... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

bmwtt.sk

Dejvo
Autor témy
Auto: BMW 320d
Kraj: Trnavský

LCD rádio e90

Pondelok, 3. Novembra 2014, 16:48

Zdravím, kúpil som si do e90 rádio eonon, po montáži som všetko odskusal všetko je v pohode a aj funkci sú v poriadku. No jedna vec mi tam nejde dobre a to je že na rádiu mám občas zlý signál a občas posustava. Kvalitou prehrávania cez bT a USB som veľmi spokojný dokonca si myslím že hra lepšie ako povodne originál . Keďže rádio tiež veľmi používam je mi potrebe . Na e90 anténu na streche nemám môže to byt tým ? Alebo dal by sa tam odmontovať ešte príklad nejaký prijímač alebo niečo čo by vyhladilo ten signál radia ?
Pripadne nájde sa nejaký šikovný elektrikár alebo kto tomu rozumie ? Nebude to zadarmo , zaplatím.
Naposledy upravil/-a Dejvo v Pondelok, 10. Novembra 2014, 07:35, upravené celkom 1 krát.
BMW 320d, 2005, sedan, manual

Užívateľov profilový obrázok
airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Re: LCD rádio e90

Pondelok, 3. Novembra 2014, 20:23

necakaj od toho viac, tieto cinske radia maju zvacsa velmi mizerny single-tuner aj prijem. Antena nie je na streche ale vedie okolo zadneho okna, po oboch stranach. Hore je antenny diversity zosilnovac ktory ma signal z dvoch alebo troch FM anten a porovnava ich + vybera ten najlepsi. BMW radia maju dvojity tuner (radio professional, alebo ccc/m-ask) a oproti tomu ovela lepsi prijem aj reprodukciu. S tym nespravis uz bohuzial nic, je to proste ako sa hovori v anglictine, "RUBBISH" :)

Dejvo
Autor témy

Pondelok, 3. Novembra 2014, 20:29

Tak do staršieho autá som si dal obyčajne sencor rádio ktorr stalo ani nie 30 EUR a ma dobrý signál :/ toto čínske stojí okolo 380 tak myslím si že by to mohlo byt lepšie aj :/ ani nejaký zosilovac signálu nič neexistuje ? Alebo keby dám tu plutvicku nič by nepomohlo ??:/

upir156

Pondelok, 3. Novembra 2014, 20:35

Plutvičku. =D> :thumbup:
Naposledy upravil/-a upir156 v Pondelok, 3. Novembra 2014, 21:15, upravené celkom 1 krát.

TT-SIMIK
Auto: BMW

Pondelok, 3. Novembra 2014, 20:54

Na plutvu chytiš akurat tak Slovensko 1...))FM prijem potrebuje proste prut ak nieje origo radio....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

airbone

Pondelok, 3. Novembra 2014, 21:00

plutvicka ti nepomoze a nechytis na nu vobec nic, lebo to nema nic spolocne s antennou radia. Tam je GPS prijimac, pripadne prijimac pre SDARS/DAB radio co u nas na SK nie je podporovane.
Mas uplne zly prijem?
Zosilnovac ti nepomoze, pretoze antenny zosilnovac uz v aute mas. Ale este ma napada jedna vec co moze urcite robit problem. Antenny zosilnovac je napajany prave od radia, takze radio mu musi poslat signal ze je zapnute, inac nenabehne. To cinske radio mozno nevysiela ten signa, tak na antenny zosilnovac by trebalo mozno checknut ci ma stavu na tom dannom pine. Ak nie, tak mu treba pripojit 12V pri zapnutom zapalovani. Musis pozriet do WDS,.

Dejvo
Autor témy

Pondelok, 3. Novembra 2014, 21:06

ako to radio je cinske, ale je perfektne spracovane... vobec nemrzle, displej krasne reaguje a ma krasne farby... dokonca si dovolim tvrdit ze cey ten BT o mnoho lepsie hra ako original bmw professional...a nejde mi tym padom do hlavy ze som mal v nissane starom supove radio za "par centov" a toto ma horsi signal :/.
Tak som trosku v tom laik, chalani vedeli by ste sa mi na to niekto pozriet? Mam to v aute len napojene nemam to ani namontovane len tak ako to je odfotene. Samozrejme ze zadarmo to nechcem ako som pisal zaplatim...

dokonca to povodne radio ktore malo 23 rokov v tom nissane malo lepsi signal... :/

airbone

Pondelok, 3. Novembra 2014, 21:17

Bude to tym antennym zosilnovacom. Jednoducho nema stavu a preto signal nezosilnuje. Musis to pozriet ak ak je to tak, tak mu musis tu stavu priviest. Staci odpojit danny kabel od povodnej zasuvky radia kt. Ho napaja a pripojit ho k 12V napr od 12v zasuvky zapalovaca co je poblizku.

Dejvo
Autor témy

Pondelok, 3. Novembra 2014, 21:19

tam je proste taky velky steker a antena... mam to odfotit ? :P

airbone

Utorok, 4. Novembra 2014, 01:21

Dejvo napísal:
tam je proste taky velky steker a antena... mam to odfotit ? :P

fotit to nemusis, viem ako vypada steker. antena je jedna vec, ale signal je slaby pretoze antenny zosilovac nema signal od radia aby sa spustil. Od radia vo velkom stekri je jeden kabel ktory vedie k zosilnovacu ktory je vzadu v streche a napaja ho +12V ak je radio spustene. Tvoje cinske radio ho pravdepodobne nenapaja, preto je prijem velmi slaby. Potrebujes ten kablik zo stekra vytiahnut alebo ho prestrihnut a pripojit na neho +12V od zapalovaca alebo od niecoho ineho. Tot vsjo.
Ktory presne kablik to je, to ti z hlavy nikto nepovie, musis sa pozriet do schem WDS.

Dejvo
Autor témy

Utorok, 4. Novembra 2014, 12:17

Ako sa zapája anténa tak je tam takýto jeden Modry kábel a je tam napísané ANT, je možné že je treba tam dát + ?
Prílohy
image.jpg

lionlion
Auto: E90 325d
Kraj: Košický

Utorok, 4. Novembra 2014, 13:02

Predpokladam ze ten kabel ANT ide s radia. Ak ano tak je to napajanie pre antenu, ktore poskytuje radio.

Airbone to uz pisal vyssie co treba urobit

Ak ten konektor vyzera neako takto, mal by to byt PIN 13 vyznaceny na obrazku. Tento pin je urceny pre napajanie zosilnovaca anteny. Ak je prazdny a s radia naneho nieje pripojeny ziadny kabel, tak by malo stacit napojit ten modry ANT a malo by to ist
Prílohy
radio.png
radio.png (5.11 KiB) 3524 zobrazení

airbone

Utorok, 4. Novembra 2014, 13:12

Presne tak to bude. Treba zistit pin v povodnom stekri pre napajanie ant. zosilnovaca a ten sa odpoji a pripoji sa k tomu modremu kablu. Pozriem to vecer v scheme ktory to je.

airbone

Utorok, 4. Novembra 2014, 13:30

lionlion napísal:
Predpokladam ze ten kabel ANT ide s radia. Ak ano tak je to napajanie pre antenu, ktore poskytuje radio.

Airbone to uz pisal vyssie co treba urobit

Ak ten konektor vyzera neako takto, mal by to byt PIN 13 vyznaceny na obrazku. Tento pin je urceny pre napajanie zosilnovaca anteny. Ak je prazdny a s radia naneho nieje pripojeny ziadny kabel, tak by malo stacit napojit ten modry ANT a malo by to ist

Napisal si to zle. Praveze by z neho mal ist kabel k antennemu zosilnovacu (ak je to pin 13, ale moze byt ze je, je to vystupny signal RAD_ON (u bmw radia) , co znamena ze ak sa zapne radio, tak na nom nabehne 12v.)
Takze povodny kabel odpojit zo stekra, alebo odstrihnut a spojit ho s modrym ANT ktory ide od cinskeho radia. Tot vsjo. Napis potom vysledok.

lionlion
Auto: E90 325d
Kraj: Košický

Utorok, 4. Novembra 2014, 15:28

Neviem ci som napisal zle, hlavne je ze som to myslel presne ako pises. Tym kablom som myslel ten na obrazku, ze ide s radia, lebo to urcite neni OEM kabelaz. Ale chapeme sa obaja, hlavne je aby to takto chapal aj Dejvo :D A ako pises, mal by to byt pin c.13 v scheme je prinom napisane RAD_ON :thumbup:

Dejvo, potom este napis co vsetko to radio dokaze, myslim tym ze co dokaze naviac oproti klasicke navi Profi. Ci ma neake dodatocne funkcie palubneho, ci vie zobrazovat navyse niektore udaje, hodnoty a pod.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní