cafte,
maly update a co som zatial skusil:
lambdy som zatial nemenil
nove sviecky,
vymenene tesnenie pod hlavnou klapkou sania, pritom som nasiel zohnutu prehriatu hadicku ktora nemala priechod a pripaja sa do klapky zospodu - vymenena ale ziadna zmena
vymena membrana na zadnej casti sania podla tohto napadu:
https://www.youtube.com/watch?v=kKNeN8tR3wMpridany cistic vstrekov do benzinu
stale sa mi zda ze ked je posledna stvrtina nadrze je to horsie takze to teraz budem udrziavat na polke :)
dalsie mozne priciny zleho startu(napady):
1. zla jedna alebo viac diod v alternatore a za studena nedava dostatocne napatie, ked sa zohreje trochu tak uz dava
2. sekundarna klapka na sani
tu by som poprosil niekoho kto ma m62 pod kapotou ci by som nemohol prist pozriet co tato klapka robi u vas pri zimnom starte. alebo viete to opisat?
logika mi hovori ze by si motor mal precitat z niektoreho cidla ci je vonku zima, podla toho by sa tato sekundarna klapka mala zavret a nepustit vzduch cez hlavnu klapku ale cez volnobezny ventil ak je zima.
ja otocim kluc do start pohohy a klapka zavrie a zas otvori asi za pol sekundy iba tak cvakne. startnem a ostane otvorena uz sa nepohne.
pripajam video z auta jak vyzera ten zly zimny start

trasiem sa tam lebo tak trasie motor, plynom zacnem pridavat az od 00:30 potom ku koncu to vypnem a startnem znova a uz drzi.
takze este raz ak by som mohol k niekomu prist pozret na m62 motor ako startuje zo studena tak by mi to pomohlo, dik,