... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

bmwtt.sk

LHKing
Autor témy
Auto: BMW e87 120d Mpaket
Kraj: Košický

Predné svetlomety BMW E90

Nedeľa, 1. Februára 2015, 20:50

Zdravím. Prepáčte že zakladám zas tu skurv*** tému. Ale nič normálne som sa v iných nedočítal. K veci mám BMW E90 pred-facelift a už viac menej som rozhodnutý že objednám svetla s BMW E90 LCi s AE (Krúžka) halogénové. Lebo tie svetlá čo mám teraz nemajú AE.
No nejaký mudrci píšu že vraj tie AE (krúžky) nesvietia a zas druhý "odborníci :-D" že svietia. Ako neviem či je toto tu normálne ale ja si myslím že keď niekto nevie o čo ide ale iba počul niečo tak nech kur** drži hubu a nepiše koko**ny. Fakt iba normálny ,ktorý s tým majú skúsenosť alebo ich osobne majú tie svetlá, prosím povedzte ako to vlastne je. A keď fakt svietia tak aká žiarovka tam ide, nech si ju k tým svetlám doobjednám. Ďakujem. Mier .....

Užívateľov profilový obrázok
TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Re: Predné svetlomety BMW E90

Nedeľa, 1. Februára 2015, 23:11

Nazdar,nebudem ti tu pisat kokotiny ale snad niesi az tak lavy aby si nerozoznal ci tvoje svetla maju AE(kruzky) alebo nie!!Su len dve moznosti ak mas halogen tak kruzky nemas a ak mas xenon tak ich tam mas!!!Ak by si zalozil temu ze ake ziarovky idu do akych svetiel tak beriem:-)))Takze snad uz prides na to ci ich mas a daj aj vediet nam:-)))
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

PeqpeK
Auto: povacsine BMW
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 2. Februára 2015, 00:15

TT-SIMIK napísal:
Nazdar,nebudem ti tu pisat kokotiny ale snad niesi az tak lavy aby si nerozoznal ci tvoje svetla maju AE(kruzky) alebo nie!!Su len dve moznosti ak mas halogen tak kruzky nemas a ak mas xenon tak ich tam mas!!!Ak by si zalozil temu ze ake ziarovky idu do akych svetiel tak beriem:-)))Takze snad uz prides na to ci ich mas a daj aj vediet nam:-)))

on sa pytal na faceliftove halogeny ci im svietia kruzky, nie na svoje

inak asi 5sekund na googli.... :roll: http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=285855

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Pondelok, 2. Februára 2015, 08:31

Sorry,som to zle pochopil......Face svetla halogen maju kruzky,ale svietia iba ako parkovacky!Denne svietenie maju az xenony.....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

slavoo
Auto: BMW 530xD F10 LCI
Kraj: Žilinský

Pondelok, 2. Februára 2015, 10:34

Ja mám tieto LCI halogén svetla na svojej E90 predfacelift. Sú to svetlá značky ZKW (OEM), krúžky normálne svietia, ale len ako parkovačky. Ešte sú aj od výrobcu VALEO (taktiež OEM), ale neviem presne aký je v nich rozdiel, vraj v tvare a konštrukcii svetla, a taktiež v podsvietení kruhov. Osobne v nich mám biele LED Litec 2x20w verzia 5 od Martina46, v originále tam sú žiarovky halogénové od ZKW (63117161444) resp. Valeo (63112179077) podľa výrobcu svetiel. Jedny takmer nové ZKW žiarovky mám na predaj, ak ich chceš sa ozvy :wink:

bramborak
Auto: e91 "07
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 2. Februára 2015, 12:50

slavoo to ma na aute a mozem potvrdit ze to svieti , E90 predFL s facelift halogenmi O:)
nahradne diely: E34 tour+sedan, E32
kúpim akýkoľvek kat/y,zanesený DPF filter=> sukr.sprava :)

LHKing
Autor témy

Pondelok, 2. Februára 2015, 15:52

TT-SIMIK zdar tak moja otázka smeruje teraz že ako to myslíš s tými parkovacími svetlami ciže ja to chapem tak ze ked zapnem stretávacia tak mi zhasnú krúžky ( AE) ? Ci ako to mam chápať ?

crumar
Auto: 528i

Pondelok, 2. Februára 2015, 16:51

LCI halogenove svetla maju namiesto klasickej parkovacej ziarovky pouzite Angel Eyes kruzky, takze kruzky svietia samozrejme stale aj po zapnuti svetiel.

LHKing napísal:
TT-SIMIK zdar tak moja otázka smeruje teraz že ako to myslíš s tými parkovacími svetlami ciže ja to chapem tak ze ked zapnem stretávacia tak mi zhasnú krúžky ( AE) ? Ci ako to mam chápať ?

Obrázok

LHKing
Autor témy

Pondelok, 2. Februára 2015, 20:11

Ďakujem konečne som v obraze ... a máš aj nejakú foto v tme aj s stretavacimi ? Pls ak môžeš pošli foto. A demontáž ked budem dávať dole staré tak musí ísť aj nárazník dole či ?

slavoo
Auto: BMW 530xD F10 LCI

Pondelok, 2. Februára 2015, 23:42

Pozri fotky v mojom príbehu, ale ako som už spomínal, mám tam ledky :

pribehy-nasich-aut/moja-prva-novy-interier-help-t92448-15.html

Áno, pri výmene musí ísť dolu aj nárazník, ale nieje to nič hrozné.

bmwbanan
Auto: BMW 6GT 630d xDrive

Utorok, 3. Februára 2015, 14:18

ja ked som to menil tak som daval dole aj naraznik, je to par srobov cca 5 minut, cela vymena tak hodinka a pol (2 chalani a žaba) :D ... svieti to ako parkovacky a samozrejme to ostava svietit aj po zapnuti stretavaciek ale v noci ti stretavacka presvieti vonkajsi kruh takze je vidno len vnutorne, ale to viac-menej aj pri xenone, podla rocniku a rj svetiel ti budu kruhy mozno fungovat aj ako welcome light, ak mas 3/2007 a vyssie tak by to tak malo byt... a kup si do angel eyes MTEC tie su TOP ale aj drahsie, mozes kontaktovat clena crumar

LHKing napísal:
Ďakujem konečne som v obraze ... a máš aj nejakú foto v tme aj s stretavacimi ? Pls ak môžeš pošli foto. A demontáž ked budem dávať dole staré tak musí ísť aj nárazník dole či ?

bmwbanan
Auto: BMW 6GT 630d xDrive

Utorok, 3. Februára 2015, 14:23

to su MTEC ver.3 a uz su myslim aj silnejsie 4-ky...

a este k tym oem VALEO tie nekupuj, maju iny system vysvietenia AE a mohol by byt problem tam zohnat ledky, halogen lci ma rovnaky system ako xenon predface :)
Prílohy
auto2.jpg

lionlion
Auto: E90 325d

Utorok, 3. Februára 2015, 20:26

Mam otazku ak ked nie celkom k teme. Dnes som si menil vybojky D1S, dal som tam nove Phillips, presne take ake tam boli od vyroby.... a jedno svetlo mi sveti trosku mimo, skusal som ich zamenit medzi sebou a to iste, stare som neskusal a ani neviem ako to bolo predtym ale tusim ze to predtym bolo OK, lebo predtym davnejsie som si nastavoval svetla na regloskope, a nic abnormalne som nepozoroval.

Na ceste to nerobi ziaden problem, ale ked sa postavim k stene, tak lom na tom svetle je trochu rozhodeny-rozmazany + na jednej strane to vytvara akoby farebny flak a na druhej je tmavsie miesto, proste to nieje ono. Najprv som myslel ze vybojka neako zle sadla, ale nic som nenasiel a aj som ich zamenil medzi sebou. To ze to svieti zle, je vidiet aj spredu na plexi, ten odraz nieje taky ako ma byt.

Da sa to neako vo svetle vobec zostelovat, mam namysli vyosenie vybojky, ohniskovu vzdialenost? Alebo co by to mohlo sposobovat?

crumar
Auto: 528i

Streda, 4. Februára 2015, 08:45

Mozu to byt vypalene projektory alebo zaspinene. Nic neobvykle. Svetla treba otvorit a bud vycistit alebo vymenit projektory.

lionlion napísal:
Mam otazku ak ked nie celkom k teme. Dnes som si menil vybojky D1S, dal som tam nove Phillips, presne take ake tam boli od vyroby.... a jedno svetlo mi sveti trosku mimo, skusal som ich zamenit medzi sebou a to iste, stare som neskusal a ani neviem ako to bolo predtym ale tusim ze to predtym bolo OK, lebo predtym davnejsie som si nastavoval svetla na regloskope, a nic abnormalne som nepozoroval.

Na ceste to nerobi ziaden problem, ale ked sa postavim k stene, tak lom na tom svetle je trochu rozhodeny-rozmazany + na jednej strane to vytvara akoby farebny flak a na druhej je tmavsie miesto, proste to nieje ono. Najprv som myslel ze vybojka neako zle sadla, ale nic som nenasiel a aj som ich zamenil medzi sebou. To ze to svieti zle, je vidiet aj spredu na plexi, ten odraz nieje taky ako ma byt.

Da sa to neako vo svetle vobec zostelovat, mam namysli vyosenie vybojky, ohniskovu vzdialenost? Alebo co by to mohlo sposobovat?
Prílohy
E90-Projektor.jpg
Pred vycistenim projektora
E90-Projektor.jpg (146.82 KiB) 6950 zobrazení
E90-Projektor-1.jpg
Po vycisteni reflexnej vrstvy
E90-Projektor-1.jpg (143.39 KiB) 6950 zobrazení

lionlion
Auto: E90 325d

Streda, 4. Februára 2015, 21:31

A daju sa tie projektory vybrat bez toho aby som musel poskodit svetlo? Vies ako to myslim.... a ak by som sa ktomu uz aj dopracoval s cim a ako to cistit, aby som to neposral.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných