... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
PeqpeK napísal:mne to teda na dieru nepripada, skontroluj tie remene, nie je to ani kovovy zvuk tak snad to nebude nic horibilne
19palec05 napísal:Nechcem zakladat novu temu,mam e46 320d 110kw a dnes som po tyzdni nastartoval pri -5 stupnoch a prvych 10-15 sekund zvuk jak keby niekto kladivom po motore buchal,nepravidelny chod a potom zostalo ticho a motor siel normalne.Moze to byt zaciatok konca vstrekov ci po tyznovom odpocinku je to normalne?Na diag som s tym autom este nebol,mam ho dost kratko a je to moj prvy diesel.
Dakujem
PeqpeK napísal:v prvom rade skontroluj funkciu zhavicov, v druhom rade vstreky
19palec05 napísal:Zhavice som pozeral asi 2-3 mesiace dozadu ked som cistil sanie a jeden bol zly tie su ok a zhavenie ako take myslim ze keby nejde nenatoci vobec,vstreky asi na diag.musim ist
PeqpeK napísal:praveze natoci...zhavice sa na tychto autach kontroluju cez diagnostiku
totizto ti moze odist RJ zhavenia a potom mozes mat aj zhavice dobre no nebude zhavit...co bude zrejme aj tvoj pripad
19palec05 napísal:Jaj tak...to som nevedel ze moze natocit bez zhvicov..a bez diag sa to neda zistit ci je dobra ta rj?To zapise aj do zavad ci musi sa nejak spustit zhavenie cez diag.?Ako ked potom druhy krat nastartujem tak uz ide motor ok.
PeqpeK napísal:cez diag to vypise ako zavadu, zhavenie sa spusta automaticky :)
ked druhy krat nastartujes, tak to uz nie je az taky studeny startbavoraky aj medvede vedia startovat bez zhavenia aj pod nulou, ale pokuckavaju pri tom tak ako popisujes
moj byvaly medved startoval aj pri -20, sice som ho musel dlhsie potocit ako inokedy, ale dal to :)
19palec05 napísal:No super tak poputujem na diag co najskor..cca cena tej RJ?nevieme?
PeqpeK napísal:50-60e, ako kde :)
19palec05 napísal:Mam este otazku,sadla by tam rj zo 100kW verzie?
Ale na 99% to bude tym zhavenim lebo aj dnes ked som isiel sartovat tak na prvy krat chyti a ked som pustil kluc tak zhasol(bez zhavenia) a druhy krat chytil ale asi 10sekund ho triaslo.