... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
batko152
Autor témy
Auto: čierne E90 320dé
Kraj: Bratislavský

Nezapne mi svetla, ked je poloha nastavena na automaticky

Sobota, 3. Januára 2015, 16:33

No, dnes ma toto zistenie stalo 10ecek ](*,) :-k
Svetla mam stale zapate na automaticky rezim, co znamena, ze sa mi automaticky zapnu, ked nastartujem.
Dnes som si vsimol, ze mi ich nezaplo, teda vsimli si to hlavne policajti :lol: :lol: :lol:
Ked prepnem ovladac na klasicky, idu v pohode. A v pohode mi ich zaplo automaticky, ked som presiel cca 20km, na hodinu som odparkoval a ked som sa vratil, prepol na automatiku, uplne v pohode sa zapli.
Kde moze byt problem? vdaka
Kto chce hlada spôsob, kto nechce, hladá dôvod :)
Obrázok

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Re: Nezapne mi svetla, ked je poloha nastavena na automatick

Sobota, 3. Januára 2015, 17:27

Na klasickom A sa svetla zapinaju len za znizenej vyditelnosti,v sere,v tme....To je klasicke A.Mozes vyskusat ked je slnecno prekrit svetelny senzor na skle a zapnu sa okamzite....Ak je vsetko ok,takto to musi fungovat....Ak chces svietit aj cez den,tak to treba nakodovat a budu bud xenony,alebo H7 na 30% svietit...
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

batko152
Autor témy

Sobota, 3. Januára 2015, 19:17

Len u mna problem spocival v tom, ze bezne, teda vlastne stale mam svetla na A-cku. Cize sa mi automaticky zapnu xenony ked nastartujem. Cize u mna, v mojom aute to je asi nadstavena primarne tak, ze je jedno ci je hmla, sero alebo tma. Proste svietia stale. Alebo som aspon nerospoznal rozdiel, ze by mi svietili pri A-cku viac ked je tma alebo tak a ked je pekne pocasie, tak svietia menej.

Preto ma to prekvapilo, pretoze aj ked ich zapnem na A, tak sa mi tam nerozsvieti to malicke zelene svetlo. A ked su na A zapate, tak svieti na zeleno.
Obrázok

ice.blade

Sobota, 3. Januára 2015, 20:53

ak mas A mas svetelny modul ktory ovlada svetla, ak je krasne slnecno svetla su vypnute, ak sa zotmie automaticky nastartuju svetla... bolo moc svetla vonku ktore dopadalo na senzor tot vsjo, skor by som riesil preco ti to nefunguje tak ako ma

sluggish
Auto: G30 530d
Kraj: Nitriansky

Sobota, 3. Januára 2015, 21:06

myslím že to pracuje ako má :smile:
len si v Idrive zapni funkciu DRL.
Priznám sa neviem ako na E90, (ja už mám od Simika nakódované DRL cez svetelnú húkačku) ale kamarátovi na E60 v polohe auto pri nezapnutom DRL tiež vypínalo svetlá, po zapnutí DRL v Idrive mu to pekne svieti cez xenony či je svetlo či je tma :smile:

Blooddog
Kraj: Banskobystrický

Sobota, 3. Januára 2015, 21:14

sluggish napísal:
myslím že to pracuje ako má :smile:
len si v Idrive zapni funkciu DRL.
Priznám sa neviem ako na E90, (ja už mám od Simika nakódované DRL cez svetelnú húkačku) ale kamarátovi na E60 v polohe auto pri nezapnutom DRL tiež vypínalo svetlá, po zapnutí DRL v Idrive mu to pekne svieti cez xenony či je svetlo či je tma :smile:

viď príloha
Prílohy
drl.JPG
drl.JPG (46.26 KiB) 3153 zobrazení
Tvoje auto sa nikdy ráno nezobudí a nepovie, že už ťa nemiluje a odchádza. Preto doňho môžeš nasypať toľko peňazí, koľko chceš.

petkonarcis
Auto: BMW e92 335d Dracing
Kraj: Nitriansky

Sobota, 3. Januára 2015, 22:02

Pokiaľ maš DRL svietenie (myslím že ho mali až pofaceliftové e90) tak si zaplatil 10,- ečok zbytočne, keďže stačilo zdvihnúť kapotu a ukázať na svetle písmená DRL alebo RL /sú na vrchu toho plastového krytu svetiel/, tým pádom ti nemôžu dať pokutu, lebo ti svietia krúžky, čo je náhrada za svetlá, teda až ti tie krúžky svietia, neviem ako to máš nastavené.
BMW e92 335d D-racing ex
BMW e90 330i ex

batko152
Autor témy

Nedeľa, 4. Januára 2015, 13:56

Takze, vyriesene.. Teda asi :lol: :-k

Problem bol asi v tom, ze som nejakym sposobom v idrive vypol funkciu denneho svietenia
Obrázok
Co znamenalo, ze sice boli na A-cku, ale nesvietili
Obrázok
Ked som to odfajkol, tak sa svetla zapli a rozsvietilo A-cko \:D/ :thumbup:
Obrázok

Este ma ale zaujima jedna vec, co znamena Home lights a auto light control. Ked tam mam moznosti normal, slow a sensition ci tak nejak.

A btw :lol: :lol:
petkonarcis napísal:
Pokiaľ maš DRL svietenie (myslím že ho mali až pofaceliftové e90) tak si zaplatil 10,- ečok zbytočne, keďže stačilo zdvihnúť kapotu a ukázať na svetle písmená DRL alebo RL /sú na vrchu toho plastového krytu svetiel/, tým pádom ti nemôžu dať pokutu, lebo ti svietia krúžky, čo je náhrada za svetlá, teda až ti tie krúžky svietia, neviem ako to máš nastavené.

Kruzky sa mi bohuzial vypalili je jedna vec a druha, kedze mam predfacelift, nemozem s tym svietit ako s dennym :(

Cize velka vdaka za kazdy postreh :thumbup:
Obrázok

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Nedeľa, 4. Januára 2015, 14:57

Home licht je prisvetlenie ked potiahnes packu dialkovych svetiel k sebe pri odchadzani z auta,tak sa ti rozsvietia homelicht na tolko sekund ako si nadstavis v idrive.

Druhe je citlivost svetelneho senzora myslim...
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

Blooddog
Kraj: Banskobystrický

Nedeľa, 4. Januára 2015, 20:44

batko152 napísal:
kedze mam predfacelift, nemozem s tym svietit ako s dennym :(

Kludne s tym mozes svietit ako s dennym....on si len myslel, ze v predfaceliftoch tato funkcia nebola
Tvoje auto sa nikdy ráno nezobudí a nepovie, že už ťa nemiluje a odchádza. Preto doňho môžeš nasypať toľko peňazí, koľko chceš.

dibarbora
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 4. Januára 2015, 21:44

batko152 napísal:
Takze, vyriesene.. Teda asi :lol: :-k

Problem bol asi v tom, ze som nejakym sposobom v idrive vypol funkciu denneho svietenia
Co znamenalo, ze sice boli na A-cku, ale nesvietili

Neprehadzoval si si nahodou kluce medzi sebou? toto su nastavenia, ktore sa ukladaju pod konkretny kluc, takze mozes teoreticky mat dve odlisne nastavenia a zavisi od pouziteho kluca co ide a co nie......

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 12 neregistrovaných