... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

mmracing.sk

vladoslavo
Autor témy
Auto: E61, 525 d, LCI
Kraj: Bratislavský

Značky brzdových komponentov

Piatok, 23. Januára 2015, 23:33

Pani, idem meniť kotúče a platničky. V cca rovnakých kategóriách si ATE, Zimermann, Bremeno, lacnejšie si Meyle, Bosch , Bendix... čo odporúčate?

Pri niektorých je napísané, nie pre úradné vozidlá ... čo to znamena?

Ďakujem za konštruktívne rady ;-)

PetoK
Kraj: Žilinský

Re: Značky brzdových komponentov

Sobota, 24. Januára 2015, 00:02

Kup originaly a mas klud.

vladoslavo
Autor témy

Sobota, 24. Januára 2015, 00:12

PetoK napísal:
Kup originaly a mas klud.

Lenže original nevyrába BMW, ale nikto iný ... chcem ušetriť polovicu tým, že kúpim prvovýrobu, len neviem od akej značky ...

Užívateľov profilový obrázok
TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Sobota, 24. Januára 2015, 00:34

Ak jazdis trosku sviznejsie a casto na brzdy nic ine ako original kotuce tam nedavaj.....Ak jazdis normalne tak daj ATE!!!!Platnicky ATE v oboch pripadoch....montujeme mesacne 2-3brzdy a povedsine davam ATE alebo originaly....

ATE robi originaly pre BMW ale videl som aj ATE pancovane,co sa kotuce skrivili....

ATE prvovyroba kotucov podla mna nieje to iste ako ATE licencne....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

vladoslavo
Autor témy

Sobota, 24. Januára 2015, 01:14

TT-SIMIK napísal:
Ak jazdis trosku sviznejsie a casto na brzdy nic ine ako original kotuce tam nedavaj.....Ak jazdis normalne tak daj ATE!!!!Platnicky ATE v oboch pripadoch....montujeme mesacne 2-3brzdy a povedsine davam ATE alebo originaly....

ATE robi originaly pre BMW ale videl som aj ATE pancovane,co sa kotuce skrivili....

ATE prvovyroba kotucov podla mna nieje to iste ako ATE licencne....

Simik, takto nejak som si predstavoval fundovanú odpoveď ... čo si myslíš o tých "bezprašných" platničkách?

TT-SIMIK

Sobota, 24. Januára 2015, 01:17

Keramika je ok,ale treba viac tlacit na brzdu....ja mam EBC a tie moc nespinia:-))))
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

vladoslavo
Autor témy

Sobota, 24. Januára 2015, 01:31

TT-SIMIK napísal:
Keramika je ok,ale treba viac tlacit na brzdu....ja mam EBC a tie moc nespinia:-))))

Aha, tak to ja mám rád komfort, pôjdem do klasiky ...

Myslíš si, že tí dsauto, prebmw, autotechnik a pod., predávajú originály, dá sa im veriť?

Stanley530xd
Auto: BMW E61, 530xd, 2007
Kraj: Nitriansky

Sobota, 24. Januára 2015, 12:25

Zdravím vospolok.
Ja som menil cca pred 2 rokmi komplet brzdy. Dal som všetko od ATE. Doteraz mám najazdené cca 45 tis. km a bez závad. Žiadne pískanie , žiadne trasenie. Moje dalšie brzdy budú určite ATE. :thumbup: :thumbup: :thumbup:

DRŽ SI.

TT-SIMIK

Sobota, 24. Januára 2015, 14:36

Ja montujem tiez ATE par rokov a netriasli niktore(klop klop),ale mal som ludi co mali problem ale tam mohol byt aj iny problem,ale netreba to urcite hadzat do jednoho kosa...
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok

vladoslavo
Autor témy

Sobota, 24. Januára 2015, 14:54

Mne sa na jednom aute pokrivili bremba ...

LOFTY
Auto: BMW530xd
Kraj: Banskobystrický

Nedeľa, 25. Januára 2015, 20:55

Ahoj, aj ja som menil predné brzdy, kotúče som použil vŕtane značka Zimmermann a platnicky keramicke Jurid. Dobrá voľba a cenovo nenárocné! V prípade záujmu píš SS.

vladoslavo napísal:
Pani, idem meniť kotúče a platničky. V cca rovnakých kategóriách si ATE, Zimermann, Bremeno, lacnejšie si Meyle, Bosch , Bendix... čo odporúčate?

Pri niektorých je napísané, nie pre úradné vozidlá ... čo to znamena?

Ďakujem za konštruktívne rady ;-)

Little player
Auto: M3 to nieje

Nedeľa, 25. Januára 2015, 21:52

Dobre skusenosti su aj s nemeckou znackou PAGID, zhanaju sa vsak dost tazko.
EX: E46 330cd 6q, E39 540i, E46 330ci, E92 330xi, E36 320i coupe, E60 530d, E31 850iA, E46 330ci, E30 320i, E39 540i 6q, E34 540iA ///M, E36 320i coupe, E36 325tds 180ps ///M, E36 320i coupe, E30 324d

PAN BAAAAAca
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 26. Januára 2015, 20:38

ja som uz na 2 auta davat ATE kotuce+textar platne a super volba
bmw e60 550i indivindi '07
bmw e63 650i '07
EX bmw e66 750li indivindi '07
EX bmw e60 545i '04
EX vw passat 3,2 '06
EX bmw e60 520i '03
EX bmw e46 323i '99

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Pondelok, 26. Januára 2015, 20:52

Poviem vam jedno, okrem dvoch tovarni v europe (taliani a rakusania) sa vsetky kotuce robia v cine.
Kamos co ma servis bmw mi hovoril ze pri ATE a inych podobnych znackach mava casto reklamacie atd. Ma aj nejake noname cinske, ktore su fakt brutalne lacne. Minule som prisiel menit brzdy a pytal sa ma ake chcem - povedal som mu ze zlaty stred - ani shit a nemusia byt ani najdrahsie ake su. Poradil mi nech vyskusam tie noname z ciny. Najprv som ho poslal kade lahsie, ale povedal mi o celej tejto politike s kotucami a co sa kde vyraba a ako dost detailov (bol ohladne nato aj na specialne skolenie). Upozornil ma ze ich vymenil na e60 uz asi na dvadsiatich autach a nikto sa nestazoval, naproti inym znackovym ako ate, trw, zimmerman atd atd. Nechcel som o tom ani pocut, ale nakoniec ma presvedcil nech vyskusam. Tie noname kotuce stali v nakupe okolo 50eur za kus (pre 545i) (predajna cena o nieco vyssia samozrejme). Ked dorazili, krabica cista, ziadny nadpsi len BRAKE DISC... :) Ale ked sme ich chytili a preskumali tak su uplna krasa :) Uz na nich jazdim asi 7000km a vsetko v najlepsom poriadku (dosky sa davali nejake znackove, uz nepamatam).
Chcem upozornit ze nepatrim medzi tych ktori by setrili kazdy gros na vsetkom a uz toboz nie na brzdach alebo nieco co s nimi suvisi, ale moj mechanik ma presvedcil nech si tieto kupim a ze budem spokojny a hlavne ze za nim urcite nebudem chodit na reklamaciu :)
V podstate on mi ich dal bez marze, takze mu mohlo byt jedno ci mi kupi kotuce za 50eur od dodavatela alebo za 350, nakolko na ziadnom by nemal ani cent :)
Takze tolko ku kotucom :) zatial bez problemov, uvidime co bude neskor, urcite dam vediet :)

Martin46
Auto: BMW 130i +Quaife

Štvrtok, 29. Januára 2015, 21:57

sú to síce pekné rozprávky o noname kotúćoch z hornej dolnej... fakty sú ale také, źe original BMW kotúče sa napr. od ATE pre BMW e60 odlišujú
- hmotnosťou (mám zvážené)
- štruktúrou nápisou o minimálnej hrúbke
- prevedením antikorózneho nástreku
- a samozrejme aj materiálom, ale to podloźené nemám (laboratórium nevlastním)

V podstate každé kotúče pri rozumnej jazde čo to vydržia. Pri jazde rýchlejšej a svižnejšej (jednoducho povedané mimo predpisov) už proste treba riešiť iba ORIGINAL kotúče. Nemám to odskúšané ani na 20tich autách ani na 50tich ale na eśte väčšej vzorke.

Keď Ťa baví chodiť do servisu a rieśiť problémy daj si tam aj vyššie spomenutú čínu, ale mňa po servisoch a doktoroch chodiť nebaví a nemám na to ani čas :))

Proste máš E60, teda slušné auto a nekaz to neznačkovými kotúćmi.

Mám potvrdené, že original BMW sú odlievané v DE. Zatiaľ čo ostatné síce môźu byť Made in Germany (rovnako ako Porsche Cayenne, ktoré sa na 90% spraví v BA a iba finalizuje v DE) ale odlievané v DE nie sú.

Neviem, či Ti stačí môj a Simikov názor, teda ľudí ktorým prejde "cez ruky" uź naozaj referenčná vzorka, nie JPP systém spomínaný vyśšie.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 15 neregistrovaných