S autem najeto prvních 1500 km a tím pádem i nějaké poznatky. Co se týče prvotního servisu, aby se vyřešily všechny detaily, tak jsem si udělal soupis toho, co bych rád zkontroloval a nebo nechal opravit:
- veškeré oleje, včetně asi i toho v převodovce a pokud se nějak řeší, tak i v tom náhodu 4x4 (předpokládám, že toto vše bude jen prevence - problém nikde nepociťuju)
- filtry
- výměna čidla oleje
- zprovoznit podsvícení otáčkoměru
- občas se zadrhává ručička ukazele aktuální spotřeby, tak to nějak pořešit
- výměna trafa jednoho AE, nesvítí
- na popud členů E46 klubu kontrola pohonu panoramy a vyčištění odtokových kanálků
- nefunkční jedna 12V, samozřejmě zrovna ta u řidiče

jinak všechny další všude možně po autě OK
- jelikož to já nepoznám, ale dočetl jsem se, že při prvotním servise by to bylo dobré aspoň zkontrolovat, tak kontrola termostatů (a pokud by byl špatný, tak samozřejmě výměna)
- vymazání adaptací převodovky
- a opět na popud členů E46 klubu alespoň preventivní kontrola hydroměniče převodovky, protože mi to tak nabednili do hlavy, že dokud mi servis neřekne, že je OK, tak nad tím budu přemýšlet, i když mě jako laikovi se zdá, že je vše v pořádku
Jinak jsem se rozhodl, že zadní nárazník lakovat nebudu, při bližším prozkoumání to není nijak zásadní a na každodenní provoz by to stejně nemělo smysl lakovat, protože by to dopadlo jak u E90, kdy se mi o přední nárazník několikrát někdo opřel. Krytku jsem sehnal v barvě, takže jak dorazí, tak jí nasadím a tím to bude končit. Tady na foto je to trochu vidět, jak je to retušované - je to jakoby nad tou krytkou:

A až se tohle všechno pořeší a udělá se trochu hezky, tak se auto odveze ke Scooterovi, se kterým jsem domluven na kompletní obnovu laku a péči o kůži - ta je pěkná, neošoupaná a nijak opotřebovaná, ale chtěla by vyčistit a pokud se to povede, tak jí udělat vláčnější.
Tím si myslím, že veškerá péče bude u konce a pak jen jezdit, jezdit a starat se maximálně o spotřební věci. Fotky udělám lepší, jak bude auto čistý, teď spíš vypadá jak pojízdný hovno...