... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

reklamne predmety bmwklub.sk

auto111
Kraj: Trnavský

Re: Cestní piráti a parkovanie.

Pondelok, 3. Novembra 2014, 23:38

Nemusis s nasledovnym suhlasit, ale napisal by som to takto:

U urcitych (typicky nie tych lepsich to ale neznamena hned drahsich) znaciek je zvysene mnozstvo soferov ktori jazdia "nasilu" tzn. nemaju k soferovaniu ziadny vztah a podla toho vyzeraju aj ich soferske schopnosti.

A inak nepovazujem sa za nejako dobreho sofera ale mam tu snahu zlepsovat sa.

Užívateľov profilový obrázok
jararak
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Utorok, 4. Novembra 2014, 07:32

cpt obvious - myslim, ze na tom nieco bude, ale podlozil by som to inou teoriou
ak si niekto kupi auto z psychologickej hladiny do 10-2t, vecsinou su to jeho posledne prachy ktore na moze pouzit. Jeho jazda bude preto extremne defenzivna, pretoze to auto ho stoji najblizsie 3-6 rokov zivota (podla toho ci si to zobral na tretiny, stvrtiny alebo ako "vyhodne"). Ma vyratane, kolko euro moze mesacne prejazdit cestou do a z prace, popripade cestou chytne lidl/kaufland/tesco. Jazdy tu istu cestu den co den, mimo tuto cestu je vecsinou strateny a radsej sa nou ani nevida. Ak by na nej zmenili znacku, napriklad vymenili stopku za daj prednost, on tam bude stat tak ci tak. Ina cesta je pre neho tabu a ak uz naozaj musi ist niekam inam, potom je tyzden na praskoch.
Takychto ludi poznam nie jedneho alebo dvoch a urcite to vidis aj sam na cestach kto robi najviac pruserov hned po sluzobnych TDIckach.
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

cptObvious

Utorok, 4. Novembra 2014, 08:01

jararak napísal:
cpt obvious - myslim, ze na tom nieco bude, ale podlozil by som to inou teoriou
ak si niekto kupi auto z psychologickej hladiny do 10-2t, vecsinou su to jeho posledne prachy ktore na moze pouzit. Jeho jazda bude preto extremne defenzivna, pretoze to auto ho stoji najblizsie 3-6 rokov zivota (podla toho ci si to zobral na tretiny, stvrtiny alebo ako "vyhodne"). Ma vyratane, kolko euro moze mesacne prejazdit cestou do a z prace, popripade cestou chytne lidl/kaufland/tesco. Jazdy tu istu cestu den co den, mimo tuto cestu je vecsinou strateny a radsej sa nou ani nevida. Ak by na nej zmenili znacku, napriklad vymenili stopku za daj prednost, on tam bude stat tak ci tak. Ina cesta je pre neho tabu a ak uz naozaj musi ist niekam inam, potom je tyzden na praskoch.
Takychto ludi poznam nie jedneho alebo dvoch a urcite to vidis aj sam na cestach kto robi najviac pruserov hned po sluzobnych TDIckach.

jararak, ja s tebou plne suhlasim, len mi je jasne, preco si vsetci robia akurat tak picu z bmw klubu. Vsetci su tu namachrovani so silnymi recami a pritom su asi tak vyznamni svojimi schopnostami, skusenostami asi ako cerstve hovno v trave.
...btw hoci si obcas Pess88 obcas robi zo vsetkych prdel o tom ako tu maju frajeri auta cez provident pozicku, obcas trafi klinec po hlave a naozaj by som dal ruku do ohna, ze dost velka cast osadenstva jazdi od vyplaty do vyplaty a v pripade poruchy skriabu drobne po vsetkych kutoch aby to auto nejako spojazdnili.
Ruku na srdce, kolko ludi tu ma auto aspon v hodnote maleho peugeota 208?
...dal by som ruku do ohna za to ze z 19932 clenov je asi 19500 spadajucich do kategorie snivajte s nami o tom aby videli pokope na stole nejakych 15k EUR

case in point: moja zena chcela male zabavne auto, nechcela bmw 1, lebo sa jej nepaci (skoda [-( ) vyskusala vsetkych prckov a nakoniec si kupila zrovna tu 208. Poviem ti, zabavna motokara, vybava ctrl + A cenovka niekde, pri ktorej sa tu klubakom zastavuje dych , ze je to privela na LCI e60 a je vysmiata.

Prosto ludia jazdia ako keketi a nezalezi na ktorej znacke. Akurat sa daju mierne vseobecne rozlisit, ze mainstream zvycajne byva problem v nevyjazdenosti a nepozornosti, "premia" je speci kategoria, kde vacsina ludi jazdi ako chuji.

asfethan
Kraj: Zahraničie

Utorok, 4. Novembra 2014, 12:13

Pekne napisane :thumbup:

jozko2828
Auto: BMW E46 Coupe

Utorok, 4. Novembra 2014, 23:20

Ja by som to nejako nerozlisoval... videl som chujov na kadejakych znackach... a ci bmw alebo non bmw... to nehra rolu... rovnako ci stare alebo nove... stale tvrdim kokot zostane kokotom ci sedi v 7er alebo peugeote 208... stacilo by niekedy zvolnit, jazdit trocha defenzivnejsie a hned by bolo na ceste viac radosti... inak len na okraj defenzivna jazda neznamena automaticky pomalu alebo pomalsiu jazdu ale jazdu kde sa predvida a kde je viac ohladuplnosti a neohrozovania ostatnych soferov...
H&R Cup kit and sway bars / Strongflex red and Powerflex / ALPINA rims / Brakes Zimmermann Sport / Custom Strut Bars ALPINA / JaFer Exhaust System / ALPINA packet / Individual Wood Trim / Diff 3.73:1

Majo
Auto: e36 328iA LPG
Kraj: Banskobystrický

Streda, 5. Novembra 2014, 10:32

To ja mam presne opacne skusenosti. Uplne vsetci snad jazdia pomaly a nebezpecne. S ohladuplnostou to nema nic spolocne, s defenzivnostou tiez nie, proste len zavadzaju a ohrozuju vsetkych okolo vcetne seba..
Naposledy upravil/-a Majo v Streda, 5. Novembra 2014, 13:15, upravené celkom 1 krát.

sebastiaan
Auto: E61 535d/E30 316i

Streda, 5. Novembra 2014, 11:42

Ja som si zas v poslednej dobe vsimol ze chodcom dost jebe... Minule idem cestou z Mostu pri BA a spoza krikov zena s kocikom vybehne na cestu absolutne bez pozerania, nebol som ani 10m od prechodu. A potom to este argumentuju ze "vsak som na prechode".

#-o ](*,) =;

TheCarista
Auto: 540i G31

Štvrtok, 6. Novembra 2014, 10:49

Chlapci pridte do Viedne, jazdite po meste tri hodiny a porazi vas :-D pomali, nesustredeni vodici, ktory sa koncentruju na vsetko len nie na jazdu a premavku, nezladene semafory, cize nonstop rozbeh na 30ku a zas brzda lebo cervena. Potom chodci a cyklisti ktory su najdolezitejsi na ceste a skacu vam pod kolesa, jedno ci prechod, ci hociako cez cestu, ci je pre nich cervena.

PS: V utorok som videl mensiu nehodicku, dve dodavky predomnou, idem defenzivne, mam odstup na asi dve sekundy. Jednosmerna cesta, vlavo odbocka na pumpu, dodavka da blinker, dva krat blikne, zacne brzdit a zaboci, dodavka č.2 neubrzdi a nabura donho:D a ja sa len zo zadu peknučko smejem na tom, co zas ten sofer robil...

PS2: V pondelok mal moj bracho nehodu na dialnici, isiel vlavom pruhu 140 na tempomate a obiehal, zo zadu sa nanho rutil jeden panko, vysral sa na to povedal si ze z prava to este vyjde no a nevyslo ;) bol s jeho prdelou tak pri blatinku od brata ked zrazu bez blinkru zabocil do laveho pruhu, bracho este dal plnu brzdu ale zachytil ho naraznikom a on si stotalkoval auto. Myslim ze sa poucil.
Nikomu sa vdaka bohu nic nestalo, preto tvrdim, ze som rad ze ma auto na K.O...druhy krat takto uz nepojde
PEACE

EDIT: Na nieco som este zabudol....V porovnani s rakuskom, MILUJEM jazdit na slovensku :-)

Trojec
Auto: BMW E90 - 320d
Kraj: Banskobystrický

Štvrtok, 6. Novembra 2014, 12:16

Niektorých pseudovodičov by som najradšej nakopal do riti, som nútený parkovať pred intrákom na parkovisku. Dosť často pozerám na auto ako okolo neho niektoré individuá parkujú a asi aj kvôli tomu mi už začali vypadávať vlasy. Do piče ako môže byť niekto taký kokot a totálne blízko sa mi najebe ku autu a potom roztvorí dvere a jebne do mojich. Prisahám, že už mi netreba veľa a nakúpim sekery v baumaxe a keď uvidím, že mi niekto zase jebol do dverí, tak mu ja zajebem sekeru do tých jeho :evil: a môže potom volať od hasičov až po prezidenta a sťažovať sa koľko chce. Keby som to auto nemal tak rád ako ho mám, tak sa nato vyseriem a kúpim si nejakú starú herku, lebo toto nieje možné ako niektorý ľudia majú u piči, to čo spravia druhému.
BMW E90 320d

cayman
Auto: E34 540i 6q

Štvrtok, 6. Novembra 2014, 13:09

Pamatam si, ze kamos mi hovoril, ze ked byval na Garde tak obcas niekomu proste poodkopavali spataky a hadzali na elektrickovu trat, skakali po streche a kapote a podobne. To spravi ale len totalny chudak, ktory si nevie vazit veci a to, ze sposobi skodu niekomu, kto si to musi niekde odmakat aby zas zaplatil opravu. Aj jeden fiat alebo co to bolo, take male nic..prekotili ho na strechu..sice to malo hodnotu mozno 200eur, ale aj tak to niekoho bolo a tych 200e za to auto dal...a mozno mu trva mesiac kym na brigade zas 2 kila zarobi..
E34 540i 6q - LSD 2,93 25%, BC-racing, 4pot E32 750iL brakes, AMA exhaust w/ X-pipe, front strutbar, M5 sway bars, styling 21, Michelin PS4, full M-tech
E46 330ti 5q - swap M54B30, ECUGarage, LSD 3,46 25%, BC-racing, polyurethane bushings, 330i brakes, Hawk HP+ pads, HEL Performance BL, Schmiedmann headers, K&N intake, front/rear strutbar, X-brace, BBS-CH 007, Westlake 235 square setup, Sparco EVO2+, AnimalRacing consoles, stripped interior, oil cooler

daily MB GLB 2021

E90 330i EX

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Piatok, 7. Novembra 2014, 06:57

TheCarista napísal:
. . . V porovnani s rakuskom, MILUJEM jazdit na slovensku :-)

mne sa zas na rakúskych diaľniciach jazdí lepšie ako na SK, tu by som to prirovnával k extrémnemu športu, ideš si v ľavom pruhu 130-140 a hocikedy sa ti môže hodiť do cesty niečo čo ide 100, v rakúsku vedia používať aj spätné zrkadlá, a tiež poteší veľa úsekov s 3 pruhmi
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

jararak

Piatok, 7. Novembra 2014, 07:17

viktor - ak vezmes kolko km pseudodialnice mame na slovensku tak pomer 2 ku 3 pruhom je tiez dost vysoky :D
bmwcoding.sk
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off

ViktorDDD

Piatok, 7. Novembra 2014, 08:37

no podľa toho čo berieme za 3 prúdovku, ja som mal na mysli plnohodnotné 3 pruhy :mrgreen:
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau

jararak

Piatok, 7. Novembra 2014, 09:09

v tom pripade mame asi na vychode 5km :D (maly saris a poprad)
bmwcoding.sk

ViktorDDD

Piatok, 7. Novembra 2014, 10:55

a ešte tých pár metrov na R1 čo sa tam ide do toho kopca :lol:
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 217 neregistrovaných