... všetko o BMW ...

Moderátori: k33p, Hugino, jkk

obchodna sekcia

PabloSVK
Autor témy
Kraj: Bratislavský

Dovoz auta zo zahranicia BEZ registracnej dane.

Sobota, 25. Októbra 2014, 15:57

Ahojte,
Netvrdim ze nizsie uvedene je najlepsie riesenie - skor by som chcel otvorit vecnu diskusiu :thumbup:

ako vsetci vieme, registracna dan (zalozena na pocte kW) posunula dovoz starsich silnejsich aut do roviny "dost drahe"
Premyslal som nad sposobom ako by sa tomu poplatku dalo legalne vyhnut a napadla mi alternativa, konkretne zalozit si v zahranici (v krajine odkial chcem auto doviezt) najprv spolocnost (obdobu nasej s.r.o.) a auto v zahranici kupit, (v mojom pripade nasledne aj prerobit na LPG) a prihlasit na vlastnu firmu zalozenu mnou, v krajine kde som auto kupil (A/CZ/PL/HU).
Nasledne by mal clovek pasivnu firmu ktora nemusi vykonavat ziadnu cinnost a na SVK by proste jazdil so zahranicnymi EVC.
Moja otazka - urobil to uz z vas niekto? AK ano ake su mozne uskalia?

Samozrejme zlozenie firmy tiez neco stoji (v zavislosti od krajiny) a nasledne clovek usi kazdy rok robit danove priznanie. Na to mam ale uctovnika ktory to zvlada takze to by problem nebol.
Napada mi este ze STK a EK sa kazde dva roky bude musiet riesit v zahranici, ale ked to clovek spoji s nejakym vyletom tak okrem nemecka, to nemusi byt az taka katastrofa.

Skusili ste to uz niekto?
Moze to byt podla vas vyhodne ci ani nie?

Užívateľov profilový obrázok
sandrito
Auto: BMW e61 530d LCi
Kraj: Prešovský

Re: Dovoz auta zo zahranicia BEZ registracnej dane.

Sobota, 25. Októbra 2014, 16:08

Panebože to si dobru kokotinu vymyslel ](*,) To fakt mysliš vážne??? Ak nemáš na registračnu dan vykašli sa na cele auto zo zahraničia a kup si niečo zo svk. Takých už tu bolo čo to chcelo dajak ojebat...ešte si napisal, že cena auta nehrá rolu tak potom čo špekuluješ okolo registračnej dane...
Ex:Fiat Punto
Ex:Suzuki Swift
EX:Pugeot 208
VW Passat R6 SFI 4motion
BMW e46 320d
BMW e61 530xd
http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-au ... 96153.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Hugino
Auto: E61&E70

Sobota, 25. Októbra 2014, 16:33

V pokeci je o tom dosť veľká téma, takže sa pozri tam.....(nabudúce skús trochu pohladať a nie hneď zakladať tému...)
---> bmw-pokec/ako-obist-registracnu-dan-t91723.html
E70 X5 4.8i
E61 530d LCi
Ex E39 540iA Touring " Alles unter acht zylinder ist sozial..."

PAN BAAAAAca
Kraj: Zahraničie

Sobota, 25. Októbra 2014, 16:57

s tou firmou som rozmyslal tiez :] v CZ (kde mas z tych krajin najlecnejsie poistky a dane) stoji zalozenie firmy na kluc okolo 2.000e.. dalej si zober, ze musis za auto, ktore mas na firmu platit aj DAN, davat danove atd.

dalej som uvazoval aj nad biznisom na takyto styl.. zeby si ludia nakupovali auta ako cez leasingovku - to ma dalsi problem a to ten, ze nemozes dat leasing osobe z ineho statu!

jedine riesenie, ktore sa mi pozdava, je spravit si prechodny pobyt v CR - nato potrebujes zmluvu o praci (alebo potvrdenie o studiu - proste ucel pobytu) a zmluvu o prenajme(pokial je v zmluve definovane ze prenajimatel zije s tebou v byte - flat sharing, frajerka, alebo kde co.. - tak nepotrebujes ani jeho suhlas) ----> nemusis sa nikam stahovat, ak mas niekoho znemeho v CR, spravis zmluvy s nim ---> poziadas o prechodny pobyt (ten sa udeluje na 5 rokov) a mozes si na seba napisat auto

je to dost komplikovane, ale ak usertis 3.000e, tak to stoji zato
bmw e60 550i indivindi '07
bmw e63 650i '07
EX bmw e66 750li indivindi '07
EX bmw e60 545i '04
EX vw passat 3,2 '06
EX bmw e60 520i '03
EX bmw e46 323i '99

banned

Nedeľa, 26. Októbra 2014, 10:40

Ach jaj narod to zebracky slovensky!
banned... ...connecting people :)

banned

Nedeľa, 26. Októbra 2014, 10:43

Dufam, ze na SK zavedu to co maju v AT/ENGL, ze v danej krajine sa mozes s cudzim autom zdrzovt isty cas (3-6 mesiacov), nech tu mame iba SK znacky vsade, nie jak u ciganov :)
banned... ...connecting people :)

PAN BAAAAAca

Nedeľa, 26. Októbra 2014, 16:14

banned napísal:
Ach jaj narod to zebracky slovensky!

nechapem... su to vyhodene peniaze, ked ty mas 3.000 navyse, tak ja ich prijimem.. niektore auta su na sk proste nezohantelne, napr. e60 550i LCI pricom v de idu medzi 15k-22k, takze ked mam na kupu 18k, mozem si kupit auto za 15k a zaplatit dan, alebo za 18k hodne lepsi kusok - cize argument ak nato nemas, tak si to nekupuj je odveci

ja som zacal robit v prahe, takze mam celu dan v pcku, ale uuplne chapem ludi co nechcu dotovat ficovladu, osobne by som sa musel velmi premahat aby som mu dal cobylen 5kil
bmw e60 550i indivindi '07
bmw e63 650i '07
EX bmw e66 750li indivindi '07
EX bmw e60 545i '04
EX vw passat 3,2 '06
EX bmw e60 520i '03
EX bmw e46 323i '99

PabloSVK
Autor témy

Nedeľa, 26. Októbra 2014, 16:50

zasnem chlapci nad vami niektorimi a tlieskam :D =D>

- nie, nie som zebrak
- ano, mam peniaze na kupu auta, a ano, dokonca aj na prihlasenie
- nie, nechem podporovat ficobandu darmozracov nezmyselnymi poplatkami az tak silno, ze mi stoji za to obijst ten zakon nie len kvoli usetreniu penazi ale aj zo samotneho principu
- najdite mi na SVK nevylagrovany 20 rocny bawor a zatlieskam vam druhy krat - aj bez ironie

Nepotrebujem za kazdu cenu kupit auto, presuvadlo na bezne jazdenie uz mam. Hladam si srdcovku, auto ktore bude v dobrom stave, hodne dalsieho zveladovania.
Pozrite si ponuku E36 m3 alebo e36 328i na SVK a potom sa podme bavit o kupovani auta na Slovensku...

Vdaka Huginovi za link k veci....search som pouzil, tuto temu som ale nenasiel. Prestudujem.
Pan Baca - ten prechodny pobyt sa mi nepozdava, ak uz tak by som to radsej riesil cez firmu.

dodoIPD
Auto: BMW

Nedeľa, 26. Októbra 2014, 18:14

Ja viem o dvoch E36 M3 ktore su velmi slusne kusky, oboch majitelov poznam osobne a obe su na predaj..
Neviem kde vidis problem ty :)

PetoK
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 26. Októbra 2014, 18:21

Ja viem v com je problem... v cene... :-"

Gabo10
Auto: E39 530iA
Kraj: Banskobystrický

Nedeľa, 26. Októbra 2014, 18:50

ako písal "PAN BAAAAAca" tu nejde o dan a cenu..dajme tomu že chcem niečo priviesť ja neviem dan je 2467 eur...auto čo na slovensku proste nezoženieš...však za toľko penazí si urobím komplet záhradu okolo domu čiže nový trávnik,záhradné hojdačky,stoličky,altánok ešte aj balkon zrekonštruujem a ešte mi aj na novú strechu možno zostane na dom... (píšem ak je majiteľ manuálne zručný a neplatí robotníkov)
no a teraz si zober toto všetko čo môžeš mať a aj tak dáš peniaze tak povediac do daru..tak sa pýtam prečo by si ich mal dávať do daru?

ano chápem sú tu aj podnikatelia na fore ktorý majú veľký mesačný príjem ale tých je možno 2% a aj tak pochybujem žeby len tak chceli vyhodiť toľko von oknom ..ak by chceli dám číslo môjho účtu bankového

pod autom ktoré bežne nezoženiem nemyslím nejaké e36 ale väčšie rarity...
Ľudia, ktorí tvrdia, že sa nedá, nemajú zavadzať ľuďom, ktorí veria, že sa dá.....
[E39 530iA] Daily car
[E39 530D] socialne presúvadlo EX

M3 lover
Auto: E30

Nedeľa, 26. Októbra 2014, 20:40

Do "daru" musia ľudia dávať prachy preto, lebo sme prijebaný národ, čo si zvolil zažratého komunistu, ateistického katolíka, ŠtBáka, mizerného právnika a populistu Róberta. Miesto toho aby ľudia nabehli do ulíc a túto kokotinu vytrvalými protestmi zrušili (tak ako by to urobili inde) tak len pičujú ako je to zlé a hľadajú (nezmyselné) cesty na obídenie.

Pokiaľ tento PRIMITÍVNY zákon z doupě S-M-E-R-U bude na svete, dovtedy proste na výkonné autá z dovozu zabudnite alebo si priplaťte. Iná cesta nie je. Ak chce niekto silou mocou M, tak 2 tisíc naviac za dovoz nemôže byť prekážka. Ak ho naozaj chce. Inak sú to iba tlácholy.
Agelias© by migo
///MARKETING

sandrito
Auto: BMW e61 530d LCi
Kraj: Prešovský

Nedeľa, 26. Októbra 2014, 21:28

M3 lover uplne s tebou suhlasím je to proste tak ako si napísal.....
Ex:Fiat Punto
Ex:Suzuki Swift
EX:Pugeot 208
VW Passat R6 SFI 4motion
BMW e46 320d
BMW e61 530xd
http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-au ... 96153.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 3 neregistrovaní