... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

bmwtt.sk

Flu5ky
Autor témy
Auto: BMW 320d r.v.2001
Kraj: Prešovský

Re: Slabý výkon e46 320d + predhrev motora

Streda, 20. Júna 2012, 17:06

..ked budes mat cestu sem k nam, tak sa hlasim tiez \:D/
Obrázok

Flu5ky
Autor témy

Streda, 15. Augusta 2012, 09:38

ok. takže dlhooo som sa neozval a prichádzam s novým zistením.
čo sa týka toho výkonu motora, tak ten mi klesá len pri vyšších vonkajších teplotách..cca nad 24°C.
Keď je von chladnejšie, tak nebol problém vybehnúť na 5ke hore dargovom so 4 osobami a plným kufrom batožiny. Stačilo dať pri 100km 5 ku a pekne ťahal.
Keď je ale teplejšie, tak niekedy nevládze ani na 4ke. A do kopca nedám niekedy ani feliciu :oops:
Plus som zistil, že mám trochen viac oleja po výmene, cca 3mm nad max, takže ho idem asi vytiahnuť.
Obrázok

Ivank
Auto: BMW 320d E46
Kraj: Žilinský

Piatok, 17. Augusta 2012, 12:12

Ja som mal presne taky problem ako opisujes 2 roky som to riesil, behal po servisoch , po diagnostikach (nebol som a poriadnej u ziadneho klubaka) no nikto nevedel poradit. Menil som filter za KN - bolo o trosku lepsie, vymenil som olej - bolo lepsie, vymenil som olej v prevodovke- bolo lepsie.

Potom som sa nasral a dal som pozriet intercooler, lebo bol zasvineny od bordelu (olejove zlepeniny a prach) . Nakolko mi olej nikde neunikal, tak som myslel ze to bude iba bordel z cesty... Ked mi servisak ukazoval fotky, co bolo za intercoolerom, tak som skoro padol na rit... bol tak zasvinemy, ze ho jednoducho nedokazalo prefuknut a sluzil asi len ako ohrievac vzduchu... No ani toto mi nepomohlo

Spotreba mi sice klesla o 0,5l :mrgreen: ale auto netahalo ani prd. No a s pustenou klimou?...zabudni ... Tak som sa rozhodol, ze teda percistim vduchovy filter (vsak uz to bol nejaky ten piatok, co som ho dal) pri kontrole som si vsimol ,nieco predrate...

ANO bola to podtlakova hadicka od turba... Ked som ju na druhy den vymenil, nechapal som...neda sa opisat ten rozdiel uz pri nastartovani. Predtym, ked som pridaval plyn na mieste, tak motor isiel do otacok velmi neochotne pri cca 1800 otackach s nim tak divne portiaslo ... teraz? ty kokso je to ako z rozpravky.

Hadicky som si vymenil sam..nemas co pokazit. Treba akurat zhodit krycie plasty na motore...nic viac.

No co bolo neprijemne, tak turbo ten sok z dllllllhej pauzy nerozchodilo a asi po 4 mesiacoch zacalo piskat ako dive.... Tak som dal repas a teraz DERIEM GUMY :wink:

Ako som pisal, mal som presne ten isty problem ako ty...co sa tyka vykonu auta..uz som ho take kupil a nikto v okoli nemal rovnake, aby som mohol porovnat. Nevedel som ci to ma tak ist (ale KUR...WA 100kW musi neco robit) . Ked som siel a zapol som klimu, tak nehrozilo udrzat 130 po dialnici na jemnom kopci - to myslim vazne...teraz ? :D 4 v aute, klima, 4 bicikle na streche ... FUUU nechcel som ist viac ako 140 kvoli bicyklom :D.. bez bikov ani nejdem pisat, lebo co ak tu mame speha :)
Skus minimalne tie hadicky...je to vec ktoru spravis do hodinky pred barakom..haciky ta vyju max 10 €

Flu5ky
Autor témy

Piatok, 17. Augusta 2012, 12:22

diki moc za odpoveď. konečne niekto s podobným problémom. je to presne o tom istom, že nikto zo známych nemá podobné auto, tak to tiež nemám ako porovnať. ale príznaky sú asi rovnaké. skúsim pozrieť hadičky a dám vedieť. bodaj by to bolo len toto :thumbup:
Obrázok

Flu5ky
Autor témy

Sobota, 18. Augusta 2012, 17:58

Takže dnes prebehla kontrola hadičiek...a čo som nenašiel?!......
Tá najdlhšia mala dieru veľkú cca 1 cm :shock:
Obrázok
Vymenil som teda za nové 3,2 x 2, poskladal a naštartoval. Už na mieste auto reagovalo na plynový pedál oveľa svižnejšie a skúšobná jazda to potvrdila. Auto úplne ožilo, bez problémov ťahá aj do vyšších otáčok, aj so zapnutou klímou. Zatiaľ som skúšal len na rovine, ale zajtra mám cestu cez dargov, takže tam sa ukáže. Dúfam, že bude teplo, aby som to skúsil, lebo v horúčke ťahalo auto najmenej.

Zatiaľ to vyzerá, že ten výkon by bol poriešený, už zostáva len predhrev vody, teda zistiť, kde, ako a za koľko sa dajú vymeniť žhaviče.

Diki moc všetkým \:D/
Obrázok

Flu5ky
Autor témy

Streda, 22. Augusta 2012, 18:01

Ok. takže cesta do kopcov ukázala, že konečne auto ide ako má. Doteraz sa nedalo vytočiť viac ako 2500ot, lebo pri vyšších otáčkach mi rýchlosť nestúpala. Teraz....ho hoooo...bez problémov do kopca, naložený kufor, 5ku som dal pri 100kmh a ďalej pekne ťahalo...škoda toho krátkeho kopca...takže určite to bola hadička.

Inak konečne je aj počuť turbo..také svišťanie..hlavne keď idem pri zvodidlách, kde sa zvuk odráža.
Kto pomôže s predhrevom vody? :-"
Obrázok

Flu5ky
Autor témy

Nedeľa, 14. Októbra 2012, 23:14

otváram tému predohrev ...skúšal ho niekto rozobrať? dá sa to aj nejako doma v dielni opraviť? lebo 300 € je dosť za nový kus.
Obrázok

Užívateľov profilový obrázok
Adrian_B

Utorok, 16. Októbra 2012, 14:35

hej dá sa to rozobrať a aj opraviť, ale je s tým piplačka.
pokial nie sú spálené špirály, sú roztrhané tranzistory ktoré ich zapínajú. Vymeniť to ide, materiál na výmenu tranzistorov okolo 10 eur, ale robota...

Flu5ky
Autor témy

Štvrtok, 18. Októbra 2012, 11:52

a nie je niekde nafotené čo v tom je?
mám známeho elektrikára čo by sa na to pozrel, ale rád by videl aspoň ako to vyzerá, kým sa do toho pustí.

príp. nejaký rozpis súčiastok....hľadám aj na zahr.fórach ale nič.
Obrázok

Adrian_B

Štvrtok, 18. Októbra 2012, 15:46

otvor a uvidíš, nič tam dokopy nie je... :smile:
tranzistory sú tam BUZ100, ekvivalent elektrikár bude vedieť z hlavy :wink:

ondrej320d
Auto: bmw 320d
Kraj: Banskobystrický

Pondelok, 22. Októbra 2012, 20:31

ja mam tiez taky pocit ako by autobolo lenive neviem ten odpych sami nezda na diagnostike ukazuje slaby tlak vzduchu ci co nieco take a neviem ci mi nepiska turbo to bude tym si myslim ale to piskanie mi nepripada ako by turbo hvizdalo ,,,neviem porovnat lebo nik nema na okoli take iste auto :/ ,,,, pomoze mi ked vycistim nasavanie ???
Obrázok

čenči
Auto: E-46 318d
Kraj: Košický

Štvrtok, 8. Januára 2015, 18:16

Ahojte. Vedel by niekto vysvetlit na co slúži predhtrev a ako vlastne funguje. Kazdy hovori nieco ine.

PeqpeK
Auto: povacsine BMW
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 8. Januára 2015, 20:35

čenči napísal:
Ahojte. Vedel by niekto vysvetlit na co slúži predhtrev a ako vlastne funguje. Kazdy hovori nieco ine.

neviem ktore z tychto mas na mysli:
1. zhavenie
2. nezavisle kurenie / webasto / toto ti vie auto predohriat
3. el. prihrev / spirala vo vode, to je to, o com tu chlapci pisali

Atavan
Auto: e46 320d

Štvrtok, 8. Januára 2015, 20:43

takytak sa spytam ak mozem...

ten el prihrev vody....nespisal by niekto skuseny ako to opravit...ake tam mozu nastat vady, ake treba nahradne diely, a ako zistim ze ten moj je k.o?

PeqpeK
Auto: povacsine BMW
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 8. Januára 2015, 20:46

Atavan napísal:
takytak sa spytam ak mozem...

ten el prihrev vody....nespisal by niekto skuseny ako to opravit...ake tam mozu nastat vady, ake treba nahradne diely, a ako zistim ze ten moj je k.o?

zistis to cez diag

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných