... všetko o BMW ...

Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k

reklamne predmety bmwklub.sk

2balboa2
Autor témy
Kraj: Banskobystrický

Dlhé štarty a kolisanie otačok na volnobehu 320D

Nedeľa, 23. Novembra 2014, 17:27

ahojte. chcel by som sa opýtať, na aute mi sem tam na neutrali kolišu otáčky/vraj od vtedy ako predchadzajuci majitel doniesol auto z čipovania/neviem čo je na tom pravdy..... a štarty su dlhé asi tak na 4 sekundy... auto nedymí a krásne ťahá.... bude to čerpadlo ? :( jedná sa o 320D 100kw

potmehuth
Kraj: Nitriansky

Re: Dlhé štarty a kolisanie otačok na volnobehu 320D

Streda, 26. Novembra 2014, 17:05

cerpadlo sa skontrolovat..ale zameraj sa aj na chip, kde bol robeny? Pokial to zacalo robit po chipe, tak asi niekto dosahal nejaku mapu. Alebo je to nejaky akoze chip.

Daj si to pozriet dobremu mechanikovi...ked uz fakt nic, tak novy chip alebo nahrat povodny soft reps. nejaky novy v BMW.

Užívateľov profilový obrázok
cierna vdova

Nedeľa, 7. Decembra 2014, 13:34

k tým kolísavým otáčkam v chladnom období pri studenom motore, odpoj predohrev už to tu bolo riešené špirála odpálená alebo odpor kúrenia, ak máš autom. klímu a k štartom ak máš baterku ok tak šetri pomaly na repas štartéra.

andymc
Auto: BWM E46 320D 100kW
Kraj: Prešovský

Nedeľa, 7. Decembra 2014, 17:47

rieisim podobny problem odkedy sa ochladilo auto citelne startuje dlhsie ale co je horsie robim teraz velmi kratke trasy cca 1,5km asi 20krat do tyzdna a po tyzdni je baterka totalne KO... kupil som fungel novu original baterku ale problem pretrvava. Rozmyslal som ci ju nieco nevybija tak som ju po kazdej jazde odpojil a tiez vydrzala iba tyzden. Mam aj webasto co mi pride dost na tu kratku trasu zbytocne najradsej by som ho vypojil len neviem ako ?? Moze mat ta slaba vydrz a dhlsie starty nieco spolocne so starterom ked v lete ide dobre ?

andymc

Pondelok, 8. Decembra 2014, 16:23

Rano som hodil do auto uplne nabitu baterku po par tazkych pretoceniach chytilo. Poobede startujem znova a uz len tazke pomale pretacania. Tak co stym pridrety starter alebo ako dalej ?

Užívateľov profilový obrázok
cierna vdova

Piatok, 12. Decembra 2014, 12:44

tou vzdialenosťou ani motor nezohreješ nie to ešte aby si dobil energiu ktorú spotrebuješ pri štarte nato treba min. 10 minút jazdy len na dobitie samotného štartu to nehovorím o tom v akom stave máš alternátor tak čo sa čuduješ a ak ti pri nabitej batérii ťažko točí štartér tak ho môžeš meniť vlastná skúsenosť

andymc

Pondelok, 9. Februára 2015, 21:28

ak by to niekoho zaujimalo tak cierna vdova mal pravdu bol to starter od kedy som ho vymenil tak som este baterku nemusel nabijat a to ma za sebou X startov v kose celkovo auto toci krasne :smile:

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 14 neregistrovaných