... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
Peped
Auto: g31 530d
Kraj: Nitriansky

Re: Zvlnené kotúče - Opatovne

Nedeľa, 21. Septembra 2014, 22:00

Menil som kotuce na e46-ke za nove Zimmerman, platnicky tam boli povodne ale ako nove (predosli majitel si myslel že vymenou platniciek opravy brzdy). Po nejakom case zacalo triast s volantom, zistili mi zvlnene kotuče. Hovorili mi potom že ich treba nechat nech sa zabehnu pozvolna a že som asi prudko brzdil. No nic dal som ich stocit na sustruhu a pohoda nejaku tu chvilu a teraz to zase trase.

Co može sposobit opatovne zvlnenie? Ziadne prudke skoky na brzdu tam neboli.

Riesil niekto tuto vec? Kamarat ma toto iste na Octavii 1 že po cca 4-5t mu to zacne triast.
g31 530d
e61 550i LCI
e60 545i ex
e46 320d touring ex
e36 328i coupe ex
e36 325tds touring ex

johnyfly1
Auto: E36/316i compact
Kraj: Žilinský

Pondelok, 22. Septembra 2014, 04:26

nech sa zabehnu pozvolna :lol: ja som kotucom nalozil hned zozaciatku co to dalo a ziadne zvlnenie sa nekonalo :mrgreen:
Naposledy upravil/-a johnyfly1 v Pondelok, 22. Septembra 2014, 12:36, upravené celkom 1 krát.
E36 compact 316i           (||||)(||||)

PeqpeK
Auto: povacsine BMW
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 22. Septembra 2014, 10:44

Peped napísal:
Menil som kotuce na e46-ke za nove Zimmerman, platnicky tam boli povodne ale ako nove (predosli majitel si myslel že vymenou platniciek opravy brzdy). Po nejakom case zacalo triast s volantom, zistili mi zvlnene kotuče. Hovorili mi potom že ich treba nechat nech sa zabehnu pozvolna a že som asi prudko brzdil. No nic dal som ich stocit na sustruhu a pohoda nejaku tu chvilu a teraz to zase trase.

Co može sposobit opatovne zvlnenie? Ziadne prudke skoky na brzdu tam neboli.

Riesil niekto tuto vec? Kamarat ma toto iste na Octavii 1 že po cca 4-5t mu to zacne triast.

ahoj, kontroloval si uz vole na napravach a loziska(hadzanie kotucov)?
ak nie, tak si tu zbytocne

Peped
Auto: g31 530d
Kraj: Nitriansky

Pondelok, 22. Septembra 2014, 10:58

PeqpeK napísal:
ahoj, kontroloval si uz vole na napravach a loziska(hadzanie kotucov)?
ak nie, tak si tu zbytocne

Idem to dat pozriet vo stvrtok, potom dam vediet v com to bolo keby niekto mal podobny problem.
g31 530d
e61 550i LCI
e60 545i ex
e46 320d touring ex
e36 328i coupe ex
e36 325tds touring ex

Martin46
Auto: BMW 130i +Quaife
Kraj: Banskobystrický

Sobota, 11. Októbra 2014, 20:00

ahojte pripojím sa do debaty..

najprv sa pozrime na štýl jazdy. Pri naozaj jemnom jazdení, keď sa brzdy v podstate ani nepoužívajú, stačí takmer každá značka kotúčov. Málokto ale jazdí ako jeho dedo :)

na všetkých autách, ktoré majú kotúče nad 330mm dôrazne odporúčam IBA originál BMW kotúče, pokiaľ sa na aute jazdí aj rýchlejšie. Z ostatných značiek sú dobré iba ATE a Zimmermann. Brembo je veľmi problémové, MEYLE robí dobré nápravy ale nemá zlievareň na kotúče, takže bohviečo to nie je..

Keďže mojou prácou je predaj dielov mám to odskúšané na viacerých autách

BMW E60 530d- poznám viac ako tri autá, kde sa menili 2x a viac rôzne kotúče, všetko sa vyriešilo kúpou orignál kotúčov

BMW 330i, 330d, 325d - kotúč 330x24mm teda na svoj priemer veľmi tenké kotúče. Asi 4 autá, kde nebolo dobré ATE, ZIMMERMANN sa drží obstojne ale pri špecifickom zahriatí tiež zavibruje. Zimmermann Sport je okrem originálov asi najlepší. Originál bez problémov

535d, 650i - kotúče ATE sú už dvojdielne, teda kotúč je nanitovaný na "unášači" kotúča. Funguje dobre, pri výraznejśom využívaní brzd ale predsa len znova lepšie sú originály, cenovka viac ako 250€ za kus je ale dosť exotická :) Fungujú ale spoľahlivo.

samozrejme na okruhu sa dá prehriať aj originál, prípadne nachipované autá často dynamikou predbehnú brzdy. V 99% prípadoch je ale originál kotúč riešenie. Cenovo to nie je žiadna tragédia, treba si spoćítať čas, prácu a behanie po servisoch.

ako posledné uvádzam moj rebríček (niektoré autá sú ale špecifické)
1. original BMW
2. Zimmerman sport (jeden zakaznik na X6 si ich neskutočne pochvaľuje, lepšie v jeho pripade ako originály)
3. ATE
4. Zimmerman coated

najhoršie brzdy podľa skúseností sú ale okrem No name značiek hlavne Brembo, Meyle, TRW... tie by som nedával

bramborak
Auto: e91 "07
Kraj: Trenčiansky

Nedeľa, 12. Októbra 2014, 15:45

v trw mas pravdu - vlastna skusenost, to iste mi vtedy Jaro povedal (2roky dozadu cca)
Zimmerman kupil kamarat tento rok, predok E46 330d , a za chvilu krivé, - "storočné" originaly na aute nahodil naspät,ktore nie su nejak krivé,ale uz zodraté, a zimmerman dava reklamovat [-(
nahradne diely: E34 tour+sedan, E32
kúpim akýkoľvek kat/y,zanesený DPF filter=> sukr.sprava :)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 30 neregistrovaných