Díky:) no s tím dřevem - můžu to tam ze srandy nahodit a vyfotit to.. jako ono to dřevo vypadá hodně hezky co se týká zpracování, je to opravdová dýha a na tom dost solidní vrstva čirého laku. A celá lišta pod dřevem je z hliníku. Ty moje plastové jsou docela shit.. jenže.. být mi o 30 let více tak bych pořád uvažoval, jestli je dřevo to pravé :) mě napadlo všechny ty lišty stříknout do gunmetal barvy jako mám kola a střechu s čirým lakem.. to by taky nemuselo vypadat marně, oproti tomu matně stříbrnému plastu.
Motor mám ještě M47, teda bez problémových rozvodů a co se ladilo? no klasika chiptuning, zvedne se tlak na railu, upraví časy otevření vstřikovačů, upraví tlak turba a projede se to ve všech režimech zátěže, měří se potřebné veličiny, aby se zajistil OK poměr palivo/vzduch, aby to nehulilo.. Můžu říct že ani v omezovači si to nezakouří. vůbec. stál jsem za autem při několika měřeních po ladění a neviděl jsem žádné saze, na to že tam není DPF, to jsem ani nečekal. Kat jsem tam ale nechával, nechcu ať to smrdí jak ávie.
Mi se hodně líbila filozofie Alpiny, co se dělala s M47 motorem, který upravili tak, aby měl stejný poměr výkonu a hmotnosti jako 330d, jen s tím, že se s tím autem lépe jezdí. Má menší hmotnost na přední nápravě, celkově je obratnější a méně žere. Bohužel se mi asi nepodaří sehnat turbo z této verze. Je tam výfuková část od garettu(shodná s 330d), ale sací je zakázkový odlitek a kompresorové kolo od Alpiny. Je to defakto hybridní turbo. Vstřiky tam jsou z 335d a intercooler z 3,0d. Poslední rozdíl je pak software jednotky. V turbu a vstřikách teda zaostávám, ale zato mám průchozí výfuk, dpf off, a méně kompromisně naladěnou jednotku, než co by mohli pustit z fabriky u alpiny.
Auto jsem byl vážit na velké váze v kovošrotu a bez řidiče, s provozníma kapalinama, naftou a nějakým běžným bordelem v kufru mělo rovných 1500kg. Když to člověk porovná s 330xd s automatem a runflatama (dle netu 1850kg), tak je to zásadně jiné auto, co se řízení a ochoty zatáčet týká. Ona totiž veškerá přidaná hmotnost oproti 320d je v místech, kde to nechceš - nad přední nápravou (motor, převodovka, přední rozvodovka, poloosy) a dále jako neodpružená hmota v kolech - brzdy, kola gumy. Zbytek auta by měl být už stejný.
Jinak na autě se ještě pár věcí co rozebrané nebyly najde.. např. písty ještě neviděly denní světlo. snad brzo nějaký nevykoukne z motoru