Lewelboss napísal:Davam svoj hlas servocerpadlu...

servočerpadlo som menil z dôvodu že išiel ťažko točiť volantom nedávno,ale, pazvuk ostal aj tak,a ide to zospodu ,nie od servočerpadla, dnes som to skúmal na jame,chytil som aj ten kryt,ktorý sa tu spomínal tu v téme a od toho to nejde vôbec. Zvuk ide na 100% od alternátora alebo kladky nad ním ale ozýva sa to až do remenice, takže teoreticky by tomohla spôsobovať aj ona...nie som si istý ,lebo nemal som stetoskop, ten kto ho má to lahko zistí priložením na alternátor,lebo zvuk bol najsilnejší presne v tom mieste. Takže je to alternátor alebo remenica, začína pri naštartovaní studeného motora pri zohriatí kvapaliny pri 30tich stupňoch to začne pazvukovať a skončí pri prevádzkovej teplote cca 75-78stupňoch. Pripadá mi to ako chytená kotva v alternátore,asi mali M57mičky 530d jedného dodávatela alternátorov,ktorý spôsoboval po určitom opotrebovaní takéto pazvuky vo všetkých 530d. V e46ke v 3,0d som tento jav ešte nespozoroval v žiadnej. Takže majstri ,ktorý máte stetoskom a máte tento habarcovitý pazvuk v 530d vyjadrite sa ,je to podla vás Alternátor alebo remenica alebo len napínacia kladka?
ale poliaci to tuto rozluskli, keď to viete preložiť tak preložte,oni tvrdia že je to remenica a jednemu to tam stíchlo po vymenení napínača remeňa,lenže moja je vporiadku :)
http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic. ... 2&t=192727 VĎAKA