Tak tento isty problem som mal pred casom aj ja aj som to tu na fore myslim niekde rozoberal, len sa mi uz teraz nechce hladat kedy a kde...
Zarucene riesenie nemam, u mna to zmizlo rovnako ako sa to objavilo, resp. po urcitom servisnom zakroku sa to prestalo objavovat...
Ked som na aute mal cca 80-120t km (poctivych) velmi sporadicky (3-4x v priebehu 40t km, nepravidelne, vacsinou po nejakom blbnuti) sa mi zobrazila chybova hlaska, nieco v zmysle "4x4 system error - drive carefully" a 2-3x prave tato hlaska s volicom prevodovky. Auto celu dobu radilo normalne a nepozoroval som ziadne zmeny v chovani auta. Vypozoroval som, ze hlaska o "selector lever" sa objavila napr. pri tejto situacii: s autom som zastavil v kopci, prehodil na P a bez vypnutia motora som vylozil / nalozil to co som potreboval, potom som dal N a auto nechal zacuvat par metrov (max. 5m), aby som sa mohol otocit, zaradil som D a normalne pokracoval v jazde, asi po 200-300m jazdy vyskocila uvedena chybova hlaska.
Pri 120t km som nechal vymenit olej v prevodovke a myslim, ze sa robila aj adaptacia prevodovky (a tiez som odvtedy necuval na N

). Aj ked auto pred vymenou prevodoveho oleja neradilo zle, zda sa mi, ze po vymene radi o nieco hladsie, spotreba o chlp klesla a uz sa neobjavila ziadna chybova hlaska tykajuca sa prevodovky alebo paky... odvtedy som najazdil cca 10t km.
Neviem, ci Ti to pomoze, ale u mna to takto fungovalo...