... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
porsche997
Autor témy
Auto: BMW e36 2.5tds
Kraj: Trenčiansky

bmw e36 1.8i prehrievanie !!!

Utorok, 25. Novembra 2014, 06:44

Zdravím páni. V skratke napísane auto sa prehrievalo, zvláštne prasknanie z hlavy až take silnejšie rany, zlé studené štarty, a pri pridaní plynu ho malo tendenciu pridusiť a strilelať do sania aj ked z výfuku nešla ani vodná para ani iný dym čo by tomu nasvädčovalo vymenil som tesnienie pod hlavou (nejaký majstri predomnou to robili a nalepili ho na motorový tmel ktorým pozapchávali kanáliky vodné) medzi tým aj snímač teploty motora lebo zle chytal za studena ale toto všetko aj dalej pretrvavalo Medzi tým som menil vodnu pumpu lebo z nej slizelo a tak isto chladič a termostat lenže auto robilo to istépo chvilke udržania sa teploty na 90 a zapnutom vetráku odvzdušnenom systeme sa znova prehrial a vyvarilo vodu. Úsudok znel prasknutá hlava. Zohnal som druhú, nahodil a studené štarty lepšie ... respektíve dobré aj ked chytá dakedy na tri valce ale po chvíle sa znova prehreje a vyvarí vodu to isté ako pred tým poradte ak s tým mal niekto skúsenosť diky moc (1.8i 85kw r.v. 94)
"Nieje umenie kúpiť nové auto, ale tomu starému vdýchnuť život"

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour
Kraj: Bratislavský

Re: bmw e36 1.8i prehrievanie !!!

Utorok, 25. Novembra 2014, 06:47

co termostat alebo chladic? vidim ze vymena tesnenia alebo samotnej hlavy ti nerobi problem, tak si skus pozriet ci nieje upchaty chladic alebo cely okruh tym bordelom co ti upchal kanaliky v motori.

porsche997
Autor témy

Utorok, 25. Novembra 2014, 06:53

všetko je priechodné aj chladič kanáliky to som ešte skušal ako prvé, hadice su tiež neni natlakované ono totiž majtelovi predomnou sa dialo to isté že sa prehrieval lenže mechanik jeho iba vytiahol termostat vymenil tesnenie pod hlavou podotýkam nalepil ho na tmel a povedal že sa to nedá opraviť

norbess
Auto: BMW 330d e46 FL
Kraj: Banskobystrický

Utorok, 25. Novembra 2014, 13:59

nmoze byt prasknuta aj tato hlava? ja som na zaciatku tohoto roka zhanal hlavu na moj, asi 3 som vymenil kym som nasiel bezchybnu, mal som jednu na ktorej prasklina ani nebola, dal som hore a motor sa prehrieval, prasklina bola z vnutra hlavy, pustalo mi plyny do vodneho obehu a naduvalo hadice a tlacilo vodu cez vyfuk, tazko nájst fungel hlavu to som uz zistil aj ja :roll:

fafa111
Auto: E36 320i coupe
Kraj: Prešovský

Utorok, 25. Novembra 2014, 18:25

porsche997, dal si skontrolovat hlavu do nejakej firmy, alebo len tak si nahodil bez kontorly?

porsche997
Autor témy

Streda, 26. Novembra 2014, 06:20

nedával som ju nikde kontrolovať bola s funkčneho auta a dalšom prípade by bolo asi nepravde podobne aby boli prasknuté rovnako teda žiadna para z výfuku voda sa nestráca asi sa nemieša s olejom preto som to vylúčil.... zatial

PeterL
Kraj: Zahraničie

Sobota, 6. Decembra 2014, 13:13

neviem ci to staji za to len tak zobrat druhu hlavu a bez kontroly namontovat.... moze byt aj skrutena napriklad... dal by som ju natlakovat, zmerat a potom ked mas istotu tak ju mozes namontovat a vies ze tam to urcite nie je.... aky mas termostat? mal som Calorstat a raz sa prehrieval, raz sa nezohrieval.... dal som tam wahler a drzi teplotu jak oko.... napriklad....

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: hmm a 1 neregistrovaný