Piatok, 21. Novembra 2014, 10:00
Ahojte,
riesim dva take celkom zavazne problemy :/
1. Asi pred 2 mesiacmi, mi z nicoho nic zo dna na den zacalo moje bmw vibrovat. Je to citit ked idem 80-100km/h, potom od 100 do 120km/h klud a potom od 120km/h vyssie je to uplny vibrator.
Myslel som si ze to bude kardan, ako som cital na viac miestach tu. Kardan som mal dodrbany to je fakt. Mechanik, ktory mi pred tym menil spojku, tam nieco dodrbal a kardan skripotal a zaradovanie rychlosti buchotalo. Zobral som to k druhemu mechanikovi, ten zistil ze samotny kardan je KO, ale iba vnutro ci co. Ze tycky a tie veci su v poriadku. Tak teda opravil kardan, ten prestal skripat a zaraduje pekne. Cize to sa poriesilo. Lenze auto stale vibruje jak drbnute. Hlavne teda od 120km/h vyssie. Tym ze kardan je checknuty, a opraveny sa zaciname stracat v com moze byt chyba, nema niekto podobne skusenosti? Ja aj mechanik mame taky pocit, ked lepsie pocuvame, ze to ide z motora. Ide o to, ze ked drzim plyn, to vibruje, ale ked dam dole nohu z plynu tak to prestane. Cize robi to len ked taha motor.
2. Druha vec, ktora ma trapi je dost brutalne plavania auta, predku. Uz sme vymenili, tycky, vymenili sme cele ramena, klby, vyvazili predne pneumatiky a furt to plave jak besne. Hlavne teda tak od 110km/h vyssie. Pri 130-140km/h je to uz dost riskantna jazda. Tlmice mechanik vravel, ze su sice za zenitom, ale nie su vytecene ani nic, ze to kvoli tomu nemoze az hentak plavat. Je pravda ze pri geometrii v BMW horne ulozenie ci co, tam hore ked otvorim kapotu, tam mi uz hodnoty nevedeli nastavit tak ako maju byt, lebo ze je to off. Ked ale sledujem auto, ked jazdim a pri 130km/h jemne otocim do strany volant a hned vyrovnam, je citit asi 0,5sekundove oneskorenie reagovania. A potom zacina ten pocit plavania, nie ked idem rovno, ale ked obieham zatacam, auto jemne tancuje, aj ked fuka vietor, je to hrozne, alebo ked obehnem kamion. Mam taky pocit, ako keby volant nebol taky pevny, ako keby mal volu. Ze ci to nemoze byt servo alebo nieco s riadenim. Lebo uz teda okrem tlmicov sme vsetko vymenilia furt to plave jak besne. Po vymene ramien, to uz o malicko bolo lepsie, ale ziadna slava. A este, ze ked idem pomalsie a tocim volantom, pocujem do kazdej strany suchot, suchanie. Vymenil som predne loziska, ze to bude to ale neprestalo to suchotanie, mam pocit ze odstupom casu je to intenzivnejsie, tak mozno to suvisi aj s tym plavanim, riadenim.
Diky za akukolvek radu alebo pomoc ci postreh.
BMW X5 E70 3.0sd A-paket
BMW 320i E46 Cabrio facelift
BMW 118d F21 M-paket
----------
ex BMW 320d E91 M-paket
ex BMW 730d E65
ex BMW 320d Coupe E46 facelift
ex BMW 320i E36