... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
PeqpeK
Auto: povacsine BMW
Kraj: Bratislavský

Re: Otáčky??

Štvrtok, 8. Januára 2015, 13:37

Mishroom napísal:

sak kto hovori ze som si to robil sam? normalne som bol na diag ako obycajne a vzdy sa pozera aj do pamate - bezne pozretie chybovych kodov si robim aj sam delphi cdp.......

a proste menic vadny nebol ani ulozeny v pamati a smykal......

](*,)

to som ani nikde netvrdil, len som chcel podotknut, ze to, ze v pamati zavad nie je ziadna chyba este neznamena, ze je vsetko ok..vycitat ci nie je v pamati chyba vie dnes aj 5rocne dieta

nespomeniem si presne na tu poucku, ale v ucebnici nas ucili vyznam spojenia "diagnostika zavady" a to bolo stanovanie diagnozy bez nutnosti vacsieho rozoberania dielov, pocitacova diagnostika je len jednou castou z toho

konkretne som mal na mysli prave to EGR, ktore diagnostika nemusi brat ako zavadu pokial nie je uplne zle, RJ to vyhodnoti ako chybu az po prekroceni hranicnych hodnot
co sa tyka menica, to muselo byt citelne

mier :thumbup:

aeqitas
Autor témy
Auto: BMW 530xd
Kraj: Prešovský

Štvrtok, 8. Januára 2015, 13:54

Pozdravujem Vas,

takze u mna ziadnu zavadu-chybu diagnostika nevykazala, ani chybu menica,ani prevodovky.

Jedine co mi tam vyskocilo bolo, ak si na vsetko spomeniem:

- pdc senzor v lavo pri znacke
- nefunkcne vyhrievanie trysky ostrekovaca okna
- a, a to je mozno najdolezitejsie ten spatny ventil vyfukovych plynov ( len je otazka, ci to moze sposobovat take kolisanie)
- plus nieco s telefonom (kedze nefunguje)
- plus ziadna komunikacia s CD menicom (nie je tam)

Konecne som sa dnes dovolal synovi byvaleho majitela, ktory mi povedal, ze ak ho pamat neklame v oktobri vymenili hydromenic plus olej s vanou v prevodovke.

Takze - kto vie ci ten menic vymeneny vobec je, pripadne ak aj je, ktovie aky v akom stave.

](*,) ](*,)

Takze
Peter

Mishroom
Auto: e39 ze Stupavy
Kraj: Banskobystrický

Štvrtok, 8. Januára 2015, 15:23

PeqpeK napísal:
to som ani nikde netvrdil, len som chcel podotknut, ze to, ze v pamati zavad nie je ziadna chyba este neznamena, ze je vsetko ok..vycitat ci nie je v pamati chyba vie dnes aj 5rocne dieta

nespomeniem si presne na tu poucku, ale v ucebnici nas ucili vyznam spojenia "diagnostika zavady" a to bolo stanovanie diagnozy bez nutnosti vacsieho rozoberania dielov, pocitacova diagnostika je len jednou castou z toho

konkretne som mal na mysli prave to EGR, ktore diagnostika nemusi brat ako zavadu pokial nie je uplne zle, RJ to vyhodnoti ako chybu az po prekroceni hranicnych hodnot
co sa tyka menica, to muselo byt citelne

mier :thumbup:

Ok :thumbup: ved to som presne spravil hladal dalej a prisiel som na egrko..... a myslim ze egr by mohlo robit galibu aj v pripade tuto kolegu :)
Cafte

Mishroom
Auto: e39 ze Stupavy
Kraj: Banskobystrický

Štvrtok, 8. Januára 2015, 15:30

aeqitas napísal:
Pozdravujem Vas,

takze u mna ziadnu zavadu-chybu diagnostika nevykazala, ani chybu menica,ani prevodovky.

- a, a to je mozno najdolezitejsie ten spatny ventil vyfukovych plynov ( len je otazka, ci to moze sposobovat take kolisanie)

Konecne som sa dnes dovolal synovi byvaleho majitela, ktory mi povedal, ze ak ho pamat neklame v oktobri vymenili hydromenic plus olej s vanou v prevodovke.

Takze - kto vie ci ten menic vymeneny vobec je, pripadne ak aj je, ktovie aky v akom stave.

](*,) ](*,)

Takze

odbornik som neni ci az take ale urcite bude mat na tom podstatny podiel - takze by som ho urcite riesil vymenou alebo odstavenim (pre mna lepsi sposob) a potom mozes dumat co dalej (ak by to robilo) - odstavi ti ho kazdy chiptuner povedzme cca. Od 100 do 250€ a zaslepis si ho aj sam - z kusu plechu vyrobis na mieru kruzok o velkosti cca. 1 eurovky a vopchas ho do lesklej trubky veducej k egr na spoji egr a tej trubky.

O vyhodach zaslepania sa docitas vela aj tu na klube aj google pomoze....
Cafte

gabikh
Auto: 535d e60, F07 530xd

Piatok, 9. Januára 2015, 12:49

aeqitas napísal:
Pozdravujem Vas,

](*,) ](*,)

Takze

Peter pisal som ti spravu... v po som skoro kazdy den ale nejak nanu nereagujes a sam si navrhoval stretnutie po novom roku a nic... tak ak chces pomoct, v sprave mas moje telefonne cislo..

aeqitas
Autor témy

Streda, 21. Januára 2015, 18:06

Chalani nepoznate niekoho kto by mi dokazal diagnostikou za jazdy zmerat - pozriet ci presmykuje ten menic alebo nie?? Najlepsie by bolo z okolia Po, ale nemam problem aj kdesi prist.

Dakujem
Peter

dimensionone
Auto: 318d(F31)
Kraj: Bratislavský

Piatok, 23. Januára 2015, 14:46

Ak by si bol v Bratislave, tak ti to viem urobiť - myslím, že sa to dá urobiť aj cez INPU, ja to robím cez Rheingold. Je to dosť jasne vidieť na vstupných a výstupných otáčkach na prevodovke, keď to prešmykuje, tak tie výstupné otáčky nenarastajú so vstupnými... Inak, keď to chceš profesionálne riešiť - tak odporúčam navštíviť ZF Paka v Jihlave. Oni majú na to profi SW od ZF, cez ktorý to vedia diagnostikovať ešte presnejšie ako cez bmw diagnostiku. Žiaľ, vedia to robiť len na 6 stupňových automatoch - pre teba je to OK. Obvykle, keď sa mení hydromenič je dobré urobiť aj diagnostiku mechatroniku, tú diagnostiku robí ako jediná jedna firma v Brne (ZF Paka im to posiela, čiže nemusíš robiť nič). Diagnostika sa robí len na stolici, keďže tam nie je žiadna elektronika. Oni potom dokážu urobiť aj repas mechatroniku, ak bude treba.

aeqitas
Autor témy

Sobota, 24. Januára 2015, 20:24

Vdaka chalani, tak v pondelik som dohodnuty na diagnostiku prevodovky a nasledne sa rozhodnem co s tym, teda konecne sa dozviem co tomu je.

Kontaktoval som aj ZF v Jihlave, uz mam cenovu ponuku aj na maily, takze uz len zistit ci to je v tom isto.

Takze v pondelok napisem vysledok, a pripadne aj rozhodnutie kam a kto mi to potom urobi...
Peter

aeqitas
Autor témy

Štvrtok, 29. Januára 2015, 13:46

No takze, bol som na diagnostike u Luba a nic....

Postrehol som este, ze pri jazde na dialnici pri 135 km/h mi otacky pekne drzia, ani sa nepohnu...

Diagnostika chybu prevodovky nevypisala, dostal som odporucanie na vymenu menica....

Takze ak by niekto niekoho poznal co mi vie zmerat tie otacky, tak by som mu bol maximalne vdacny, nemusi byt z PO, kludne za nim aj dojdem, aspon vychodne slovensko....

Naozaj dakujem... [-o<
Peter

gabikh

Štvrtok, 29. Januára 2015, 14:29

Peter si strasny spekulant, uz xy krat sa riesil tento problem, sam som ti vravel ze mas menic na repas, sak som ti vravel ze ked sa zamkne a otacky neskacu tak to len potvrdzuje menic a ty stale chces len nieco merat a diagnostikovat a pritom chybu mas jasnu a potvrdenu od nejedneho cloveka.

aeqitas
Autor témy

Štvrtok, 29. Januára 2015, 14:37

Nemyslim, ze spekulant...

Skoda, ze mne kazdy u koho som bol povedal nieco ine, dokonca naposledy padol navrh na alternator...

Chcem mat len istotu, ze nevyhodim cca 1000€ a zbytocne ak to nepomoze...az taky frajer zase nie som...

Skoda, ze tu na vychode sa nenajde nik, kto by to vedel zdiagnostikovat tak ako pisal tusim dimensionone...a mam to potvrdene...

Matie ma diagnostika a ten spinac spatnych vyfukovych plynov.....
Peter

gabikh

Piatok, 30. Januára 2015, 00:16

vsetky priznaky ukazuju na hydromenic, uz sa mi to nechce rieisit, vravel som ti ze jedine fakt kto sa tomu vyzna na 100% je ZF pakra Jihlava. sme sa mali asi 3x stretnut a stale si sa neozval, na aute sa treba ist previest, aby sa videlo ako sa ot sprava, lebo jedna vec je co povies a druha vec ako to vnimam ja ci koki za jazdy. si presvedceny otom ze byvaly majitel ti povedal ze menil olej a repasoval menic..ukazal ti aspon doklad, ze na jeho aute to bolo robene? minimalne a by som si take veci ak autu nechal pre buduceho kupcu a za dalsie ak sa nemylim mne to vychadza tak, ze to dal robit tesne pred predajom... to nespravi nikto. podla mna ti len zalepil oci

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 5 neregistrovaných