko). Prisiel som do garaze typka, co ma srdce pre BMW. Povedal som mu zbezne co chcem a ako si to predstavujem a on hned vedel odkial fuka ... Vysvetlil mi par veci, povedal, co bude robit a ako, nemal problem s tym, ze budem pri aute ... proste uplne iny pristup, iny svet. Takze, aby som tieto moje vylevy skratil. V pondelok mam termin u chlapika ... zmeria mi motor, kukne na prevodovku (ci nie je odpalena synchronizacia) a dam potom vediet. Je sice o nieco drahsi ako Auto Motive, ale mal snahu rozumiet a isiel zakaznikovy v ustrety ... Niet o com!

PS: Dik za navod do skryteho menu.

PeqpeK
Auto: povacsine BMW

Pondelok, 9. Februára 2015, 14:07

pozri v prvom rade treba kuk tie vstreky, to mas na par minut a vies na com si...este by som skusil odpojit egr ci sa volnobeh nezlepsi

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní