... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, Kraken, johnyfly1

reklamne predmety bmwklub.sk

Rensko
Autor témy
Auto: BMW e36 325tds
Kraj: Žilinský

Problém s RJ ABS

Utorok, 7. Októbra 2014, 21:10

Zdravím Vás klubáci. Pred zhruba mesiacom som si kúpil svoju vysnívanú e36 s motorom 325tds,a vyskytol sa naozaj zaujímavý problém. Z ničoho nič mi začalo auto svojvoľne pridávať. Vždy mi pri rýchlosti 60km/h začala rýchlosť dost rýchlo stúpať nahor. Dokonca keď som vyradil rýchlosť,otáčky v momente vybehli na maximum. Od odpojenia tempomatu až po skúšanie naozaj rôznych iných základných trikov som náhodne prišiel na veľmi dôležitú informáciu. Po vypnutí ASC-čka problém zmizol. Po zapnutí opäť nastal. Elektrikár prišiel nato,že RJ ABS-ka nekomunikuje s motorovou RJ,a tak RJ ABS odpojil,a problém je dá sa povedať vyriešený.Veľmi ma to sere lebo nefunguje ani ABS a ani ASC. Chcem si to dať teda čo najskor dokopy,takže otázka znie,či mam kupiť RJ motorovú,alebo len tú od ABS-ka?

Užívateľov profilový obrázok
SurrendeR
Auto: e36 328i Tour
Kraj: Bratislavský

Re: Problém s RJ ABS

Utorok, 7. Októbra 2014, 22:53

Pozri stav pneu. Musia byt vsade rovnake. Samozrejme aj rovnake velkosti musia byt.

Dessirer

Streda, 8. Októbra 2014, 06:44

Ja som mal presne ten isty problem, niekde tu je aj tema takze si urcite nepouzil hladat :D

Ale zastal som tam kde ty ze som vypol ASC a vykaslal som sa na to. Ked zistis kde je chyba bude to super, mozno si to dam dokopy aj ja. Mne to zacalo robit ptm co som na ceste vymenil koleso za rezervu a samozrejme bola ineho rozmeru ako ostatne kolesa - mala o dost vacsi profil a vacsi priemer...

Vela zdaru prajem :)

Miso

Rensko
Autor témy

Streda, 8. Októbra 2014, 07:59

No chlapi tak teraz ste mi naozaj dosť pomohli,lebo ako som auto kupil,tak cca 2 týždne nato som dával rovnať a zvárať pravý predný elektrón,ktorý mal 17",a dal som tam rezervu ktorá bola 15". Skúste mi ešte poradiť čím to vlastne je,a prečo takáto naozaj banálnosť dokáže zapríčiniť takýto problém. Idem skúsiť teda pohľadať tú tému s podobným problémom.

Rensko
Autor témy

Streda, 8. Októbra 2014, 08:06

Dessirer napísal:
Ja som mal presne ten isty problem, niekde tu je aj tema takze si urcite nepouzil hladat :D

Ale zastal som tam kde ty ze som vypol ASC a vykaslal som sa na to. Ked zistis kde je chyba bude to super, mozno si to dam dokopy aj ja. Mne to zacalo robit ptm co som na ceste vymenil koleso za rezervu a samozrejme bola ineho rozmeru ako ostatne kolesa - mala o dost vacsi profil a vacsi priemer...

Vela zdaru prajem :)

Miso

Michal mám otázku. Keď si rezervu vymenil späť za pôvodné koleso,problém naďalej pretrvával,alebo problém zmizol?

Dessirer

Streda, 8. Októbra 2014, 08:09

Ahoj, nadalej pretrvava stale vsetko :) nevyriesil som to...

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní