... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

bmwtt.sk

erik8703
Autor témy
Auto: BMW 320d e90
Kraj: Košický

Autoradio PROFESSIONAL s USB a bluetooth

Streda, 1. Októbra 2014, 00:43

Ahojte,
vedel by mi niekto pomoct, potrebujem spojazdnit USB a mikrofon (E90). Menil som povodne Professional radio Alpine s vystupom na bluetooth modul cez optiku, za Professional (Czech republic) s USB vstupom a integrovanym bluetooth. Bol som v Regnum bavaria, kde som kupil original USB koncovku s AUX a kabel k radiu 2 metrovy, co mi poradili. Ale ked som to dnes napojil, USB nefunguje. Rozsvieti sa mi USB, ale asi z neho necita radio, lebo neblika, ani mi nepribudne moznost USB pri prepinani sources. Je mozne, ze to treba dokodovat? Ak ano, vedel by to niekto?
K tomu bluetooth, bluetooth funguje ako ma, ale mikrofon je hluchy, tak sa domnievam, ze je asi obsadeny na inom pine, pripadne porte?? Vie mi s tym niekto pomoct? :)

PetoK
Kraj: Žilinský

Re: Autoradio PROFESSIONAL s USB a bluetooth

Streda, 1. Októbra 2014, 07:14

Kontaktuj uzivatela Airbone.

Užívateľov profilový obrázok
airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Streda, 1. Októbra 2014, 12:36

Usb musi fungovat hned. Mas nespravnu pripojku, napis mi cislo dielu kablu a usb/aux pripojky co si kupil.
Mikrofon mas asi zle pripojeny.

airbone

Streda, 1. Októbra 2014, 12:41

Este som zabudol, odfot aj stitok z radia s cislom dielu. Kolo ala tu totiz jedna seria ktore boli fejky - zmatky z tovarne ktori mali dojebany soft a na niektorych nefungoval ani bt ani usb a na niektorych bt ano ale usb nie. Tusim mali vsetky rovnake seriove cislo. Posli foto nalepky co je navrchu.

erik8703
Autor témy

Streda, 1. Októbra 2014, 14:22

Pripajam obrazok s udajmi
Prílohy
IMG_6017.JPG

erik8703
Autor témy

Streda, 1. Októbra 2014, 14:23

Kabel a koncovka
Prílohy
IMG_6007.JPG

airbone

Streda, 1. Októbra 2014, 16:18

ok, pozriem sa nato ked budem u seba na dielni. Myslim ze viem kde je problem .....

erik8703
Autor témy

Štvrtok, 2. Októbra 2014, 19:03

Je nejaka sanca to rozbehat?

airbone

Štvrtok, 2. Októbra 2014, 20:33

Neviem odkial si to radio kupil, ale asi si mal smolu. Vyzera to ze je to prave to radio z tej vadnej serie.
Mam tu take u seba 4ks, vsetky maju skopirovanu nalepku - dokonca vytlacenu na laserovke. Je tam presne to iste cislo dielu ako na tvojom, aj oznacenie BMWRCD 203-35. Dokkonca vsetky tie moje styri maju navlas rovnake seriove cislo, co je samozrejme hlupost, lebo seriove cislo musi byt vzdy jedinecne tak ako cislo OP.
Tri tieto radia som odkupil od jedneho internetoveho predajcu ako chybne - nefunguje na nich bluetooth a dalsie stvrte, s navlas rovnakou nalepkou mam od ineho cloveka co ho kupil a cosi ine na nom dojebal ked chcel nieco opravit....
Na troch radiach vobec nefunguje bluetooth (ani sa nezobrazi telefon v menu) a ani usb nefunguje a na tom svrtom bluetooth funguje, ale usb nie.
Ak mas v menu usb, tak po pripojeni musi fungovat, netreba nic kodovat. Mam tu ine taketo radia ktore su ok a na vsetkych to bezproblemov funguje.
Proste tie radia su fejky.... Niekto ich vyniesol z tovarne ako vadny material co mal byt zosrotovany, skopiroval nalepky a predaval ich........
Bluetooth modul tieto radia v sebe fyzicky maju, ale problem bude asi v software. Skusal som tam nahrat iny sw ale bezvysledne. Problem je ze treba tam flashnut asi cely gateway procak a to externym programatorom (samozrejme dump mat z podobneho radia kde bt funguje). Este som nemal cas sa s tym hrat.
Takze pravdepodobne mas radio ktore pochadza z tej vadnej serie ktora sa nikdy nemala nikam vonku dostat a mala skoncit v srote :)
Vyskusaj ci ti funguje telefonovanie.
Tie cisla dielov usb/aux zdierky a kabla maju byt :
8410 923 7653 (usb+aux)
6111 912 9360 (kabel)

mikrofon sa pripaja na pin 1 a 6 v zasuvke B (priloha pdf dolu)
posielam aj obrazok nalepky tych mojich radii (identicke cislo dielu s tvojim)
tie radia maju v skutocnosti ine cisla dielov aku su na nalepkach (vid tvoj obrazok kde mas uplne ine cislo dielu zobrazene v servisnom menu ako na nalepke a z toho dovodu je tam nespravny sw ktory s bt a usb nefunguje resp funguje len s bt a s usb nie)
a este obrazok ako to ma fungovat ked sa pripoji usb
Prílohy
IMG_3467 (Medium).JPG
IMG_3055 (Medium).JPG
IMG_3055 (Medium).JPG (96.75 KiB) 2116 zobrazení
IMG_3054 (Medium).JPG
bmw professional radio pinout.gif
bmw professional radio pinout.gif (41.53 KiB) 2116 zobrazení

erik8703
Autor témy

Štvrtok, 2. Októbra 2014, 20:41

Telefonovat som skusal, a funguje to. Na internete som nasiel tiez to pripojenie mikrofonu do 1 a6 pinu, a ked som tam napojil hociaky mikrofon, co som mal doma k pc staremu, tak to islo ale hrozne slabo a bola tam ozvena. Jednoducho fungovalo to nanic. Mozno ze bolo treba iny typ mikrofonu neviem. Si ochotny mi predat to normalne radio kde funguje aj usb?

airbone

Štvrtok, 2. Októbra 2014, 21:23

erik8703 napísal:
Telefonovat som skusal, a funguje to. Na internete som nasiel tiez to pripojenie mikrofonu do 1 a6 pinu, a ked som tam napojil hociaky mikrofon, co som mal doma k pc staremu, tak to islo ale hrozne slabo a bola tam ozvena. Jednoducho fungovalo to nanic. Mozno ze bolo treba iny typ mikrofonu neviem. Si ochotny mi predat to normalne radio kde funguje aj usb?

Ja som to skusal s lacnym mikrofonom ktory je pre vw/skoda (stoji ovela menej ako bmw mikrofon) a fungovalo to bez problemov. Taky mikrofon som aj zoparkrat dodal ak odomna niekto kupil radio a bolo to bez problemov.
Radio ti mozem predat cisto nove - cena je puhych 380eur... (Teda menej ako polovica z ceny noveho).

erik8703
Autor témy

Štvrtok, 2. Októbra 2014, 21:33

Daju sa zmenit aj gongy, za tie novsie? Ja mam este tie stare v aute

airbone

Štvrtok, 2. Októbra 2014, 21:36

erik8703 napísal:
Daju sa zmenit aj gongy, za tie novsie? Ja mam este tie stare v aute

S novym radiom vraj ano.

erik8703
Autor témy

Štvrtok, 2. Októbra 2014, 21:46

treba ti k tomu auto? Ci sa to nakoduje priamo v radiu - kupim ho od teba, posles mi ho a pojdu aj gongy?

airbone

Štvrtok, 2. Októbra 2014, 22:05

erik8703 napísal:
treba ti k tomu auto? Ci sa to nakoduje priamo v radiu - kupim ho od teba, posles mi ho a pojdu aj gongy?

Tak to fakt netusim, cosi sa mi mari ze sa to koduje v budikoch. Ked budem mat niekedy cas, tak to skusim.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 37 neregistrovaných